Wat verdient een HR Manager?

Veel mensen vraagt zich af wat een HR manager verdiend. En dat is ook niet zo raar omdat diverse medewerkers van grote bedrijven regelmatig met een HR manager te maken krijgen. Een goede vriendin van mij heeft dit beroep en tijdens een borrel vertelde ze vanalles over haar beroep.

Over de werkzaamheden die ze heeft, met wat voor een soort problemen ze te maken krijgt en hoe ze deze oplost voor haar collega’s. Ik vond het fascinerend om te zien hoe ze over haar beroep aan het praten was en dat heeft mij doen inspireren om eens dieper in de materie van dit beroep te duiken. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze heb ik hieronder zo goed mogelijk geprobeerd te beantwoorden. Als je zelf nog vragen hebt, aarzel dan niet om ze hieronder te stellen.

Wat is een HR manager?

Een Human Resource Manager (HR manager) is een personeelsfunctionaris die tussen het management team (MT) en de medewerkers in staat. Hij of zij zorgt ervoor dat het personeelsbeleid uitgevoerd wordt die vanuit het MT is opgelegd. 

Daarnaast behartigd ze de belangen van de medewerkers en geeft adviezen aan het MT en in het bijzonder de CEO en de CFO om deze wensen of eisen in te willigen. De HR manager is eigenlijk degene die het beleid vertaald naar concrete acties op de werkvloer. Goede communicatieve capaciteiten zijn daarbij erg belangrijk.

Hoeveel verdient een HR manager aan salaris?

Een beginnend HR manager heeft een startsalaris van ongeveer 2.400 euro salaris per maand. Naarmate er meer ervaring wordt opgedaan, kan het salaris groeien naar zo’n 3.000 euro per maand. 

Een senior HR manager verdient gemiddeld 3.600 euro per maand en heeft naast een prima salaris, ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals vaak een 13e maand, pensioenopbouw en soms ook een auto van de zaak.

Welke opleiding moet ik volgen?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen dien je een HBO diploma in de richting van Human Resource Manager op zak te hebben. Ook is het mogelijk als je de opleiding toegepaste psychologie hebt gevolgd, om in te stromen als HR manager. Dit vergt wel wat bijscholing, maar deze opleiding is prima tijdens of naast de nieuwe job te volgen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als Human Resource Manager heb je een prima salaris, maar je moet wel senior worden en veel ervaring hebben om een goed salaris te krijgen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen als Manager:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *