Wat verdient een Elektromonteur?

Wanneer je jezelf afvraagt wat een elektromonteur verdient, ben je op deze pagina aan het juiste adres. Ik stond namelijk laatst na afloop van een voetbalwedstrijd met de scheidsrechter te praten en hij vertelde dat hij doordeweeks elektromonteur is. Toen ik hem vroeg wat een elektricien dan allemaal deed, moest hij lachen en corrigeerde hij me. Elektromonteur is namelijk een heel ander beroep.

Hij vertelde me over de werkzaamheden die hij doet en hoe zijn week er van maandag tot vrijdag uit ziet. Dat heeft mij doen inspireren om te onderzoeken wat zijn beroep precies inhoudt en wat het verdient. In dit artikel lees je alles over de vragen die bij me naar boven kwamen. Heb jij nog andere vragen en worden deze niet beantwoord, stel ze hieronder in de comment section. Ik zal ze daarna zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Wat doet een elektromonteur?

Een elektromonteur houdt zich bezig met het plaatsen, onderhouden, installeren en testen van voornamelijk witgoedapparaten. Het is geen routinematig werk en iedere dag kunnen de werkzaamheden anders zijn. Dit maakt het voor veel elektromonteurs een leuke baan en dat kunnen wij heel goed begrijpen.

Vaak hoort hij of zij pas op de dag zelf naar welke locatie ze moeten gaan om hun werkzaamheden uit te voeren. Het is ook niet zo maar een 9 tot 5 baan omdat veel klanten overdag aan het werk zijn. Als elektromonteur moet je dus flexibel zijn en houden van verschillende werkomgevingen.

Wat verdient een elektromonteur?

Iemand die net start als elektromonteur zal ongeveer 1.100 euro per maand verdienen. Wanneer je meer ervaring opdoet kan dat al snel richting de 1.800 euro. Een senior elektromonteur ontvangt een maximum salaris van 2.400 euro. 

Een hoog salaris zit er dus niet in, tenzij je zelfstandig ondernemer wordt. Het inkomen wordt dan al snel 3.000 euro per maand of meer. Het gevaar is echter dat je jezelf ook moet verzekeren en dat je geen pensioen opbouwt. 

Hoe kun je elektromonteur worden?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen dien je een BBL niveau 2 opleiding te volgen tot Elektromonteur. Tijdens de eerste 2 jaar leer je alle theorie en vanaf het 3e leerjaar mag je bij een bedrijf 4 dagen werken en 1 dag school volgen. 

Dat is best lekker als je bijvoorbeeld op 18 jarige leeftijd al een salaris van 1.000 euro kunt binnenharken. De valkuil is dat je echter dit salaris nog maximaal kunt vermenigvuldigen met de factor 2,5. Dat is dan weer jammer.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als elektromonteur heb je niet zo’n hoog salaris, of je moet zelfstandig ondernemer worden om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen als Monteur:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *