Wat verdient een Administratief Medewerker?

Ben je benieuwd wat een administratief medewerker verdient? Dan ben je zeker niet de enige. We krijgen vaak vragen van mensen die willen weten wat het daadwerkelijke inkomen is van een medewerker in de administratie. Denk daarbij aan een receptioniste, assistent boekhouder, office managers en sales assistenten. 

Het is een van de meest voorkomende vacatures en beroepen. Als medewerker van de administratie houdt je je bezig met de archivering, verwerken van postverwerking, outbound e-mails, rapportages en boekhoudkundige taken. Je bent verantwoordelijk voor het bureaucratisch gedeelte binnen een bedrijf.

Salaris en inkomen administratief medewerker

Een administratief medewerker heeft een modaal inkomen dat varieert tussen de € 1.800, – en € 4.200, – per maand. Een beginnend medewerker begint bij een startsalaris en kan zich langzaam, maar zeker opwerken tot medior administratief medewerker.

Wanneer je circa 10 jaar ervaring hebt en verantwoordelijk bent voor verschillende administratieve taken in een bedrijf, ontvang je een salaris van ongeveer € 3.500, – . Afhankelijk van de branche waarin je werkt, kan dit salaris oplopen naar 4.200 euro bruto per maand.

ErvaringSalaris
Beginnend administratief medewerker€ 1.800 – € 2.100 per maand
Medior administratief medewerker€ 2.500 – € 2.850 per maand 
Senior medewerker administratie€ 3.300 – € 4.200 per maand

Opleiding medewerker administratie

Om in aanmerking te komen voor een baan als medewerker administratie, dien je minimaal een MBO niveau 3 diploma op zak te hebben. Vroeger kregen voornamelijk praktisch geschoolden nog wel eens de tijd om het vak op het bedrijf te leren. In de wetenschap dat die medewerkers vaak loyaal zijn en voor langere tijd werkzaam zijn voor het bedrijf.

Tegenwoordig zijn werkgevers daar voorzichtiger mee, omdat “jobhoppen” meer van deze tijd is. Mensen willen meerdere bedrijfsculturen leren kunnen om te bepalen wat bij hen past. De studierichting voor dit beroep ligt richting het commerciële en administratieve richting. Op deze opleidingen leren mensen (basis) boekhouding en leert men omgaan hoe ze andere medewerkers het beste van dienst kunnen zijn.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als administratief medewerker heb je een redelijk salaris, en het kan wel 10 jaar duren voordat je echt een goed salaris hebt. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *