Wat verdient een Brandweerman?

Veel mensen vragen zich af wat een brandweerman verdient. Want veel jongens dromen ervan om later een brandweerman te worden. Het is een beroep wat veel jongens (en natuurlijk ook meisjes) aanspreekt. Ze willen graag mensen redden, branden blussen en de held zijn.

Het is een beroep wat veel aantrekkingskracht heeft om haar sirenes, de brandweerauto en ook het blussen van branden. Het is geweldig. Hoeveel verdient een brandweerman eigenlijk?

Wat doet een brandweerman?

Een brandweerman helpt om branden te bestrijden en te blussen. Ze kunnen ook brandpreventie uitvoeren. Een brandweerman moet de gevolgen van een brand minimaal houden.

De brandweerman bepaalt de brandhaard en voert dan de bluswerkzaamheden uit. Het gaat heir om het doven van het vuur en ook het tegengaan van het verspreiden van het vuur. Een nieuwe uitbraak moet voorkomen worden. De brandweer geeft het signaal “brand meester” als de brand onder controle is. De veiligheid van de mensen heeft altijd de hoogste prioriteit.

Brandweermannen houden zich ook bezig met het onderzoeken en analyseren van de brand. Een brandweerman kan ook helpen om een pand goed in te richten om de juiste vluchtwegen te bepalen. De brandweer heeft ook een belangrijke rol bij de voorlichting van de gevaren aan burgers, politie, zorgverleners en bedrijven.

De brandweer wordt trouwens ook bij watersnoodrampen en bij ongelukken met gevaarlijke stoffen ingezet. Het redden en beschermen van mensen is hierbij het belangrijkste. Het kan dus ook gaan om het evacueren van de mensen bij een ramp. Ze redden ook mensen bij ernstige serieus. Daarnaast verwijderen ze bomen na een storm en redden ze dieren uit een penibele situatie.

Wat verdient een brandweerman aan salaris en inkomen?

Een brandweerman heeft een inkomen van grofweg 1700 euro bruto per maand. Het salaris is gebaseerd op een veertig uren werkweek. Het startsalaris is 1400 euro en het eindsalaris ligt rond de 2200 euro.  Eerst krijgen de brandweermannen een basisopleiding. Nadat ze deze hebben doorlopen worden ze in de 24 uurs diensten geplaatst. Er is naast het salaris dan ook een toeslag van minimaal 244 euro per maand. Op termijn zal men in een hogere salarisschaal komen.

Competenties en vaardigheden van een brandweerman

Als brandweerman moet je geestelijk en lichamelijk fit zijn. Het is belangrijk om een sterke persoonlijkheid te hebben. Geef leiding en doe het zware werk om zo de brand meester te worden of om mensen te redden.

Opleidingen voor brandweerman

Iedereen met een MBO opleiding kan brandweerman worden. Het is een beroep wat vrij toegankelijk is. De training tot brandweerman gebeurt hoofdzakelijk in de kazerne zelf. Het is een heel proces om opgeleid te worden tot brandweerman.

Vacatures brandweerman

Er zijn verschillende vacatures als brandweerman. Niet alle gemeenten hebben een professioneel brandweerkorps. Veel gemeenten hebben een vrijwillige brandweer. Het is dus belangrijk om te weten waar men wel brandweermannen aannemen. Het is mogelijk om een open sollicitatie in te sturen. Ook kun je reageren op vacatures die er zijn. Ze zijn te vinden op het internet en ook op de websites van gemeenten.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als brandweerman heb je een redelijk salaris en op termijn zal men in een hogere salarisschaal komen. Je hebt wel veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen bij de Hulpdiensten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *