Wat verdient een Timmerman?

wat verdient een timmerman aan salaris?

Het inkomen dat een timmerman verdient is vaak afhankelijk van de branche waarin het werkt. Het kan namelijk werken op de bouw of actief zijn met het in elkaar zetten van houten meubels. Als timmerman moet je behoorlijk precies kunnen werken en de lat voor jezelf erg hoog leggen. Je timmert iets in elkaar voor een klant en die zijn vaak behoorlijk kritisch. 

Timmermannen onder elkaar zeggen wel eens: “De klant is koning en blijvend werk is de beloning”. En zo is het maar net. Want goede timmermannen zijn schaars en de werkenden moeten voor hun 60e de schaapjes op het droge hebben. Het is namelijk een fysiek zwaar beroep en is een aanslag voor je rug. 

Wat verdient een timmerman aan salaris en inkomen?

Een beginnend timmerman heeft een gemiddeld salaris van € 1.700,00 per maand. Dit komt omdat deze net van de opleiding af komt en nog van alles moet leren. Ook heeft een beginnend timmerman nog weinig projecten die het als referentie op kan geven. 

Een ervaren timmerman heeft een gemiddeld salaris van € 2.700,00 per maand. Deze ervaren krachten hebben een echt “timmermansoog” en hebben al aan veel projecten gewerkt. Ze hebben uiteindelijk het MBO niveau-3 gehaald en hebben daarnaast goede arbeidsvoorwaarden. De werkgever wil deze ervaren krachten namelijk niet kwijt. Omdat er een groot tekort is aan goede vakspecialisten in de bouw. 

BeroepInkomen
Startend timmerman in loondienst€ 1.700,00 per maand
Ervaren timmerman in loondienst€ 2.700,00 per maand
Timmerman als ZZP’erGemiddeld € 37,50 per uur
Timmerman zwart inhurenGemiddeld € 20,00 per uur
Timmerman voor meubelsGemiddeld € 42,50 per uur

Vergoeding timmerman als ZZP’er

Naast vakspecialisten die in loondienst werken, zijn er ook velen die voor zichzelf werken. Een timmerman als zzp’er heeft een hoger inkomen dan iemand in loondienst, maar loopt ook veel meer risico’s. Hij moet namelijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten en de maandelijkse kosten hiervan zijn zeer prijzig. 

Daarnaast bouwt een zelfstandige, geen automatisch pensioen op. Zonder wat geld voor later opzij te zetten, moet een zzp’er het doen met de standaard AOW die het krijgt van de overheid. 

Het gemiddelde uurloon voor een timmerman als zzp’er ligt tussen de €30,00 en €45,00 per uur.

Vergoeding timmerman in het zwart

Veel vakspecialisten werken naast hun vaste baan in het weekend bij als klusser. Dit is om zwart een extra zakcentje te kunnen verdienen en leuke dingen met de familie te kunnen doen. De projecten die ze doen zijn meestal binnen 1 dag afgewerkt. Bij grotere projecten wordt er meer risico gelopen en zijn in hun vrije tijd daarvoor niet verzekerd. De gemiddelde vergoeding voor een klusje ligt rond de € 20,00 per uur.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een projectmanager heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw: