Zwart geld verdienen in 2024, hoe gaat dat? Verstandig om te doen of niet doen?

snel zwart geld verdienen

Er bestaan tegenwoordig veel manieren om snel zwart geld te verdienen. Dit heeft onder andere te maken met de opkomst van het internet en de complexiteit van ons belastingsysteem.

Zwart geld is geld waar geen belasting over wordt betaald. Je zult dan ook begrijpen dat veel mensen proberen om zwart wat bij te verdienen.

Hieronder lees je alle relevante informatie over het snel verdienen van zwart geld en over de strafbaarheid daarvan. Wil je niet het risico lopen om een strafblad te krijgen, maar wel (veel) geld verdienen? Bekijk dan eens de video van Jacko. Hij verdient 10 duizenden euro’s per maand op een legale manier.

Via onderstaande knop ontdek je hoe jij duizenden euro’s per maand kunt verdienen op een legale manier.

Wat is zwart geld?

Zwart geld is geld dat wordt verdiend zonder dat de inkomsten daaruit worden gemeld aan de belastingdienst. Dit kan gebeuren door contante betalingen of door het niet opgeven van inkomsten bij belastingaangiften. Zwart geld is illegaal en kan leiden tot boetes en strafrechtelijke vervolging. Het ontduiken van belastingen door het verdienen van zwart geld is een ernstige overtreding van de wet en wordt niet aangeraden. Het is belangrijk om al het verdiende inkomen eerlijk en volgens de wet te rapporteren om juridische problemen te voorkomen.

Hoe kun je zwart geld verdienen?

Zwart geld verdienen kan op verschillende manieren. Over het algemeen wordt zwart geld contant uitbetaald, dit komt omdat het voor de fiscus onmogelijk is om alle papieren biljetten te traceren. “Handje contantje” is dus de gouden regel. Een aantal manieren om zwart geld te verdienen:

 • Werken bij iemand thuis. Bijvoorbeeld oppaswerk voor de buren, waarbij je aan het eind van de dag wat contant geld krijgt. Ook kun je denken aan kleine klusjes bij iemand thuis. Dit zijn manieren om makkelijk zwart geld te verdienen.
 • Werken op de bouw. Bijvoorbeeld stucwerk of installatiewerkzaamheden. Vooral kleinere klusjes op de bouw worden vaak zwart uitgevoerd.
 • Werken in de horeca. Bijvoorbeeld werkzaamheden bij de afwas of wanneer je een vakantiebaan hebt bij een strandtentje in de zomer.
 • Werken als bijlesgever. Dit kan fysiek, maar ook online. Zo kan je online zwart geld verdienen, zonder dat je je huis uit hoeft.
 • Bijverdienen binnen eigen vakgebied. Zwart geld wordt vaak verdiend door mensen die buitenom de normale werktijden zwart wat extra werkzaamheden verrichten binnen hun vakgebied. Zo kan ook zwart werk vakwerk zijn. Denk bijvoorbeeld aan automonteurs of kappers. Maar online zwart geld verdienen kan ook, denk bijvoorbeeld aan videomonteurs of tekstschrijvers.

Hoeveel zwart geld mag je verdienen?

In 2024 mag je tot €8700 aan zwart geld verdienen zonder belasting te hoeven betalen. Dit betekent dat als je inkomsten uit bijvoorbeeld freelance werk, klusjes, of andere bronnen van inkomsten lager zijn dan €8700 per jaar, je geen belasting hoeft te betalen over dat inkomen. Het is echter belangrijk op te merken dat zwart geld verdienen niet wettelijk is toegestaan en niet wordt aangemoedigd. De belastingdienst kan nog steeds controleren en straffen opleggen als ze ontdekken dat inkomsten niet correct zijn gemeld. Het is altijd verstandig om alle inkomsten eerlijk en volgens de wet te rapporteren om juridische problemen te voorkomen.

Hoeveel uur mag je zwart werken?

Er is geen specifiek aantal uren vastgesteld dat je zwart mag werken, aangezien zwart werken illegaal is. Zwart werken houdt in dat je inkomsten niet aan de belastingdienst meldt en geen belasting betaalt over je verdiensten, wat in strijd is met de wet. Het is belangrijk om al je inkomsten eerlijk en volgens de wet te rapporteren, ongeacht het aantal gewerkte uren. Als je inkomsten niet worden gemeld en ontdekt worden door de belastingdienst, kun je strafrechtelijke en financiële gevolgen verwachten. Het is verstandig om altijd binnen de wettelijke kaders te opereren en belastingverplichtingen na te komen.

Hoeveel per uur vragen voor zwart werk?

Het bedrag dat zwart per uur wordt gevraagd, varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van het werk, de locatie en de overeenkomst tussen de betrokken partijen. Aangezien zwart werken illegaal is en inkomsten niet worden gemeld, is er geen vaste standaardprijs. Mensen kunnen onder de tafel afspreken om contante betalingen te ontvangen zonder belastingen of sociale zekerheid af te dragen. Het is echter belangrijk op te merken dat zwart werken niet wordt aangemoedigd en kan leiden tot juridische problemen. Het is altijd verstandig om eerlijke en wettelijke werkrelaties te onderhouden.

Waar kan je makkelijk zwart werken?

Je kunt makkelijk zwart geld verdienen bij bedrijven waar regelmatig cash geld betaald wordt. Zoals bijvoorbeeld autohandelaren of horecabedrijven. Dit is echter niet aan te raden omdat je alle inkomsten aan de belastingdienst moet doorgeven.

Hoe kom je snel aan contant geld?

Snel aan contant geld komen kan op legale manieren, zoals het vinden van tijdelijk werk, verkopen van ongewenste bezittingen, of vragen om financiële hulp van vrienden of familie. Het is belangrijk om geen illegale of onethische methoden te gebruiken, zoals zwart werken of andere vormen van fraude, omdat dit tot juridische problemen kan leiden. Het is verstandig om financiële verantwoordelijkheid te tonen en legale middelen te gebruiken om aan geld te komen in tijden van nood.

Hoeveel zwart geld mag je storten?

Je mag tot 10.000 euro aan zwart geld op de bank storten zonder dit te melden bij de belastingdienst. Het is echter belangrijk op te merken dat zwart geld verdienen en verbergen niet wettelijk is toegestaan, en deze informatie is bedoeld om mensen aan te moedigen eerlijk te handelen en belastingverplichtingen na te komen. Het is altijd verstandig om al je inkomsten eerlijk en volgens de wet te rapporteren.

Wat zijn de voor- en nadelen van zwart geld verdienen?

Waarom wel of geen zwart geld verdienen? De voornaamste reden om wél zwart geld te verdienen is dat je simpelweg meer geld overhoudt. Feit is nou eenmaal dat zelfs in de laagste schijf van box 1 een flink percentage inkomstenbelasting wordt geheven. Dit kan een bedrogen gevoel geven.

Daarnaast wordt er bij zwart geld geen vermogensrendementsheffing (box 3) geheven, omdat het geld simpelweg niet te traceren is. Relevant om te onthouden is dat je voor de loonbelasting ongeveer 8.000 euro heffingsvrij (dus zwart) mag verdienen van de belastingdienst.

Wel verwacht de belastingdienst van je dat je alle relevante informatie over je inkomensstromen met hun deelt, ook als het zwart is. Cijfers wijzen uit dat ongeveer 10% van de Nederlandse werknemers zo nu en dan wel eens zwart werkt.

Aan zwart bijverdienen kleven echter ook flinke nadelen. Over de strafbaarheid kunnen we kort zijn: het is illegaal. Je moet continu over je schouder kijken en je moet oplettend zijn bij elke overeenkomst die je sluit.

Dit is geen fijn gevoel en zwart werken is hierom ook helemaal niet aan te raden. Tevens wordt moreel van je verwacht dat je als volwaardig lid van de samenleving meebetaalt aan de financiering van de (rechts)staat.

Voordelen:

 • Je houdt wat meer geld over.
 • Je betaald geen belastingen over het geld dat je zwart bijverdient.
 • Contant geld is handig voor kleine aankopen.

Nadelen:

 • Het is illegaal en strafbaar.
 • Geen grote aankopen mee doen.
 • Boetes zijn extreem hoog.
 • Je krijgt een strafblad als je gepakt wordt.

Wat zijn de gevolgen van zwart bijverdienen?

Als de belastingdienst er achter komt dat je zwart geld verdient, kan je flink in de problemen raken, helemaal wanneer het gaat om grote bedragen. Binnen een betrekkelijk korte tijd raak je door boetes in een financiële put en de kans is groot dat je verschuldigde belasting alsnog moet terugbetalen.

De boetes die je krijgt zijn niet misselijk! Je krijgt namelijk 100% boete BOVENOP het bedrag dat je nog verschuldigd bent aan belasting. Daarnaast wordt er een sterretje bij je naam gezet en wordt je heel je leven extra gecontroleerd door de belastingdienst.

Deze gevolgen wegen niet tot amper op tegen de voordelen van zwart werken. Niet doen dus!

Hoe kun je op een legale manier wel veel geld verdienen?

Eerder werd al even aangehaald dat zwart geld verdienen door de komst van het internet makkelijker is geworden. Echter zijn er ook ontelbaar andere, legale, manieren van geld verdienen die vergemakkelijkt worden door het internet.

Denk bijvoorbeeld aan beleggen, online content maken of het verkopen van producten of diensten. Ook kun je verschillende manieren van geld verdienen combineren, om op deze wijze verschillende inkomensstromen te genereren. Dit kan op termijn leiden tot een comfortabel passief inkomen.

Eén van de makkelijkste manieren om online geld te verdienen is middels affiliate marketing. Hierbij is het de bedoeling dat mensen producten aanschaffen van bedrijven via de link die jij hebt verschaft. Jij krijgt vervolgens een deel van de opbrengst.

Het is ideaal, omdat er voor jou geen kosten aan verbonden zitten. Voordat je het weet heb je je eerste 10.000 euro binnen. Heb je internet en een computer of telefoon? Dan kan je vandaag nog beginnen.

Vragen over zwart bijverdienen:

Hoe kun je makkelijk zwart geld verdienen?

Je kunt makkelijk zwart geld verdienen door mensen in je omgeving te helpen. Bijvoorbeeld als bouwvakker of als kapper. Hierdoor kun je eenvoudig een paar honderd euro per maand extra verdienen.

Hoe kun je snel zwart geld verdienen?

De snelste manier om zwart geld te verdienen is door je diensten aan te bieden bij kennissen en familie of door zelf een handeltje te beginnen. Je koopt dan oude spullen op, restaureert deze en verkoopt ze weer door.

Waar kan ik zwart geld verdienen?

Zwart geld verdien je het makkelijkst door spullen te verkopen op Facebook en Marktplaats. Ook kun je zwart geld krijgen op de bouw, horeca, kapperszaak of als je mensen bijles geeft bij hun studie.

Hoe kan ik online zwart geld verdienen?

Het is moeilijker om online zwart geld te verdienen, omdat geldstromen altijd via je bank gaan. Wel kun je jouw diensten en spullen aanbieden op het internet en er contant geld voor vragen.

Moet ik zwart geld aangeven bij de belastingdienst?

Ja dat is wettelijk verplicht. Je mag tot een bepaald bedrag jaarlijks belastingvrij bij verdienen. Echter als je meer verdient dan wettelijk toegestaan is, moet je hier inkomstenbelasting over betalen.

Is zwart bijverdienen strafbaar?

Ja, als je het geld dat je verdient niet opgeeft aan de belastingdienst is dat strafbaar. Wanneer je gepakt wordt zijn de boetes niet mals. Je moet het resterende bedrag + 100% boete terugbetalen aan de belastingdienst. Uiteindelijk ben je dus dubbel zo duur uit.

Hoeveel zwart geld mag ik bijverdienen?

Je mag tot €8.000, – per jaar belastingvrij bijverdienen. Dat is ongeveer 650 euro per maand zonder dat dit belast wordt. Dit is voor veel mensen meer dan genoeg naast de huidige baan.

Andere manieren om geld te verdienen: