Wat verdient een Accountmanager?

Ben je benieuwd wat een accountmanager verdient? Dan ben je hier aan het juist adres. In dit artikel bespreken we alle zaken als salaris, werkzaamheden, competenties, opleiding en perspectieven. 

Als accountmanager ben je de contactpersoon voor klanten die goederen of diensten afnemen van jouw werkgever. Je zorgt voor een goede relatie met vaste klanten en gaat op zoek naar nieuwe klanten voor het bedrijf waar je voor werkt.

Salaris en inkomen van een accountmanager

Het salaris van een accountmanager ligt tussen de € 1.900, – tot € 6.500, – bruto per maand. Vaak kunnen deze managers extra bonussen verdienen bij het behalen van bepaalde targets. Afhankelijk van het bedrijf, de rol en de mate waarin je verantwoordelijk bent voor de bedrijfsvoering kom je in aanmerking voor hogere salarissen. 

Daarnaast bestaat er een onderscheid of je op de binnendienst of op de buitendienst werkzaam bent. Mensen die op de buitendienst werken zijn voornamelijk verkoop gedreven en krijgen vaak een bonussen voor het binnenhalen van nieuwe klanten.

Werknemers op de binnendienst zijn er op gericht om de retentiewaarde zo hoog mogelijk te houden (het aantal bestellingen dat een klant jaarlijks plaatst). Vaak krijgen binnendienstmedewerkers een bonus bij het behalen van een bepaalde omzet target. 

Waar moet een accountmanager aan voldoen?

Als accountmanager ben je vooral aan het bemiddelen tussen de prijs die jij wilt hebben voor het product of dienst en de prijs die de klant daarvoor wil betalen. Je bent klantvriendelijk en creatief in het vinden van oplossingen. 

Daarnaast moeten je communicatievaardigheden top zijn. Je werkgever wilt immers niet dat de klant zich niet begrepen voelt en afspraken niet nagekomen worden.

Verder zijn stress, overwerken en prestatievermogen geen onbekende fenomenen bij accountmanagers. De klant is immers koning en je moet er alles aan doen om die klant binnen te hengelen of te behouden.

De gewenste competenties voor accountmanagers zijn:

  • Luisteren
  • Klantgerichtheid
  • Overtuigen
  • Onderhandelen
  • Oplossingsgericht
  • Doorzettingsvermogen
  • Initiatief nemen

Opleiding tot accountmanager

Om accountmanager te worden dien je een commerciële opleiding te volgen. Dit is vaak op MBO niveau 4 of HBO niveau. Sommigen hebben zich omgeschoold tot accountmanager. Daarnaast is het handig om een cursus consultancy en sales te volgen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als accountmanager heb je een prima salaris, maar je kunt enkel extra bonussen verdienen bij het behalen van bepaalde targets. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen als Manager of in de ICT: