Hoeveel verdient Software Engineer?

salaris software engineer

Dit blog vertelt je alles wat je moet weten over het salaris van een Software Engineer. Als Software Engineer doorloop je het hele proces van het maken van software.

Je ontwerpt ten eerste de software volgens de eisen van de opdrachtgever, vervolgens programmeer je de software en test je deze uit. Het is dus erg veelzijdig werk waarbij je constant samen moet werken met je opdrachtgever. Alleen zo kan je een programma ontwikkelen wat volledig aan de eisen voldoet.

Verder in dit blog vind je alle nodige informatie de opleiding en vacatures van een Software Engineer. Hopelijk heb je na dit blog een goed beeld van het beroep van een Software Engineer.

Salaris van een Software Engineer

Gemiddeld gezien ligt in Nederland het Software Engineer salaris tussen de 1937 en 3228 euro bruto per maand. Er zijn mogelijkheden om door te groeien naar ongeveer 4500 euro bruto per maand aan salaris. Hoe meer ervaring je hebt met bijvoorbeeld het bouwen van software, hoe prettiger werkgevers dit vinden.

Het Software Engineer salaris dat je ontvangt hangt daarom sterk samen met je ervaring op dit gebied. Zie onderstaande tabel voor specifieke gegevens over het salaris van een Software Engineer:

FunctieJaarinkomenMaandinkomenGemiddeld p/u (40 uur p/week)
Junior Software Engineer€30339€2528€14,58
Senior Software Engineer€54193€4516€26,05

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast dit inkomen is het mogelijk om voordelen te bemachtigen in de vorm van secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan een auto van de zaak of een dertiende maand.

Meestal is het zo dat deze voorwaarden niet vastliggen, maar dat je zelf onderhandelt met je werkgever over de specifieke voorwaarden die voor jou zullen gaan gelden als Software Engineer.

Opleiding tot Software Engineer

Voordat je als Software Engineer aan de slag kan heb je een HBO-bachelor of WO-bachelor nodig in de informatica. Om je opleiding tot Software Engineer uit te breiden kan je een master in Software Engineering doen. Een master is niet noodzakelijk om een baan te vinden, maar zo heb je al wel toegang tot hogere functies binnen bedrijven.

Na het hoger onderwijs is het zelfs mogelijk om nog meer opleidingen en cursussen in Software Engineering te volgen bij bedrijven als Capgemini. Denk hierbij aan een cursus in Data Modelling. Door nog meer opleidingen tot Software Engineer te volgen zoals deze, breid je je kennis uit en wordt je CV aantrekkelijker voor werkgevers.

Vacatures voor Software Engineer

In de 21e eeuw is de vraag naar mensen met kennis over software explosief gestegen. Computers zijn een belangrijke rol gaan spelen in de wereld, waardoor de baankans erg hoog is.

Er zijn dus ook veel Software Engineer vacatures waarop je kunt solliciteren. Bijna elk bedrijf werkt met computers en op allerlei plekken en binnen een hoop sectoren zijn er Software Engineer vacatures.

Review salaris Software Engineer

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Software Engineer heb je een goed inkomen en is er volop werkgelegenheid. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima en de kans om verder te groeien ook.

4.2

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een Software Engineer heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *