Hoeveel verdient Front end developer?

salaris front end developer

Veel mensen zijn benieuwd hoeveel een Front End developer verdient. Je hoort namelijk veel verschillende bedragen naar buiten komen. De functie houdt in dat je eigenlijk het brein bent achter de technische kant ook wel “front-end genoemd” van een website, programma of applicatie. Verder zorg je er ook voor dat er een goede verbinding is tussen de programmatuur en het design zodat het functioneren van beiden mogelijk is.

Om een front developer te worden is het van belang dat je een hoge opleiding hebt afgerond waarin vooral onderwerpen als informatica en computerwetenschap aan bod komen. Aangezien websites altijd blijven bestaan zijn front end developer vacatures ook in ruime beschikbaarheid te vinden.

Hoeveel verdient een Front end developer aan salaris en inkomen?

Het starsalaris per maand staat vastgesteld op ongeveer 2900 euro, indien je dan meer ervaring hebt opgebouwd zal het salaris ongeveer oplopen tot maximaal 4100 euro. Het jaarsalaris bedraagt dan een kleine 35.000 euro, dat is best wel aangenaam. Dit is allemaal wel alleen reëel bij een werkweek van 40 uur want, bij minder werkuren zijn deze indicaties natuurlijk anders.

Bij dit beroep kun je ook zeker goede secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten en dat is ook werkelijkheid. Je ontvangt een reiskostenvergoeding, pensioenregeling, vakantietoeslag en afhankelijk van het bedrijf krijg je in sommige gevallen een laptop mee.

Front end developer opleiding

Om deze functie uit te oefenen is minimaal een Hbo diploma nodig in de richtingen: computerwetenschap, informatica en technische informatica.

Zo leer je vooral programmeren, apps ontwerpen en het werken met verschillende soorten scripts. De opleiding duurt 4 jaar waarin je flink wat huiswerk meekrijgt en examens moet maken. Het is ook mogelijk om de opleiding thuis af te ronden.

Het voordeel hiervan is dat je meer je eigen tempo kunt bepalen alleen zijn de kosten wel veel hoger en indien je even geen zin hebt om te studeren blijven de kosten stijgen. Een front end developer opleiding is dus op 2 manieren te behalen.

Front end developer vacatures

In de vacatures wordt aangegeven wat voor dienstverband van toepassing is dus, dit kan parttime of fulltime zijn. De duur van de proeftijd kan je soms ook al aflezen, meestal is de duur hiervan 1 of 2 maanden.

Natuurlijk staat er ook over welke competenties je moet beschikken, bijvoorbeeld dat je een echte teamplayer bent of goede analyses kan verrichten. Verder wordt ook duidelijk vermeld hoe de sollicitatieprocedure verloopt en of er nog aanvullende eisen zijn, bijvoorbeeld goedkeuring van een screening.

Review salaris Front end developer

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Een Front end developer heeft vaak een goed salaris en daarbij ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het arbeidsperspectief is goed want er is veel vraag naar mensen in deze functie.

4

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een Front end developer heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *