Wat is het Onderwaterlasser salaris?

Onderwaterlasser salaris

Als je werkt als onderwaterlasser is je salaris best hoog. Dit komt omdat het moeilijk en risicovol werk is. De baan bestaat uit het lassen van objecten onder water. Je moet kunnen duiken én kunnen lassen en dat moet je dus eerst leren.

Er zijn in Nederland geen reguliere opleidingen voor onderwaterlassers maar bij De Groot LPMW Lasinstituut kun je wel certificaten halen. In België is er wel een onderwaterlasser opleiding, de enige in Europa. De meeste vacatures voor onderwaterlasser zijn te vinden op olieboorplatforms.

Onderwaterlasser salaris

Het gemiddelde onderwaterlasser salaris voor een beginner is ongeveer € 2.610,- bruto, bij een 40-urige werkweek in dienstverband. Dat zal in die paar jaar waarschijnlijk wel iets meer geworden zijn. Het kan voorkomen dat je betaald krijgt in Dollar. Dit komt omdat het vaak internationale werkzaamheden zijn en je “off-shore” betaald wordt op een olieplatform bijvoorbeeld. De hoogte van het inkomen stijgt naar mate de lasser meer werkervaring heeft opgebouwd.

Maar we hebben het hier over een ongewoon beroep met bijzondere regels en vereisten. Vaak zijn er ook projecten waarbij men slechts voor de gewerkte uren wordt uitbetaald. Deze projecten vinden meer plaats binnen de landsgrenzen en worden dus in Euro’s uitbetaald. In dat geval zal de beloning ergens tussen de € 15,- en € 40,- per uur bedragen. Gaan we echter uit van het bovengenoemde gemiddelde, dan ziet dat er in tabelvorm als volgt uit:

  • Jaarinkomen: € 32.000,-
  • Maandinkomen: € 2.610,34
  • Uurloon: € 15,06

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn daarbij erg gunstig. Zo is er een onregelmatigheidstoeslag en veelal zijn er verschillende extra premies.

Onderwaterlasser opleiding

De enige erkende onderwaterlasser opleiding in Europa bevindt zich in België, deze duurt een jaar. Om daar te worden toegelaten moet je 18 jaar zijn en een basis duikbrevet hebben. Het opleidingscentrum CPFME is in Dinant, waar iedere zaterdag theorielessen worden gegeven. Vijf keer is er een oefensessie in de 4,5 meter diepe duikput van de school. De opleiding wordt afgerond met 5 weken stage.
In Nederland is het wél mogelijk om diverse certificaten te behalen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Groot LPMW Lasinstituut, waar zij verschillende kwalificatietrajecten begeleiden (zowel boven als onder water).

Onderwaterlasser vacatures

Onderwaterlasser vacatures liggen niet voor het oprapen, maar er zijn ook niet veel gediplomeerde lassers. Het zal je dus niet veel moeite kosten om een baan te vinden. Bij onderwaterlasser vacatures kun je onderscheid maken tussen ‘gewone’ vacatures (on-shore) en of-shore vacatures. Bij die laatste optie ben je veelal weken van huis en dat is wel iets wat je op voorhand moet realiseren. Zoals gezegd, we hebben het hier over een bijzonder beroep!

Review Onderwaterlasser salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Onderwaterlasser heb je een modaal salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima, maar de werkgelegenheid is niet al te hoog. Er is geen dringende vraag naar onderwaterlassers.

3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een onderwaterlasser heeft een prima inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *