Wat verdient een projectleider?

wat verdient een projectleider aan salaris

Wil je weten wat een projectleider verdient? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voordat we antwoord kunnen geven op de vraag, is het goed om te weten dat een projectleider in verschillende sectoren actief kan zijn. Bijvoorbeeld in de bouw, ICT, techniek en andere soorten projecten.

De projectleider is, zoals de naam al aangeeft, eindverantwoordelijke voor één of meerdere projecten. Hij of zij neemt de verantwoording op zich en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een bouwproject in goede orde verloopt. Dit kan zijn op basis van een leiderschapsrol of coördinator. 

De communicatie met uitvoerders, controllers en planners zijn belangrijk om alles in goede banen te laten verlopen. Een verantwoordelijke baan, waar ook een prima salaris tegenover staat. Toch?

Wat verdient een projectleider aan salaris?

Een projectleider in loondienst heeft een gemiddeld salaris van € 4.400,- per maand. Een starter verdient uiteraard wat minder en een senior projectleider geniet van een salaris tot wel € 6.000,- per maand. 

NiveauMaandsalaris
Junior projectleider€ 2.800, –
Medior projectleider€ 4.400, –
Senior projectleider€ 6.000, –

Mensen die slechts tijdelijk als projectleider worden aangesteld, krijgen vaak een extra bonus. Het salaris schaalt vaak niet mee met de verantwoordelijkheden die je hebt. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn erg goed. Zo krijg je vaak veel vrije dagen en een auto + laptop van de zaak. Je werkplek is op locatie of vanuit het kantoor. De pensioenvoorzieningen zijn vaak conform aan de CAO waarin je werkzaam bent.

Hoe wordt je projectleider?

Als projectleider dien je van nature de competenties als leiderschap en delegeren in je te hebben. Het organiseren, samenwerken en je visie kenbaar maken zijn uiteraard wel te leren via een opleiding of vanuit de ervaring die je opdoet in het bedrijf.

De opleiding tot projectleider is van een HBO niveau, maar vaak zijn WO denk- en werkniveau gewenst. Zeker als je de infrastructuur van een project moet bepalen waarin je werkzaam bent.