Wat verdient een Elektricien?

Mensen wil graag weten wat een elektricien verdiend per maand. En dat is ook niet zo gek, omdat elektriciens vaak nodig zijn in het huis maar ook in kantoren, winkelcentra en alle andere gebouwen. 

Laatste sprak ik met iemand op een feestje die vertelde dat hij elektricien was. Hij vertelde me alles over zijn beroep en alle gevaren die daarbij kwamen kijken. Het gevaar om geëlektrocuteerd te worden is natuurlijk aanwezig, zeker als niet alle stroom goed is afgesloten. 

Dat zette mij aan het denken, want iemand met een dergelijk beroep zou toch wel een aardig maandsalaris op moeten strijken. Dat inspireerde mij om alles omtrent het salaris van een elektromonteur uit te gaan zoeken. En de conclusie die ik moest trekken was, het is nog al schrikbarend laag voor zo een beroep.

Wat verdient een elektricien aan salaris en inkomen?

Een beginnend elektricien verdient ongeveer 1.600 euro bruto per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet stijgt het salaris al snel richting de 2.100 euro per maand. Wanneer je vele jaren ervaring hebt opgedaan en verschillende grote klussen achter je naam hebt staan, kun je doorgroeien naar een senior elektricien. Een ervaren elektromonteur verdient ongeveer 2.700 euro bruto per maand.

FunctieniveauMaandsalaris
Beginnend elektromonteur€ 1.600, –
Medior elektricien€ 2.100
Ervaren elektromonteur€ 2.700, –

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Als je in loondienst bent als elektricien heb je recht op de secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO van de elektrobouw. Je hebt recht op pensioenopbouw en uiteraard ook vakantiedagen. Het is per werkgever verschillend welke secundaire arbeidsvoorwaarden nog meer van toepassing zijn. 

Inkomen elektricien als ZZP’er

Een elektricien kan zo’n 40 euro per uur vragen als zelfstandige. Daarmee kunnen de maandelijkse inkomsten oplopen tot zo’n 6.000 euro per maand op basis van 40 declarabele uren per week.

De werkelijkheid is echter minder rooskleurig en wordt het inkomen van een ZZP’er ingeschat op zo’n € 4.000 euro per maand. Hier moeten nog verschillende kosten en verzekeringen van af, waardoor een zelfstandig elektromonteur ongeveer 2.600 euro netto per maand verdient.

Aanverwante beroepen

Een elektricien moet vaak samen werken met andere mensen, bijvoorbeeld op een bouwplaats. De aanverwante beroepen voor een elektromonteur zijn:

Review elektricien

Chris

Salaris
Doorgroeimogelijkheden
Werkomstandigheden
Secundaire arbeidsvoorwaarden
Beloning als ZZP’er

Samenvattend

Het salaris van een elektricien is niet verkeerd. Ik had echter verwacht met de hogere risico’s, dat je meer per maand zou verdienen. Als ZZP’er loont het eigenlijk niet om te gaan werken, omdat de risico’s in mijn ogen zwaarder wegen dan de opbrengsten die je binnen krijgt.

2.8

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een elektricien heeft een redelijk inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw: