Wat verdient een Luchtverkeersleider?

wat verdient een luchtverkeersleider aan salaris?

We kregen de vraag wat een luchtverkeersleider verdient. En dat zette ons tot denken. Want het is een beroep waar je niet zo vaak van hoort en al helemaal niet die je dagelijks bezig ziet. Velen vragen zich af hoe het uitzicht in de luchtverkeersleiding toren op Schiphol is en de vliegtuigen zien landen en opstijgen.

Als luchtverkeersleider moet je het vliegverkeer zowel op de grond als in de lucht in goede banen leiden. Vliegtuigen moeten veilig kunnen landen en opstijgen en niet met elkaar in botsing komen als ze taxiën naar de gate. 

Wat verdient een luchtverkeersleider aan salaris en inkomen?

Een luchtverkeersleider krijgt een startsalaris van 6.200 euro per maand bij een 40 urige werkweek. Een meer ervaren luchtverkeersleider kan tot wel 12.000 euro per maand verdienen! Dat zijn bedragen waar je in eerste instantie misschien wel van schrikt. 

Aan de andere kant heeft een luchtverkeersleider een zeer verantwoordelijke baan. Je moet er niet aan denken dat twee jumbojets met elkaar in botsing komen boven een stat als Amsterdam of Rotterdam. De overlevingskans in het vliegtuig is dan zeer klein en wat te denken van de schade op de grond?

Opleiding tot luchtverkeersleider

De opleiding tot luchtverkeersleider is ontzettend zwaar. Je moet diverse psychologische tests ondergaan en snel de juiste beslissingen kunnen nemen. Wanneer je deze allemaal hebt ontstaan en je aan het werk bent, heb je de veiligheid van 2.000 tot 4.000 mensen in handen. 

Daarnaast hebben ze een ook een machtspositie. Als ze willen kunnen ze heel het luchtruim in Nederland en België dichtgooien. Dat willen de luchtvaartmaatschappijen niet en daarom zorgen ze goed voor hun flight controllers. 

Vacatures luchtverkeersleiding

Het luchtruim boven noordwest Europa wordt steeds voller en de vraag naar goede z.g.n. flight controllers is hoog. Er zijn dus diverse vacatures beschikbaar en verwacht wordt dat de werkgelegenheid in deze sector voorlopig blijft groeien. 

Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet. Dus stressbestendig, medisch in orde, snel beslissingen kunnen nemen etc. is luchtverkeersleider worden een uitstekende keuze. Het maandelijks salaris liegt er niet om en je verdient bijna net zo veel als een piloot.

Wil jij makkelijker geld verdienen dan een luchtverkeersleider?

Als luchtverkeersleider heb je een behoorlijk grote verantwoordelijkheid. Je begeleidt vliegtuigen met honderden mensen in slechts een klein gedeelte van Europa. Een zeer grote verantwoordelijkheid, maar daar krijg je wel goed voor betaald.

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

 • Wat verdient een F16 piloot?
  Veel mensen willen weten wat een F16 piloot verdient. En dat is ook niet zo raar, want veel mannen hadden vroeger de wens om F16 piloot te worden. Zittend in een straaljager die meer dan 2000 kilometer per uur vliegt en je het mooiste kantoor ter wereld hebt. Helaas is dit beroep slechts voor enkelen […]
 • Wat verdient een Astronaut?
  Veel mensen willen weten wat een astronaut verdient. En dat is ook niet gek, want veel mensen dromen ervan om later astronaut te worden. Wanneer je namelijk boven in het ISS (International Space Station) rondzweeft, heb je het mooiste uitzicht dat je je ooit kunt bedenken.  Ik sprak laatst met iemand die vertelde dat hij […]
 • Wat verdient een Luchtverkeersleider?
  We kregen de vraag wat een luchtverkeersleider verdient. En dat zette ons tot denken. Want het is een beroep waar je niet zo vaak van hoort en al helemaal niet die je dagelijks bezig ziet. Velen vragen zich af hoe het uitzicht in de luchtverkeersleiding toren op Schiphol is en de vliegtuigen zien landen en […]
 • Wat verdient een Stewardess?
  Wat zijn ze altijd mooi in films: die stewardessen. Met hun strakke, slanke lijven en hagelwitte tanden flirten ze met de mooiste mannen en in Hollywoodfilms beleven ze soms zelfs avontuurtjes op de krappe wc’s met passagiers of piloten. Bovendien vliegen stewardessen (ook mannelijke uiteraard) de hele wereld over en slapen ze in dure hotels. […]
 • Wat verdient een Piloot?
  Veel mensen willen weten wat een piloot verdient aan salaris. En dat is ook niet zo gek, want voor veel jongens en meisjes is piloot worden dé ultieme droom. Logisch ook: want wat is er mooier dan de hele wereld over te vliegen, alle mooie landen te bezoeken en ook nog eens de skills hebben […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.