Wat verdient een Werkvoorbereider?

wat verdient een werkvoorbereider aan salaris en inkomen

Veel mensen vragen zich af wat een werkvoorbereider verdient. Toen ik daar voor het eerst mee geconfronteerd werd, wist ik helemaal niet wat het beroep inhield. Daarom ben ik op onderzoek gegaan.

Een werkvoorbereider werkt in de bouw en is belangrijk in het voortraject van een bouwproject. Het is een persoon die alles goed moet voorbereiden voor de metselaars en andere bouwvakkers. De naam verklapt het al. Ik duik graag verder met je in wat een werkvoorbereider doet en ook hoeveel een werkvoorbereider verdient.

Wat doet een werkvoorbereider

Een werkvoorbereider is belangrijk in het traject wat voorafgaat aan de bouwwerkzaamheden. De werkvoorbereider is de bepalende persoon bij de planning. De werkvoorbereider stelt vast wat vanaf het begin tot aan het einde van het bouwproject moet gebeuren. De werklieden, de materialen en de bouwplaats moeten allemaal goed gepland worden. Ook moet er continu toezicht zijn op de planning. Een vertraging kan zorgen voor een kostenoverschrijding.

De taken waar een werkvoorbereider zich mee bezighoudt is per bedrijf verschillend. Het is vaak afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Bij grotere bouwbedrijven zijn veel taken over meerdere functies verdeeld. Het werk van een werkvoorbereider kan ook puur het calculeren zijn van een project. Bij kleine bedrijven zijn de taken vaak uitgebreider en breder.

Een werkvoorbereider is iemand die controleert, toetst en zaken aanpast. Het gebeurt op basis van werktekeningen van de onderaannemers en van de leveranciers. Je bepaalt de werkmethoden, doet bestellingen en verzorgt het inkopen van materialen. Daarnaast bewaakt de werkvoorbereider ook de planning. Het opzetten van deelschema’s is hierbij heel gebruikelijk. De voortgang bijhouden op de bouw is een belangrijk deel van het werk van de werkvoorbereider. De werkvoorbereider is vaak de schakel tussen de mensen op de bouwplaats en de externe mensen. Het is dus vaak onderhandelen en ook vergaderen om de doelen te behalen.

Wat verdient een werkvoorbereider aan salaris en inkomen?

Een werkvoorbereider verdient tussen de 2880 tot 3480 euro bruto per maand. Het is een salaris wat afgestemd wordt op basis van ervaring en opleiding. De werkvoorbereider heeft een HBO diploma en zal dan al snel een salaris tegen de top aan krijgen. Het salaris is ook afhankelijk van de ervaring met de grotere of juist kleinere projecten. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook verschillend per werkgever.

Competenties en vaardigheden van een werkvoorbereider

Een werkvoorbereider moet goed kunnen onderhandelen, plannen, organiseren en ook sociaal zijn. Het is belangrijk om de doelen helder voor ogen te hebben en om succesvol het project af te ronden. Het is belangrijk om goede communicatie skills te hebben om de partijen bij elkaar te brengen en ook om de eigen punten over te brengen op anderen.

Opleidingen voor werkvoorbereider

Er is een HBO opleiding om werkvoorbereider te worden. De fijne kneepjes leer je natuurlijk in de praktijk en niet op school. Veel stage en praktijkervaring opdoen is van groot belang.

Vacatures werkvoorbereider

Op het internet is het mogelijk om de vacatures te vinden als werkvoorbereider. Het is belangrijk om goed te zoeken en om te solliciteren op de baan die bij jou past.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een werkvoorbereider heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *