Wat verdient een Projectmanager?

Wat verdient een projectmanager aan salaris en inkomen

Veel mensen willen weten wat een projectmanager verdient aan salaris per maand. En dat is ook niet zo raar, want in verschillende bedrijfstakken komt dit beroep voor. Toen ik laatst bij de buurtbarbecue een nieuwe buurman sprak, vertelde hij dat hij dat hij projectmanager was en dat triggerde mij om wat meer vragen te stellen over zijn beroep.

Hij vertelde van alles over de werkzaamheden die hij doet en welke verantwoordelijkheden hij heeft. Het intrigeerde me nogal en toen ik hem vroeg naar het salaris, vertelde hij dat ik dat eenvoudig op het internet kon vinden. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken. Op het internet kwam ik echter niet achter het juiste antwoord en dat heeft mij doen besluiten om eens helder op papier te zetten wat het salaris is van een projectmanager en welke secundaire arbeidsvoorwaarden je hebt als je dit beroep uitoefent. Maar eerst…

Wat is een projectmanager?

Een project manager draagt zorg voor het voorbereiden, opzetten en begeleiden van verschillende projecten. Hij of zij is verantwoordelijk voor grote budgetten en tijdsplanningen en wordt in feite afgerekend op het project resultaat. Iemand die dit beroep uitoefent kan werkzaam zijn in de bouw, maar ook in de ICT en financiële bedrijfsleven. 

Wat verdient een projectmanager?

Een beginnend projectmanager heeft een startsalaris van ca. € 3.000, – per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet groei je door in je vakgebied en ga je zo’n € 4.000, – per maand verdienen. 

Iemand die al 10 of 20 jaar ervaring heeft en vele grote projecten op zijn of haar naam heeft staan heeft een gemiddeld salaris dat kan oplopen tot wel € 6.000, – per maand. 

ErvaringsniveauSalaris per maand
Junior projectmanager€ 3.000, –
Medior projectmanager€ 4.000, –
Senior projectmanager€ 6.000, –

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Als projectmanager krijg je vaak een bonus wanneer je de projectdoelen hebt behaald. Pensioenopbouw is vanzelfsprekend en een auto van de zaak komt regelmatig voor. Sommige mensen krijgen ook nog een 3e maand en extra vakantiedagen. Maar dat is branche en bedrijfsafhankelijk.

Review inkomen Projectmanager

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als projectmanager heb je veel verantwoordelijkheden en daar wordt je ook naar beloond. Het is geen vak waar je een 9-5 mentaliteit moet hebben en je moet er vanuit gaan dat je veel over moet werken. Toch krijgt dit beroep een hoge waardering omdat je hier uitdaging vindt en hoge rewards ontvangt voor het werk dat je doet.

4.3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een projectmanager heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branch: