Wat verdient een ingenieur?

wat verdient een ingenieur aan salaris en inkomen per maand

Veel mensen willen weten wat een ingenieur per maand aan salaris verdient. En dat is ook niet zo raar, want we denken al snel dat iemand met dit beroep veel verdient. 

Laatst sprak ik met iemand op een barbecue die vertelde dat hij ingenieur is voor grote bouwprojecten. Daarbij kwamen zijn werkzaamheden aan bod en vertelde hij over zijn beloning in salaris. 

Dat heeft mij doen inspireren om op het internet uit te gaan zoeken wat het salaris is van een ingenieur en welke werkzaamheden je daarvoor moet doen. Hieronder beschrijf ik in begrijpelijke taal welke informatie ik heb kunnen vinden.

Wat is een ingenieur?

Een ingenieur is iemand die complexe problemen oplost op basis van zijn wetenschappelijke kennis. Dit kunnen problemen zijn die te maken hebben met technische, organisatorische, technologische of natuurkundige vraagstukken die hij of zij in staat is om op te lossen.

Ieder probleem vereist een andere oplossing en een ingenieur is iemand die oplossingen voor deze problemen aandraagt. Het kan zijn dat hij of zij daarbij de hulp inroept van een andere ingenieur die specifieke kennis heeft op een bepaald onderdeel. Zo kun je samen tot een weloverwogen advies komen die de architect of uitvoerder verder oppakt.

Wat verdient een ingenieur aan salaris en inkomen?

Een ingenieur heeft een inkomen van ongeveer 3.200 euro per bruto per maand. Een startende ingenieur die net klaar is met zijn opleiding, verdient beduidend minder. Het startsalaris van een ingenieur ligt ongeveer op 2.500 euro per maand.

Naarmate je meer ervaring op hebt gedaan en grotere projecten hebt opgepakt, ga je ook meer geld verdienen. Het loon van een ervaren ingenieur kan oplopen tot een bedrag van ongeveer 4.500 euro per maand.

NiveauInkomen per maand
Startende ingenieur€ 2.500, –
Medior ingenieur€ 3.200, –
Senior ingenieur€ 4.500, –

Secundaire arbeidsvoorwaarden ingenieur

De secundaire arbeidsvoorwaarden voor een ingenieur zijn over het algemeen goed. Vaak heb je te maken met een CAO die geldt voor het bedrijf waar je voor werkt. Je ziet vaak op kantoor en heb altijd de beschikking over een eigen laptop of PC. Regelmatig moet je ook op locatie aanwezig zijn, dus veel ingenieurs hebben de beschikking over een bedrijfsauto of ontvangen een kilometervergoeding. 

Uiteraard heb je de beschikking over de nodige vakantiedagen en heb je recht op pensioenopbouw. De hoogte van dit pensioen hangt weer af van de CAO waar je werkgever mee te maken heeft.

Review Ingenieur

Chris

Salaris
Sec. arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden

Samenvattend

Het salaris van een ingenieur is goed en je wordt op een rijkelijke manier beloond van al het harde studeren voordat je aan dit beroep begon. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima en je hebt voldoende doorgroeimogelijkheden.

3.7

Wil je met jouw kennis extra geld verdienen?

Als ingenieur beschik je over een bepaalde hoeveelheid kennis waar je een extra inkomen mee kunt vergaren. Er zijn namelijk veel complexe vraagstukken die mensen op zich prima op kunnen lossen, als ze maar de juiste kennis in huis hebben. En laat jij nou net over die kennis beschikken. Met een eigen cursus kun je andere mensen helpen om zelf tot een goede oplossing te komen. In de cursus van Jacko leer je precies hoe jij zo een extra inkomen kunt vergaren. Stap-voor-stap wordt alles uitgelegd.