Wat verdient een Programmeur?

wat verdient een programmeur aan salaris per maand

Veel mensen willen weten wat een programmeur verdient. En dat is ook niet zo gek, want er is een tekort aan goede programmeurs in West-Europa. Steeds meer mensen zijn aanwezig op het internet en ook steeds meer handelingen vinden via het internetverkeer plaats. Zo verandert de baan van postbode, onder meer naar pakketbezorger van grote webshops als bol.com.

Ik sprak laatst met een vriend van me, hij is programmeur bij een grote cryptocurrency broker en werkt onder andere met blockchain technologie. Toen ik hem vroeg naar zijn werkzaamheden, begonnen zijn ogen te stralen en vertelde me ronduit over alles waar hij als programmeur (of zoals hij zegt, developer) mee te maken krijgt.

Mijn mond viel open van de verantwoordelijkheden die hij heeft en welke gevaren er bijvoorbeeld van hackers op de loer liggen. Alles moet tot in den extreme beveiligd worden. 

Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat deze job allemaal inhoudt. Ik geef antwoord op veelgestelde vragen en deze kun je hieronder lezen. Wanneer je zelf nog vragen hebt, aarzel dan niet om deze onderaan in het commentaar gedeelte te stellen. Ik zal ze meenemen en proberen zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Wat is een programmeur?

Een programmeur is iemand die in codetaal websites, back-end systemen en apps bouwt en/of onderhoud. Hij of zij heeft zich gespecialiseerd in één of meerdere programmering technieken en zorgt ervoor dat alle digitale blijven werken.

Wanneer bijvoorbeeld de website van Nu.nl uit de lucht is, komen er geen bezoekers meer op de website. Daardoor loopt met een hoop advertentie inkomsten mis en dit kan tot in de tienduizenden euro’s per dag oplopen. Een developer zorgt ervoor dat het systeem veilig is en verschillende back-ups heeft.

Wat verdient een programmeur?

Programmeurs heb je er in verschillende ervarings categorieën. Een beginnend programmeur die net van school komt, verdient een salaris van gemiddeld 2.000 tot 4.000 euro per maand. Een behoorlijk startsalaris als je het mij vraagt.

Wanneer je meer ervaring opdoet en bij verschillende werkgevers hebt gewerkt, kun je een hoger salaris eisen. Het salaris van een medior developer gaat al snel richting de 6.000 euro per maand. Een senior programmeur die veel ervaring heeft en zich gespecialiseerd heeft in bepaalde coderingstechnieken, kan een salaris ontvangen tot wel 12.000 euro per maand.

Een senior programmeur die ingehuurd wordt, vraagt een vergoeding van ongeveer € 125,00 per uur. Dat is bijna 19.000 euro per maand(!).

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als programmeur heb je een prima salaris, zeker als medior of senior programmeur. Maar je hebt wel een constante opleiding en veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de ICT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *