Wat verdient een postbode?

wat verdient een postbode aan salaris

Laatste vroeg ik me af wat een postbode verdient. De traditionele postbode zien we namelijk steeds minder vaak terug in het straatbeeld. Veel correspondentie gebeurt tegenwoordig digitaal, waardoor er minder brieven verstuurd worden. Er wordt minder vaak post bezorgd en het inkomen van een postbode gaat daarom verder achteruit. 

Hoe anders was dat vroeger. Toen krantenbezorgers en postbodes een vertrouwd straatbeeld waren in de wijk. Iedereen kende de postbode en hij of zij was een graag gezien persoon in de buurt. Door weer en wind zorgde de postbode voor een juiste aflevering van de post.

Inhoudsopgave “Wat verdient een postbode?”:

Wat doet een postbode precies?

Tegenwoordig gaat de postbode iets anders te werk dan vroeger. In de ochtend haalt hij of zij de post op in het sorteercentrum. Soms moet de postbode zelf meehelpen om alle brieven te sorteren. In andere regio’s heb je hier aparte postsorteerders voor. De verwachting is dat het beroep van postsorteerder gaat verdwijnen. 

Nadat de post is gesorteerd kan de postbode op zijn of haar fiets de route gaan lopen / fietsen. Daarvoor krijgt de postbode de beschikking over werkkleding en een goede posttas voor op de fiets. Deze tassen moeten een gewicht tot wel 50 kg aankunnen. 

Salaris en inkomen van een postbode

Het salaris van een postbode is het minimumsalaris in Nederland. Je krijgt tot je 23e levensjaar het minimumsalaris. Wanneer je langer dan 3 jaar in dienst bent op je 23e, krijg je iets meer dan 9 euro bruto per uur. 

Omdat de postbode op dit moment slechts 15 uur per week kan werken, ligt het maximum maandsalaris op 540 euro. 

Vacatures voor postbode

Er zijn op dit moment nog wel vacatures voor postbodes beschikbaar. Op de grotere vacaturesites vind je nog regelmatig de roep om postbodes. Bij Tradingcoach zijn we echter van mening dat als je iets in de bezorging wilt doen, je beter aan de slag kunt gaan als pakketbezorger.

 

Bezoek eens de pagina van de Affilate Marketing Revolutie. Hierin leer je precies hoe je op het internet zo’n 250 euro per dag kunt verdienen!

Ik wil meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *