Wat verdient een Schilder?

Veel mensen vragen zich af wat een schilder per uur verdient. Zeker in de zomermaanden zie je veel schilders buiten, huizen schilderen. Dit is het geval bij bij nieuwbouwhuizen, maar ook bij huizen die van buiten opgeknapt worden. Ik kan me zo goed voorstellen, dat het heerlijk is om buiten te werken als de zon schijnt. Wat gebeurt er als het regent? 

Dit heeft mij doen inspireren om te kijken hoe dat in zijn werk gaat. Daarnaast ben ik gaan onderzoeken wat een schilder per uur kost en wat het per uur overhoudt. En of het mogelijk is, om heel het jaar door te schilderen. 

Wat kost een schilder per uur?

Een schilder kost gemiddeld 30 euro per uur. Dit is ongeacht je een groot schildersbedrijf laat komen, of een zelfstandige die samenwerkt met andere schilders. Het is ook mogelijk om een schilder zwart te laten komen werken. De kosten hiervoor liggen beduidend lager. Je betaald ongeveer 20 euro per uur voor een schilder die zwart komt werken.

Salaris schilder in dienst bij een werkgever

Wat een schilder per uur kost is van vele factoren afhankelijk. Zo kun je meer verdienen als je wat meer ervaring hebt en als je al wat meer tevreden klant hebt geholpen. Ben je nog beginneling dan verdien je logischerwijs iets minder dan een ervaren schilder. 

Een beginnend schilder, zonder ervaring verdient gemiddeld 1700 euro bruto per maand. Dit maandsalaris gaat ongeveer naar 2100 euro als je al wat jaren meer ervaring hebt. Innovare schilder heeft een maandsalaris van ongeveer 2600 euro bruto per maand. 

Loon schilder als ZZP’er

Wanneer we uitgaan van gemiddelde vergoeding van € 30,00 per uur, kan een schilder als ZZP’er ongeveer € 4.500 tot € 5.000 euro per maand binnen halen. Dat is een gemiddelde omzet van € 53.000 tot € 60.000 per jaar. 

De kosten van het bedrijf moeten hierin echter ook meegenomen worden. Zo moet een schilder zelf zijn eigen kwasten kopen en is men vaak ook in het bezit van een werkbus. 

Het netto besteedbaar inkomen voor een schilder die circa 40 weken per jaar, 40 uur per week werkt is € 2.500 per maand (bron).

Binnenschilder vs buitenschilder

Het grootste verschil tussen een binnen en buiten schilder is dat een binnenschilder geen watervaste verf hoeft te gebruiken. Deze verf eens iets goedkoper en ook iets verfijnder. En veel gebruikte verfsoort is acrylverf. Dit is verf op waterbasis en minder schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Daarnaast heeft het voordelen als reukarm, sneldrogend en kleurvast.

Een buitenschilder maakt gebruik van verf op oliebasis. Deze verf is watervast en beschermt het thuis tegen alle weerselementen. Er moeten meerdere verflagen op de muur komen onderbescherming zo optimaal mogelijk te laten zijn. Een buitenschilder is daarom ook vaak duurder dan een binnenschilder. 

Hoe lang zijn schilders bezig

Het hangt helemaal van de ervaring en de klus af hoe lang schilders bezig zijn met het schilderen van hun opdracht. Een deur kan binnen een half uur gedaan zijn terwijl een hele buitenmuur een halve dag in beslag kan nemen. Het is verstandig om van te voren een kostenindicatie te laten maken door de schilders en de afspraak te maken dat ze zich daaraan houden.

Zo ben je ervan verzekerd dat je nooit teveel betaald en is de schilder zeker van het geld dat hij verdient. Zowel klant als geldig zijn dan tevreden over de prijs het resultaat.

Is schilder een zwaar beroep?

Hoewel schilder wel een fysiek beroep is behoort het niet tot de zware beroepen als bijvoorbeeld metselaar of stratenmaker. Een schilder maakt wel lange uren en is vaak al vroeg op locatie om te beginnen. Na het betere schuur werk kan er begonnen worden met schilderen.

Veel schilders klussen in het weekend bij om een extra zakcentje te verdienen. Dit is prettig voor de portemonnee maar niet voor de rug. Veel schilders kampen op oude leeftijd met rugklachten en hebben vaak last van fysieke ongemakken. Op tijd je rust pakken is het devies, geld hoeft niet altijd leidend te zijn je leven. 

Kan er geschilderd worden bij slecht weer?

Het is niet mogelijk om bij koud weer te schilderen tenzij er speciale verf gekocht wordt. Het water waarmee de verf gemengd wordt, kan niet goed drogen en bij vorst bevriest het water zelfs vast. Verf kan dus ook bevriezen. 

Het is ook niet verstandig om te schilderen wanneer het regent. Zelfs als je alles goed afdekt, is de luchtvochtigheid te hoog om de verf goed te kunnen laten drogen. Het kan gebeuren dat er spontaan een regenbui ontstaat waar je geen rekening mee hebt gehouden. Het kan zorgen voor kraters en kringen in de laklaag. Bij wisselvallig weer is het dus verstandig om niet te gaan schilderen.

Review beroep als schilder

Chris

Salaris
Doorgroeimogelijkheden
Arbeidsomstandigheden

Samenvattend

Een schilder kan in de zomer een heel mooi beroep zijn. Je bent lekker buiten aan het werk in de zon. De doorgroeimogelijkheden zijn alleen niet zo groot en zelfs als ZZP’er houdt je netto een normaal salaris over.

2.7

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een projectmanager heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *