Wat verdient een luchtverkeersleider?

wat verdient een luchtverkeersleider aan salaris?

We kregen de vraag wat een luchtverkeersleider verdient. En dat zette ons tot denken. Want het is een beroep waar je niet zo vaak van hoort en al helemaal niet die je dagelijks bezig ziet. Velen vragen zich af hoe het uitzicht in de luchtverkeersleiding toren op Schiphol is en de vliegtuigen zien landen en opstijgen.

Als luchtverkeersleider moet je het vliegverkeer zowel op de grond als in de lucht in goede banen leiden. Vliegtuigen moeten veilig kunnen landen en opstijgen en niet met elkaar in botsing komen als ze taxiën naar de gate. 

Inhoudsopgave “Wat verdient een luchtverkeersleider?”:

Salaris en inkomen van een luchtverkeersleider

Een luchtverkeersleider krijgt een startsalaris van 6.200 euro per maand bij een 40 urige werkweek. Een meer ervaren luchtverkeersleider kan tot wel 12.000 euro per maand verdienen! Dat zijn bedragen waar je in eerste instantie misschien wel van schrikt. 

Aan de andere kant heeft een luchtverkeersleider een zeer verantwoordelijke baan. Je moet er niet aan denken dat twee jumbojets met elkaar in botsing komen boven een stat als Amsterdam of Rotterdam. De overlevingskans in het vliegtuig is dan zeer klein en wat te denken van de schade op de grond?

Opleiding tot luchtverkeersleider

De opleiding tot luchtverkeersleider is ontzettend zwaar. Je moet diverse psychologische tests ondergaan en snel de juiste beslissingen kunnen nemen. Wanneer je deze allemaal hebt ontstaan en je aan het werk bent, heb je de veiligheid van 2.000 tot 4.000 mensen in handen. 

Daarnaast hebben ze een ook een machtspositie. Als ze willen kunnen ze heel het luchtruim in Nederland en België dichtgooien. Dat willen de luchtvaartmaatschappijen niet en daarom zorgen ze goed voor hun flight controllers. 

Vacatures luchtverkeersleiding

Het luchtruim boven noordwest Europa wordt steeds voller en de vraag naar goede z.g.n. flight controllers is hoog. Er zijn dus diverse vacatures beschikbaar en verwacht wordt dat de werkgelegenheid in deze sector voorlopig blijft groeien. 

Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet. Dus stressbestendig, medisch in orde, snel beslissingen kunnen nemen etc. is luchtverkeersleider worden een uitstekende keuze. Het maandelijks salaris liegt er niet om en je verdient bijna net zo veel als een piloot.

 

Bezoek eens de pagina van de Affilate Marketing Revolutie. Hierin leer je precies hoe je op het internet zo’n 250 euro per dag kunt verdienen!

Ik wil meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *