Wat verdient een Spelersmakelaar?

Veel voetballiefhebbers zijn benieuwd wat een spelersmakelaar / zaakwaarnemer verdient. En dat is ook niet zo gek, want je hoort de meest absurde verhalen de wereld ingaan bij een transfer van een speler van de ene naar de andere club.

Vroeger hadden spelers nog geen spelersmakelaar en werden de financiën gewoon met de speler besproken. Tegenwoordig heeft iedere startende profvoetballer een spelersmakelaar die de speler vertegenwoordigd in de onderhandelingen met de voetbalclub.

Het aantal spelersmakelaars is in de afgelopen jaren enorm gestegen, er valt veel geld te verdienen voor deze mensen. Wij gaan je nu antwoord geven op de vraag hoeveel een spelersmakelaar ongeveer verdient en hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

Wat is een spelersmakelaar?

Een spelersmakelaar of zaakwaarnemer is iemand die de sporter vertegenwoordigd en alle financiële afhandelingen van hem of haar uit handen neemt. Dit kan zijn tijdens onderhandelingen van een nieuw contract of een transfer naar een andere club. De makelaar verzorgt de contacten en zorgt er eigenlijk voor dat de speler volledig ontzorgd wordt. Zo kan de voetballer zich meer concentreren op het spel en is hij of zij er van verzekerd dat de makelaar zo veel mogelijk uit de onderhandelingen probeert te halen.

Wat verdient een spelersmakelaar aan salaris en inkomen?

Een spelersmakelaar krijgt vaak betaald op commissie basis. Het gaat hierbij om een bepaald percentage van de transfersom of het contract dat de makelaar heeft geregeld.

De regel is, hoe hoger het contract, hoe meer provisie de zaakwaarnemer kan verdienen. Er is dus geen vast bedrag dat een spelersmakelaar per maand kan verdienen. Wij gaan daarom uit van schattingen:

Een startende spelersmakelaar moet het vooral doen met jeugdspelers of bevriende profvoetballers. Hij of zij heeft nog niet zo’n groot portfolio aan spelers, waardoor er niet zo veel transacties plaatsvinden. Een startende spelersmakelaar heeft ongeveer een maandelijks inkomen van ca. € 1.500, –.

Een zaakwaarnemer met wat meer ervaring vertegenwoordigd vaak meer spelers en die probeert hij of zij bij zo veel mogelijk clubs aan te bieden. Wanneer er regelmatig transfers of nieuwe contracten worden afgesloten, gaat de makelaar ook meer verdienen. Wij schatten in dat iemand met wat meer ervaring zo’n € 5.000, – per maand verdient.

Een zaakwaarnemer met veel ervaring heeft vaak een groot portfolio aan spelers onder zijn hoede. Vaak zijn dit ook sterspelers als Messi, Ronaldo of Neymar. Dit gaat gepaard met miljoenen contracten en transfers. Het kan zo maar zijn dat een ervaren spelersmakelaar miljoenen per jaar verdiend. Omdat deze inkomenssteun incidenteel zijn, gaan we uit van een gemiddeld inkomen van ca. € 15.000, – per maand.

ErvaringMaandelijks inkomen
Junior spelersmakelaar1.500 – 2.500 euro
Medior spelersmakelaar5.000 – 7.500 euro
Senior spelersmakelaar10.000 – 15.000 euro

Top 3 rijkste en meest invloedrijke zaakwaarnemers:

  1. Jonathan Barnett
  2. Jorge Mendes
  3. Mino Raiola
geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Hier vindt je het salaris van andere bekende voetballers, trainers en spelersmakelaars: