Wat verdient een Lasser?

wat verdient een lasser aan salaris?

Veel mensen weten niet wat een lasser verdient. Het is een heel specialistisch beroep die de benodigde opleiding vereist. Een goede lasser wordt je namelijk niet zo maar, de lasnaden moeten perfect zitten voor de juiste bouwconstructie en om de natuurkundige krachten te kunnen dragen.

Een lasser zorgt er namelijk voor dat staalconstructies met elkaar verbonden worden, zonder tussenkomst van moeren, bouten en andere niet-definitieve verbindingen. Met een lasapparaat en een verbinder, kan de lasser twee stukken staal met elkaar verbinden. De lasnaad is in principe net zo sterk als de ijzeren / aluminium buis. Dat maakt ideale manier van verbinden voor een bouwconstructie.

Wat verdient een lasser aan salaris en inkomen?

Je hebt verschillende beroepen als lasser en verschillende werkplekken waar je als lasser bezig kunt zijn. Een lasser in een fabriek verdient tussen de 2.400 en 2.700 euro per maand. Ben je werkzaam op een boorplatform als lasser, dan 3.800 en 5.200 euro per maand. Daarnaast telt de ervaring die je hebt en de kwaliteiten waarmee jij een lasnaad kunt zetten. 

Een beginnend lasser kan rekenen op een salaris van ongeveer 2.100 euro per maand. Hij of zij dienen zoveel mogelijk “vlieguren” te maken om de kwaliteit van de lasnaden te verbeteren. Met meer ervaring, kan hij of zij ook een van een hoger salaris genieten.

Werk en ervaringSalaris
Ervaren lasser in de fabriek€ 2.400 – € 2.700 per maand
Ervaren lasser op een boorplatform€ 3.800 – € 5.200 per maand
Beginnend lasser€ 2.000 – € 2.150 per maand

Opleidingen om lasser te worden

Om lasser te worden, kun je het beste een Allround lasser opleiding volgen. Hiermee leer je alle kneepjes van het vak en kun je in verschillende werkomgevingen aan het werk (bijvoorbeeld ook op boorplatformen). Vaak zijn dit BBL opleidingen die 2 tot 4 jaar duren. Je kunt binnen een bedrijf ervaring opdoen en daarmee al een aardig salaris verdienen t.o.v. je vrienden die nog allemaal op school zitten.

Vacatures voor lassers

De meeste vacatures als lasser vind je op indeed.nl. Bedrijven in de bouw staan vaak te springen om lassers. Dit specialistisch beroep kunt op dit moment veel werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden zijn redelijk tot goed.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een lasser heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *