Ferratum Review & Ervaringen – Is Ferratum (Saldodipje) betrouwbaar?

Benieuwd naar de Ferratum review en wil je weten of Ferratum betrouwbaar is? Hieronder lees je onze ervaring en die van anderen. Zo krijg jij een juist beeld over dit bedrijf en of het verstandig is om hier een krediet aan te vragen.

ferratum review en ervaringen. Is ferratum betrouwbaar?

Shit! Je hebt weer je smartphone laten vallen en hij is helemaal beschadigd. Je kunt hem niet meer gebruiken, terwijl je hem juist nu zo hard nodig hebt! Maar je hebt nu ook even geen geld om een nieuwe te kopen… Dan is het goed dat Ferratum (Saldodipje) bestaat waar je eenvoudig minileningen kunt afsluiten. Zodat jij je telefoon kunt laten maken, of weer een nieuwe kunt kopen!

 • Eenvoudig online aanvragen in 5 minuten
 • Lening aanvragen zonder BKR
 • Afsluiten bij één van de grootste particuliere kredietverstrekkers

Ferratum is overgegaan in Saldodipje

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wat is Ferratum (Saldodipje)?

Ferratum is een van de grootste internationale kredietverstrekkers van minileningen. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Finland en is opgericht in 2005 door Jorma Jokela.

Het is onderdeel van de Ferratum Group waartoe ook het bedrijf Saldodipje behoort. Het richt zich voornamelijk op online leningen verstrekken en is daarnaast gevestigd op de Duitse handelsbeurs.

Ferratum Netherlands B.V. opereert vanuit Liverpool in het Verenigd Koninkrijk, waar ook de klantenservice is gevestigd. Het kan dus voorkomen dat je een Engels sprekende medewerker aan de telefoon krijgt.

Bedrijfsgegevens:
Ferratum UK Ltd.
Suite 318 25
Goodlass Road Liverpool, Merseyside L24 9HJ
Verenigd Koninkrijk
0044 151 601 8611
Beschikbaar: 15.00 – 18.00 uur
https://www.ferratum.nl/


Is het lenen van geld via Ferratum betrouwbaar?

Ferratum is betrouwbaar. De onderneming heeft veel positieve reviews van klanten over de hele wereld. Daarnaast is het een beursgenoteerd bedrijf, dus ze kunnen het zichzelf niet veroorloven om slechte diensten te leveren.

Het moederbedrijf is gevestigd in Finland en heeft naast Ferratum ook nog andere bedrijven onder zich zoals o.a. Saldodipje. Dit is een kredietverstrekker die zich specifiek richt op de Nederlandse markt. In onze Saldodipje review lees je meer over dit zusterbedrijf.

Dit maakt Ferratum een van de meest betrouwbare bedrijven om een minilening aan te vragen. Het is aangesloten bij het CCTA (Consumer Credit Trade Association), waardoor je er van verzekert bent dat je met een betrouwbare partij zaken doet.

Ferratum review van klanten

WebsiteRating
TrustPilot.nl6,0 / 10
Trustpilot.uk8,0 / 10
Readies.co.uk8,4 / 10
Cashlady.com7,3 / 10
bron: bankr.nl

Op verschillende review websites staan negatieve ervaringen van klanten over Ferratum. Er worden termen als “oplichting” en “scam” gebruikt om hun onvrede over het bedrijf te uiten.

Wanneer we deze ervaringen wat nader bekijken, komen wij tot de conclusie dat ze het meest ontevreden zijn over de garantstelling van de lening. Dit hebben ze namelijk geregeld via een partner van Ferratum in plaats van zelf een garantsteller aan te wijzen.

Hierdoor kunnen kosten hoog oplopen en kan een lening duurder uitvallen dan verwachten. Dit ligt niet aan Ferratum, maar aan de garantsteller zelf.

Tip:

Wijs altijd zelf een garantsteller aan om hoge kosten te voorkomen. Betaal je lening op tijd terug om gedoe achteraf te voorkomen. Wanneer je je netjes aan de regels houdt, is Ferratum een uikomst voor mensen die net even krap bij kas zitten.

Hoe werkt het aanvragen van een minilening bij Ferratum?

Wil je voor de eerste keer een minilening aanvragen via Ferratum? Dan is het goed om te weten dat je tot een bedrag van maximaal 400 euro kunt lenen. Dit is om risico’s voor de aanvrager en voor de verstrekker te verkleinen. Immers is het terugbetalen van een bedrag van 400 euro makkelijker, dan het terugbetalen van een bedrag van bijvoorbeeld 2.000 euro.

Wanneer je de lening voor de eerste keer volledig hebt afgelost, mag je een hoger bedrag lenen tot 2.000 euro per keer. Je hebt hun vertrouwen gewonnen en je kunt daarom meer geld ter beschikking krijgen.


Een lening aanvragen in:  5 minuten

Snel een minilening aanvragen via Ferratum in 4 stappen

 • Stap 1: Kies het bedrag en looptijd

  Vul op de website via deze link het gewenste bedrag dat je wilt lenen en de looptijd. Nieuwe klanten kunnen in eerste instantie maar 400 euro lenen en moeten deze binnen 30 dagen terugbetalen.

 • Stap 2: Upload je ID en kies je garantsteller

  Je dient een foto te maken van de voor- en achterkant van je rijbewijs of ID-kaart. Daarnaast maak je de keuze voor een garantstelling.
  Extra tip:
  Om hoge kosten te vermijden maak je beter geen gebruik van een externe garantsteller, maar regel je zelf een persoonlijke garantstelling. Hierdoor kun je veel geld besparen.

 • Stap 3: Verifieer je bankrekening met een Pennycheck

  Om jouw bankrekening te verifiëren maakt Ferratum gebruik van een pennycheck. Ze schrijven € 0,01 van je bankrekening af. Dit doen ze om te controleren of jij daadwerkelijk de bankrekeninghouder bent en of je geen andere leningen hebt lopen.

 • Stap 4: Na akkoord, binnen 24 uur je geld op de rekening

  Is je aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je een mail van Ferratum (check ook je spambox!) met de mededeling dat je binnen 24 uur je geld krijgt gestort op de rekening. In de praktijk heb je veel eerder het geld op je rekening blijkt uit verschillende reacties van mensen.


Wat zijn de tarieven van Ferratum?

Minilening:€500€1000
Minimale rente:9,38%9,72%
Maximale rente:9,38%9,72%
Minimale looptijd
maanden:
11
Maximale looptijd maanden:12
Totaal krediet:€503,70€1011,50

Hoe moet ik Ferratum terugbetalen?

Het bedrag dat je geleend hebt via Ferratum moet je binnen de betalingstermijn in één keer terugbetalen. Dit geldt voor het geleende bedrag inclusief de rente die je moet betalen. De instructies hiervoor krijg je per mail binnen.

Lukt het je niet om terug te betalen? Dan is er een betalingsregeling die je aan kunt spreken. Je kunt dan een email sturen naar: debiteurenbeheer@pactumcollections.com en uitstel van betaling aanvragen. Er wordt dan een persoonlijke betalingsregeling voor je opgemaakt en zo voorkom je dat je opdraait voor extra hoge kosten.

ferratum betrouwbaar? Bekijk de ferratum ervaringen

Voor- en nadelen van Ferratum

 • Snel en eenvoudig een lening aanvragen bij een betrouwbare partner
 • Lening aanvragen zonder BKR
 • Binnen 24 uur na goedkeuring geld op je rekening
 • Hoge rente (+ 13%)
 • Kijk uit voor de externe garantstelling en de hoge kosten
 • Bij negatieve beoordeling, niet mogelijk lenen zonder BKR

Conclusie

Conclusie: Ferratum.nl

Chris

Snelheid geld op je rekening
Klantenservice
Rente en kosten
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Review Ferratum

Ferratum is een goede, degelijke en betrouwbare partij waar je met een gerust hart een minilening aan kan vragen. De aanvraag gaat vlot en je hebt snel het geld op je rekening. Houdt wel de externe garantstelling in de gaten om extra hoge kosten te voorkomen en betaal op tijd terug. Anders kun je hierdoor tegen onverwachte hoge kosten aanlopen

4.2

Betaling binnen 24 uur op je rekening na goedkeuring

Veelgestelde vragen over Ferratum

Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld gestort krijg?

Nadat je aanvraag is goedgekeurd, krijg je binnen 24 uur je geld binnen. De keuring is persoonsafhankelijk.

Hoe betrouwbaar is Ferratum?

Ferratum is een betrouwbare partij voor het aanvragen van een minilening. Het is een beursgenoteerd bedrijf die aan alle strenge eisen voldoet.

Wat gebeurt er als je Ferratum niet terugbetaald?

Dan krijg je betalingsherinneringen en uiteindelijk komt er een incassobureau aan de deur om het geld te innen. Lukt dit niet? Dan gaan ze een rechtelijke procedure afdwingen en moet je voorkomen.

Lukt het afbetalen niet? Dan kun je altijd contact opnemen met debiteurenbeheer@pactumcollections.com en uitstel van betaling aanvragen. Zo voorkom je onnodige hoge kosten.

Meer reviews over andere kredietverstrekkers:

Hier vindt je meer reviews over andere kredietverstrekkers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *