Wat verdient een Marketing Manager?

Veel mensen willen weten wat een marketing manager verdient aan salaris. Het is een van de belangrijkste personen binnen een commerciële organisatie. Hij of zij moet er voor zorgen dat de naamsbekendheid vergroot wordt en de producten aantrekkelijk aan de consumenten voorgeschoteld worden.

Dat heeft me altijd aangegrepen en ik heb een collega van me aangesproken. Hij is de manager van de marketing afdeling en verantwoordelijk voor alle verkopen in de winkel en de webshop.

Dat heeft mij doen inspireren om te gaan checken wat een marketing manager allemaal moet doen en wat hij of zij daarvoor krijgt. Daarnaast ben ik uit gaan zoeken hoe je jezelf op kunt werken tot dit beroep. Hieronder geef ik antwoorden op de meestgestelde vragen. Heb jij nog een vraag of wil je iets anders weten, aarzel dan niet om het me te laten weten in de comment section hieronder. 

Wat doet een marketing manager?

Een marketing manager is verantwoordelijk voor alle (online) verkopen binnen een commerciële organisatie. Hij of zij werkt een strategie uit die door het hele bedrijf gedragen moet worden. Daarnaast zorgt hij voor de naamsbekendheid en dat de producten op de juiste manier gepresenteerd worden aan de doelgroep.

Naast het werven van nieuwe klanten, is het van belang dat ook de bestaande klanten behouden blijven voor één of meerdere herhalingsaankopen. Voor het verliezen van 1 vaste klant, dien je namelijk 7(!) nieuwe klanten te werven om de daling in omzet te compenseren. Een moeilijke klus voor managers die niet 100% achter het product staan.

Wat verdient een marketing manager aan salaris en inkomen?

Een marketing manager met 5 jaar ervaring ontvangt een salaris van zo’n 5.000 euro bruto per maand. Een starter binnen een kleine organisatie ontvangt een kleine 4.300 euro en een ervaren marketing manager bij een groter bedrijf kan tot wel 8.000 euro per maand ontvangen.

Naast een prima salaris, werken marketing managers ook nog vaak met een bonussysteem. Wanneer een x percentage omzet wordt gehaald, kan er een bonus worden vrijgemaakt. Het bedrijf heeft dan zoveel verdiend dat ze de medewerker(s) wat extra uit kunnen betalen. Ook heeft de manager vaak de beschikking over een auto van de zaak of een OV jaarkaart.

Hoe kun je dit worden?

Het is wenselijk om een universitaire opleiding in de marketing / economie te volgen. Je hebt dan meer strategische kennis en je kunt deze goed gebruiken in het bepalen van de marketingstrategie. Je kunt ook vanuit het HBO doorstromen na wat jaren ervaring opgedaan te hebben.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een marketing manager heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: