Wat verdient een loodgieter?

wat verdient een loodgieter aan salaris

Loodgieters zullen we altijd nodig hebben. Er is vaak een loodgieter te kort en als er plotseling een lekkage of verstopping ontstaat, zit je verlegen om iemand die de boel weer kan maken. Maar wat verdient een loodgieter nou eigenlijk?

Een loodgieter kan leidingen aanleggen, verstoppingen verhelpen en lekkages repareren. Bij het verbouwen van een huis (en dan met name de badkamer en keuken) komt loodgieter om de leidingen aan te leggen, alvorens er gestuct kan worden.

Inhoudsopgave “Wat verdient een loodgieter?”:

Salaris en inkomen van een loodgieter

Het salaris van een loodgieter in dienst ligt tussen de 1.800 en 2.600 euro per maand. Het gemiddelde salaris ligt op € 2.200, – per maand. Een loodgieter die werkzaam is als ZZP’er vraagt een vergoeding van € 40, – per uur incl. BTW. 

De ZZP’er houdt daar echter geen 40 euro per uur van over. Je kunt er vanuit gaan dat ongeveer de helft van dat geld uiteindelijk netto in de portemonnee komt. Bij een werkweek van 32 uur en 42 weken per jaar werken verdient een loodgieter als ZZP’er ongeveer 54.000 euro op jaarbasis.

Opleiding tot loodgieter

Op een loodgieter opleiding (BBL) leer je de theorie op school en kun je alles in de praktijk leren bij een loodgietersbedrijf. Je ontvangt dan ook al een minimumsalaris. En dat is toch lekker om betaald te krijgen als je ergens iets aan het leren bent.

Veel beginnende loodgieters hebben daarom ook meer te besteden dan hun vrienden en vriendinnen. Laat je echter daardoor niet leiden. 

Loodgieter vacatures

Veel bedrijven zitten te springen op loodgieters. Jonge ijverige mensen die hen komen helpen en waar ze het vak kunnen leren. Het is als jonge loodgieter ook goed om het vak bij een bedrijf te leren, alvorens je bijvoorbeeld gaat starten met het opzetten van je eigen bedrijf.

 

Bezoek eens de pagina van de Affilate Marketing Revolutie. Hierin leer je precies hoe je op het internet zo’n 250 euro per dag kunt verdienen!

Ik wil meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *