Wat is het netwerkbeheerder salaris?

netwerkbeheerder salaris

Vraag je je af wat nou precies het netwerkbeheerder salaris in de praktijk is? Bespaar jezelf de onderzoek, want in dit artikel lees je er alles over.

Maar eerst; wat doet een netwerkbeheerder eigenlijk? De simpele uitleg luidt: een netwerkbeheerder beheert een netwerk. Meer specifiek gaat het om de situatie waarin een bedrijf een netwerk heeft aan verschillende systemen. Je kunt denken aan computers, maar ook aan werkstations, servers en ander netwerkapparatuur.

Al deze apparaten fungeren in een (centraal) netwerk en dienen – op veilige en gestroomlijnde wijze – bruikbaar te zijn voor eindgebruikers binnen het bedrijf. Als netwerkbeheerder draag je de verantwoordelijkheid om hier een realiteit van te maken. Je houdt je veel bezig met onderhoud en optimalisatie van het netwerk.

Salaris als netwerkbeheerder

De gemiddelde netwerkbeheerder verdient zo’n €3.500 per maand. Hierbij dient opgemerkt te worden dat er uitschieters aan beide zijdes aanwezig zijn. Het minimum ligt ongeveer op €3.000 en je betreedt de hogere salarissen in de richting van de €4.000 à €5.000 per maand. Wanneer je zelf een bedrijf opzet, kunnen de bedragen verder uiteraard eindeloos oplopen.

Wel dien je je bewust te zijn van het feit dat bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op een werkweek van 40 uren. In de praktijk is dit lang niet altijd de realiteit, gezien het vaak lastig is om 40 uur per week te vullen met het beheren van een netwerk. Dit zal sterk afhangen van de grootte van een bepaald bedrijf en de problemen die er binnen het netwerk gaan spelen. Om toch aan uren te komen, houden veel netwerkbeheerders zich ook bezig met andere ICT-gerelateerde zaken binnen een bedrijf.

Het netwerkbeheerder salaris ontleedt naar tijdseenheid:

  • €42.000 per jaar
  • €3.500 per maand
  • €814 per week
  • €163 per dag
  • €20 per uur (op basis van acht uren per dag)
https://youtu.be/SztdVjJJMqE

Netwerkbeheerder opleiding

Netwerkbeheerder is in principe een mbo niveau 4 opleiding, maar er zijn ook mogelijkheden op het hbo en aan de universiteit. Wanneer je ervoor kiest om de netwerkbeheerder opleiding op het mbo te volgen, zal je écht geschoold worden als netwerkbeheerder. Op het hbo en aan de universiteit zal je vaak te maken krijgen met een bredere studie in de richting van ICT beheer, IT of informatica.

Naast het volgen van een studie die je in meer of mindere mate specifiek opleidt tot netwerkbeheerder, is er ook altijd de mogelijkheid om je (later) om te laten scholen – bijvoorbeeld via een cursus. Dergelijke omscholingstrajecten en cursussen worden bij verschillende aanbieders veelvuldig aangeboden.

Review Netwerkbeheerder salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Netwerkbeheerder heb je een goed maandsalaris Je bent verantwoordelijk voor het hele bedrijfsnetwerk van het bedrijf waarin je werkzaam bent. De arbeidsomstandigheden zijn goed en je geniet van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De opleiding tot netwerkbeheerder is goed te doen en het arbeidsperspectief is groot. Een prima baan om te hebben!

4

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *