Wat is het Werktuigbouwkundige salaris?

Werktuigbouwkundige salaris

Wanneer je afgestudeerd bent in de Werktuigbouwkunde is je salaris meteen in het begin al hoger dan dat van de gemiddelde afgestudeerde. Goed nieuws dus, als je van de technische kant van machines, schepen en constructies houdt, want als werktuigbouwkundige ga je die ontwerpen en verbeteren!

Een werktuigbouwkunde opleiding bestaat op hbo- en wo-niveau en werktuigbouwkunde vacatures zijn er ruim voldoende. De meeste afgestudeerden vinden binnen twee à drie maanden een baan. De doorgroeimogelijkheden en salarisvooruitzichten zijn erg goed en de arbeidstevredenheid onder werktuigbouwkundigen is hoog.

Werktuigbouwkundige salaris

Het gemiddelde werktuigbouwkunde salaris is € 3.220,- bruto per maand. Het startsalaris van een net afgestudeerde werktuigbouwkundige is met ongeveer € 2.750,- zo’n € 150,- hoger dan de gemiddelde afgestudeerde met bachelor. Iemand met meerdere jaren werkervaring zal bovendien al snel op de € 3.705,- uitkomen.

Verder is uiteraard ook de werkgever, de grootte van het bedrijf en je vooropleiding van invloed op het salaris. Wel mooie bedragen dus, maar daar heb je dan ook hard voor gestudeerd. Uitgaande van het bovengenoemde gemiddelde ziet het werktuigbouwkunde salaris, op basis van een 40-urige werkweek, er als volgt uit:

  • Inkomen op jaarbasis: € 38.640,-
  • Inkomen per maand: € 3.220,-
  • Uurloon: € 18,58

De secundaire arbeidsvoorwaarden van dit beroep zijn over het algemeen ook erg aantrekkelijk. Denk bijvoorbeeld aan een lease auto, mooie bonussen of een laptop.

Werktuigbouwkunde opleiding

Zoals gezegd zijn er werktuigbouwkunde opleidingen op zowel hbo- als wo-niveau. In het bedrijfsleven heeft men echter meestal wel een lichte voorkeur voor de wo-opgeleiden. Toch zal je ook met een hbo-opleiding en eventueel extra cursussen snel een baan vinden.

De opleiding is breed opgezet en daarom zijn er ook veel verschillende bedrijfstakken waar je daarna kunt gaan werken. Denk aan de scheepsbouw, fabrieksmachinerie, productieprocessen, voertuigenindustrie en meer. Na het behalen van je Bachelor of Science (hbo of wo) kun je al de arbeidsmarkt op. Maar als je jouw universitaire studie echt wilt afronden, moet je ook nog de masteropleiding doen. Je krijgt dan de titel Master of Science en eventueel kun je je dan ook specialiseren.

Werktuigbouwkunde vacatures

Werktuigbouwkunde vacatures zijn er genoeg, want er is in het bedrijfsleven altijd vraag naar goed opgeleid personeel. Het mooiste is natuurlijk wanneer je vanuit je stage al een baan hebt, maar anders moet je zelf gaan zoeken. Wat het solliciteren misschien net iets ingewikkelder maakt dan bij andere vakgebieden, is het feit dat er zoveel verschillende functies zijn.

De opleiding is breed en ook het vakgebied is zeer uitgebreid. Heb je een specialisatie, dan kun je natuurlijk veel gerichter zoeken. Zorg dat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan bij een project, want hoe meer werkervaring je opdoet, hoe hoger je salaris en hoe beter je ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Review Werktuigbouwkunde salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Werktuigbouwkunde heb je een goed salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed en de je kunt na de opleiding vaak snel aan de slag bij een van de vele bedrijven waar ze Werktuigbouwkundigen zoeken.

3.7

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een werktuigbouwkunde heeft een prima inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *