Wat verdient een Fiscalist?

Veel mensen vragen zich af wat een fiscalist verdient. Want het is een beroep die je niet zo vaak hoort, maar waar bedrijven wel veel mee te maken krijgen. Laatst stond ik op een feestje en toen vertelde iemand mij dat hij fiscalist was. 

Toen ik hem vertelde wat fiscalist dan mag zijn, begon hij een beetje te lachen. Hij zei dat het eigenlijk gewoon een belastingadviseur is. Toen begon bij mij een belletje te rinkelen en vertelde hij alle facetten m.b.t. zijn beroep. 

Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat een fiscalist verdient. Ik heb alle vragen hieronder benoemd en probeer ze zo goed mogelijk te beantwoorden. Heb je zelf nog vragen? Stel ze gerust in het commentaar gedeelte onderaan in het artikel.

Wat is een fiscalist?

Een fiscalist (belastingadviseur) houdt zich bezig met het compliance gedeelte binnen een middelgroot bedrijf. Het onderhoudt contact met de belastingdienst en zorgt dat alle belasting gerelateerde zaken goed uitgevoerd worden. Daarnaast geeft hij of zij advies over hoe problemen met de belastingdienst voorkomen of opgelost kunnen worden. 

Het is een verantwoordelijke baan omdat niemand gedoe wil krijgen met de belastingdienst. Daarnaast zijn vele regels en wetten op verschillende manieren te interpreteren waardoor er niet altijd een standaard oplossing voorhanden is. Jij als fiscalist moet het bedrijf of je klanten het beste advies geven om gedoe tegen te gaan.

Wat verdient een fiscalist aan salaris?

Een beginnend fiscalist heeft een salaris van 2.100 euro tot 2.700 euro per maand. Wanneer je wat meer ervaring hebt opgedaan, kan dat binnen 5 jaar stijgen naar € 3.500 – € 4.500 euro bruto per maand.

Naast een prima salaris, krijg je uiteraard ook vakantietoeslag en kom je vaak in aanmerking voor andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals een laptop en een auto van de zaak. 

Hoe wordt je fiscalist?

Om fiscalist te worden dien je een WO opleiding te volgen tot rechtsgeleerde. Na een aantal jaar kun je je verdiepen in fiscaal recht. Hierna dien je jezelf bij te scholen omdat de regels en wetten iedere keer veranderen. 

Veel fiscalisten zijn lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Je wordt dan senior adviseurs begeleid en zo wordt er op toegezien dat het niveau in Nederland van dusdanig niveau blijft. Wanneer je senior bent geworden, kun je ook een eigen bedrijf beginnen en als zzp’er aan de slag gaan. Daar wordt vaak tot 3 of 4 keer meer verdiend.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als fiscalist heb je een goed salaris en binnen 5 jaar kun je echt verder komen. Maar dat kan ook makkelijker…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *