Wat verdient de president van Amerika?

wat verdient de president van Amerika aan salaris?

Veel mensen vragen zich af wat de president van Amerika verdient. En dat is ook logisch want het is een van de belangrijkste banen in de wereld. Het is een baan met volop verantwoordelijkheden.

Je kunt zelfs stellen dat de president van Amerika de machtigste man ter wereld is. Maar ik vraag me dan af, verdient hij meer of minder dan de minister President in Nederland?

Wat doet een President van Amerika

Een President van Amerika is het staatshoofd van de Verenigde Staten. Het is een zeer veelzijdige baan welke gaat om het beslissen of het land een aanval gaat doen op een land. Het doen en verzorgen van officiële diners, het uitvoeren en leiden van handelsdelegaties en natuurlijk ook het verrichten van binnenlandse zaken.

De President van Amerika moet ook leiding geven aan het kabinet en belangrijke wetten verzorgen. Het is een uitzonderlijke en unieke baan. Een baan met veel verantwoordelijkheden en ook met veel uitdagingen. De President van Amerika wordt ook goed bewaakt.

Wat verdient de president van Amerika aan salaris?

Het salaris van de President van Amerika is natuurlijk een stuk hoger dan dat van onze eigen minister president in Nederland. Het is logisch aangezien het land veel groter is. Het salaris van de President van Amerika is net geen 400.000 Amerikaanse dollars. Naast het salaris zijn er nog andere zaken die ook bij het inkomen horen. Zo is er een onkostenvergoeding van 150.000 Amerikaanse dollars per jaar. Voor privé reizen krijgt de President van Amerika 100.000 dollars per jaar.

Dan is er nog een onkostenpost van 20.000 dollar voor entertainment. Het budget voor privé reizen en entertainment kan de President van Amerika zelf naar wens besteden. De President van Amerika reist natuurlijk niet met in de economy class van een vliegtuig. In totaal is het inkomen dus 665.000 dollars.

Bijverdiensten na het presidentschap

De meeste Presidenten van Amerika hebben pas veel geld verdient nadat ze het Witte Huis hebben verlaten. Ze verdienen veel geld met het geven van speeches en het schrijven van boeken. Het geld kwam dan pas vaak met bakken binnen. De meeste Amerikaanse presidenten weten hier wel raadt mee.

Wat verdient Donald Trump als president?

De Amerikaanse president Donald Trump is een succesvolle zakenman en miljardair. Ook hij heeft recht op een inkomen van bijna 400.000 dollar per jaar. Daarnaast ook de onkostenvergoedingen. Echter weigert Donald Trump om dit salaris aan te nemen en schenkt het aan een goed doel.

Waar moet je aan voldoen om Amerikaanse president te worden?

De President van Amerika dient bijna een supermens te zijn. Iemand die sterk is, krachtig, stabiel, goed met mensen overweg kan en ook een ware leider is.

Er is geen opleiding om President van Amerika te worden. Een goede studie draagt wel bij op de kans om het te worden.

Er is echter maar één President van Amerika. Je wordt het niet door te reageren op een vacature op een website. Je wordt binnen de partij verkozen en kunt daarna campagne gaan voeren. Uiteindelijk blijven er iedere keer twee kandidaten over die het tegen elkaar opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *