Wat verdient een Boekhouder?

wat verdient een boekhouder aan salaris?

Veel mensen vragen zich af wat een boekhouder verdient. Een boekhouding is namelijk van groot belang om de juiste btw- en belastingaangiftes te kunnen doen. Het is ook belangrijk om een beeld mee te krijgen over winstgevendheid en ook de financiële staat van het bedrijf.

De kleine en middelgrote bedrijven laten hun boekhouding door een boekhouder verzorgen. De grotere bedrijven laten dat doen door een accountant. De vraag is vaak wat dan de kosten zijn, deze zijn voor laatstgenoemde logischerwijs hoger dan een boekhouder.

Het is echter ook interessant om te weten wat een boekhouder verdient. Hoeveel verdient een boekhouder is een veelgehoorde vraag. We beantwoorden hem graag in dit artikel.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder zorgt voor het up to date houden van de financiële gegevens van een bedrijf. Het is zo gemakkelijker om te zien hoe het gaat met het bedrijf en welke mogelijkheden er zijn. Ook doet de boekhouder de verplichte aangiften voor de belasting. Denk aan de btw aangiftes en de aangifte van de ondernemer zelf.

Daarnaast kan de boekhouding voor het personeel worden uitgevoerd door iemand van de boekhouding. Vaak wordt deze ook geraadpleegd bij het doen van belangrijke investeringen. De stem van deze persoon weegt vaak zwaar bij de ondernemer om de investering wel of niet aan te gaan.

Wat verdient een boekhouder aan salaris en inkomen?

Wanneer iemand start als boekhouder dan wordt er veel gekeken naar de opleiding en de diploma’s voordat iemand wordt aangenomen. Het loon ligt dan vaak rond de 2000 euro bruto per maand. Het loon is ook afhankelijk van de verantwoordelijkheden die de boekhouder krijgt en de taken.

Wanneer iemand de enige boekhouder is binnen het bedrijf dan kan het salaris wel wat hoger zijn. 2100 tot 2200 euro bruto per maand is dan logischer. Doet een boekhouder meer administratieve taken dan kan het inkomen ook wat lager zijn.

Een meer ervaren boekhouder krijgt een wat hoger salaris. Een goede boekhouder is niet gemakkelijk te vinden. Het is daarom mogelijk om ook een hoger salaris te verwachten. Een ervaren boekhouder zal minder administratieve taken uitvoeren en zich uitsluitend met de boekhouding bezig houden van een bedrijf. Het loon is dan dus ook hoger. Een ervaren boekhouder verdient rond de 2500 euro bruto per maand.  

Naast het salaris zijn er ook bijkomende voordelen. Zo mag men een mobiele telefoon verachten, laptop van het bedrijf en ook een mogelijkheid om thuis te werken. Natuurlijk is dit erg aantrekkelijk.

https://youtu.be/IN8O6um5jRg

Competenties en vaardigheden

Een boekhouder moet goed zijn met cijfertjes. Hij moet weten hoe de geldstromen lopen en daarnaast dit ook goed kunnen uitleggen. Een boekhouder werkt nauwkeurig en correct. Ook weet hij precies de zaken in het voordeel van de ondernemer te buigen.

Opleidingen voor boekhouder

Er zijn verschillende opleidingen die goed aansluiten op het vak boekhouder. Er zijn administratieve lessen op het MBO en ook op het HBO. Hier is het mogelijk om de basis te leren van het boekhouden.

Vacatures boekhouder

Er zijn continu volop vacatures te vinden op het internet om aan de slag te gaan als boekhouder.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als boekhouder heb je een redelijk salaris, maar als je meer ervaring hebt kun je wel verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *