Wat verdient een Makelaar?

Wat verdient een makelaar aan salaris?

Makelaars hebben het vaak prima voor elkaar. Goede makelaars dan. Ben je een prof in je vak, dan kunnen de euro’s binnenstromen. Maar het kan ook helemaal fout met je aflopen.

Je moet er simpelweg hard voor werken om succesvol te zijn in je vak. Want het laatste want je wilt is dakloos zijn als makelaar. Wat verdient een makelaar?

Wat is een makelaar?

Een makelaar is een bemiddelaar bij de verhuur of verkoop van woningen, maar ook ander vastgoed, zoals bedrijfspanden en monumenten. Bij koopwoningen is een makelaar verkoopmakelaar of aankoopmakelaar.

Maar je hebt ook makelaars die specifiek gespecificeerd zijn in taxatie van panden: dat zijn dus taxateurs. Iemand die zijn woning wil verkopen, kan van A tot Z een makelaar inhuren, die alles voor hem of haar regelt.

Een klant die wil verhuizen, kan de makelaar een zoekopdracht geven. Een makelaar gaat dan in zijn netwerk op zoek naar geschikte panden. Mocht iemand een huis kopen, dan regelt een makelaar dat de contracten in orde komen. Hij adviseert zijn klant: de koper.

Hoe word je makelaar?

Zie je jezelf lal rondrijden in een dikke auto, onderweg van het ene naar het andere pand dat je verkoop? Eerst moet je studeren! De meest logische opleiding voor iemand die makelaar wil worden, is de hbo-studie Vastgoed en Makelaardij. Die opleiding kan je aan verschillende instituten volgen.

Ook is een thuisstudie mogelijk. Haal je dat papiertje, dan ben je makelaar. Makelaar is een vrij beroep: iedereen met dit papiertje op zak mag zich makelaar noemen. Klinkt simpel he! Maar, het is wel verstandig dat je kunt aantonen dat je betrouwbaar bent.

Organisaties hebben certificeringsregelingen ontwikkeld die moeten aantonen dat een makelaar betrouwbaar is, deskundig werkt en onafhankelijk werkt. Met die certificering op zoek heb je de power om bijvoorbeeld voor hypotheekbanken te mogen taxeren.

Als je een goede makelaar wilt worden, is het sowieso van belang dat je de juiste opleiding of cursus volgt, waarbij je voldoende vakkennis en ervaring opdoet.

Wat verdient een makelaar?

Je salaris als woonmakelaar is afhankelijk van je opleiding, je werkervaring en het aantal opdrachtgevers, de regio en de commerciële vaardigheid van de makelaar.

Een assistent makelaar verdient gemiddeld 1800 tot 2500 euro per maand. Als volleerd makelaar ligt het gemiddelde tussen de 2400 en 4000 euro per maand.

bruto maandsalaris makelaar

Een zelfstandig makelaar rekent tarieven die enorm verschillen. Het gemiddelde loon van de makelaar in de Randstad ligt hoger dan in de rest van het land. In die regio is ook de meeste vraag naar goede woningen. En dat veel geld schelen!

Hoe meer je verkoopt, hoe meer je gaat verdienen. Het is in de makelaardij ook gebruikelijk om bonussen toe te kennen aan succesvolle makelaars en de gunfactor is ook belangrijk in deze branche. De snelle jongens met de mooie praatjes verdienen vaak goed!

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als makelaar heb een prima salaris, maar je hebt wel een flinke opleiding en ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere juridische beroepen: