Wat verdient een ICT’er?

wat verdient een ict'er aan salaris

Veel mensen vragen zich af wat een ICT’er verdient. En dat is ook niet zo’n rare vraag, want veel handige mensen die verstand hebben van computers gaan uiteindelijk aan de slag als ICT’er.

Het is namelijk een veel voorkomende baan: programmeur in de ICT. Er zijn veel verschillende soorten taken welke hieronder vallen. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden wat een ICT’er kan doen en hoeveel een ICT’er verdient.

Wat doet een ICT-er

Een ICT-er is eigenlijk een systeembeheerder. Het is een persoon welke technisch goed is onderlegd en een specialist is binnen zijn vakgebied. Een specialist die ervoor zorgt dat alle IT goed functioneert binnen een bedrijf of organisatie.

Ze weten alles over het goed opzetten van een netwerk van computers en ook hoe deze optimaal te beveiligen is. De systeembeheerder geeft advies, documenteert alles en ondersteunt alle medewerkers. Het zijn belangrijke taken van deze specialist. 

Salaris en inkomen van een ICT-er

Een systeembeheerder heeft een salaris van rond de 3.000 euro bruto per maand gemiddeld. Het schommelt tussen de 2750 euro tot 3500 euro bruto per maand naargelang de ervaring en specialistische taken. De hoogst genoten opleiding is bepalend voor het salaris.

Er zijn opleidingen op MBO, HBO en universitair niveau. De MBO opleidingen zijn zeer praktisch en uitvoerend van aard. De HBO en universitaire opleidingen zijn wat meer op de theorie gefocust. Ze krijgen hierdoor een leidinggevende of adviserende rol. Het salaris is hier een stuk hoger.  Een beheerder van de systemen met een vast contract verdient rond de 3000 euro bruto per maand. Bij een detachering is het licht hoger.

Het is duidelijk dat het weinig verschil uitmaakt of je op basis van een detacheringscontract werkt of een vast contract. Naast de opleiding is ook de ervaring uiteraard een belangrijk onderdeel binnen het bepalen van het salaris. Een junior, medior of senior systeembeheerder verdienen allemaal binnen hun eigen klasse een goed salaris.

Een starter verdient rond de 2750 euro bruto per maand. Een junior verdient ongeveer 100 euro meer, een medior 400 euro meer en een senior tot 600 euro meer. Ook de regio is bepalend voor de hoogte van het salaris. In het westen van het land is er meer vraag naar ICT-ers. Het is daarom ook logisch dat hier het inkomen van een ICT-er een stuk hoger ligt dan in de rest van het land.

Competenties en vaardigheden

Het is belangrijk om als ICT-er bekend te zijn met meerdere facetten. Het is belangrijk om te adviseren, documenteren, ondersteunen en uit te voeren. Het is een zeer uitdagende functie waarbij ook de verbale vaardigheden van groot belang zijn om een succesvolle ICT-er te worden.

Welke opleiding moet ik volgen?

Er zijn verschillende opleidingen voor ICT-ers. Het kan gaan om een MBO, HBO of universitaire opleiding. Zoals aangegeven is de MBO opleiding meer praktijkgericht en de HBO en universitaire opleiding meer gericht op de theorie.

Welke vacatures zijn er?

In meerdere databases zijn een veelvoud aan banen en vacatures te zien. Bij sommige databases staan er wel 10.000 vacatures op. Het is goed mogelijk om een leuke baan te vinden. Er worden vooral specialisten gevraagd.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als ICT’er heb je een prima salaris, maar je hebt wel constant opleiding nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Wil jij ook veel geld verdienen, maar dan op een veel makkelijkere manier?

Bekijk dan even de cursus van Jacko! Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je eenvoudig een eigen website op kunt zetten die een maandelijks inkomen voor jou kan generen.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de ICT:

 • Wat verdient een projectmanager?
  Veel mensen willen weten wat een projectmanager verdient aan salaris per maand. En dat is ook niet zo raar, want in verschillende bedrijfstakken komt dit beroep voor. Toen ik laatst bij de buurtbarbecue een nieuwe buurman sprak, vertelde hij dat hij dat hij projectmanager was en dat triggerde mij om wat meer vragen te stellen […]
 • Wat verdient een projectleider?
  Wil je weten wat een projectleider verdient? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voordat we antwoord kunnen geven op de vraag, is het goed om te weten dat een projectleider in verschillende sectoren actief kan zijn. Bijvoorbeeld in de bouw, ICT, techniek en andere soorten projecten. De projectleider is, zoals de naam al […]
 • Wat verdient een ICT’er?
  Veel mensen vragen zich af wat een ICT’er verdient. En dat is ook niet zo’n rare vraag, want veel handige mensen die verstand hebben van computers gaan uiteindelijk aan de slag als ICT’er. Het is namelijk een veel voorkomende baan: programmeur in de ICT. Er zijn veel verschillende soorten taken welke hieronder vallen. We bespreken […]
 • Wat verdient een programmeur?
  Veel mensen willen weten wat een programmeur verdient. En dat is ook niet zo gek, want er is een tekort aan goede programmeurs in West-Europa. Steeds meer mensen zijn aanwezig op het internet en ook steeds meer handelingen vinden via het internetverkeer plaats. Zo verandert de baan van postbode, onder meer naar pakketbezorger van grote […]
 • Wat verdient een accountmanager?
  Ben je benieuwd wat een accountmanager verdient? Dan ben je hier aan het juist adres. In dit artikel bespreken we alle zaken als salaris, werkzaamheden, competenties, opleiding en perspectieven.  Als accountmanager ben je de contactpersoon voor klanten die goederen of diensten afnemen van jouw werkgever. Je zorgt voor een goede relatie met vaste klanten en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *