Wat verdient een BOA?

Veel mensen willen weten wat een BOA verdient. En dat is ook niet zo raar, want er zijn veel mensen die geen goed woord over hebben voor mensen die dit beroep uitoefenen. En dat verwonderde mij, want ik begreep niet zo goed wat deze mensen nou verkeerd doen.

Toen we laatst op een feestje stonden, vertelde een jongen dat hij een BOA was en iedereen begon hem uit te lachen. “Afgekeurde politieagent” en “Leuk he, mensen kutten” waren uitspraken die te horen waren. Die jongen glimlachte het weg, maar ik kon zien dat hij het helemaal niet leuk vond. 

Toen ik hem een tijdje later vroeg wat het beroep nou precies inhield en hij zag dat ik oprecht geïnteresseerd was, begon hij het e.e.a. te vertellen. Het verwonderde me dat hij met zoveel passie over zijn beroep vertelde en dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat dit beroep inhoudt. Ik geef antwoord op de vragen die bij me naar boven kwamen en ik probeer ze hieronder te beantwoorden. 

Wat is een BOA?

BOA staat voor een Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar. Het is een functionaris met opsporingsbevoegdheden zoals een jachtopziener, milieu-inspecteur, boswachter of parkeerwachter. 

Een buitengewoon opsporingsambtenaar mag dus mensen bekeuren en heeft bevoegdheden om plegers van strafbare feiten op te sporen. Zo kan een parkeerwachter fout geparkeerde auto’s bekeuren en kan een boswachter iemand bekeuren die een overtreding begaat in de natuur (zoals het dumpen van afval of iets dergelijks). Een BOA is ondersteunend aan een politieagent en heeft veelal zijn werkterrein op het gebied van wet- en regelgeving.

Wat verdient een BOA aan salaris?

Een BOA verdient gemiddeld 2700 euro per maand. Het exacte salaris hangt af van de overheidsinstelling waar je werkzaam voor bent. Zo kan het voorkomen dat een parkeerwachter meer verdient dan een boswachter. 

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de overheidsinstelling waar je werkzaam bent. Sommigen betalen namelijk beter dan anderen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als BOA heb je een prima salaris, maar je hebt wel veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen bij de Hulpdiensten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *