Wat is het engineer salaris?

engineer salaris

Wat ontvangt een engineer aan salaris? Dat is natuurlijk een relevante vraag. In de hedendaagse samenvatting heerst namelijk de opvatting dat je als engineer per definitie bakken met geld verdient, maar is dat wel zo? Hieronder lees je er alles over.

Om te beginnen de vraag: wat is een engineer eigenlijk? Het begrip engineer is breder dan het begrip ingenieur. Een engineer houdt zich bezig met de engineering (ontwikkeling) van verschillende technische toepassingen. Er zijn veel verschillende soorten engineers. Zo heb je bijvoorbeeld software engineers, maar ook industrial, mechanical of process engineers. De gemene deler? Het gaat doorgaans om (zeer) technische functies waarbij onderzoek en ontwikkeling centraal staan.

Salaris van een engineer

Gemiddeld verdient een engineer in Nederland zo’n 3.500 euro bruto per maand. Omdat er veel soorten engineers zijn, zal je begrijpen dat een precies bedrag lastig te geven is. Zo zijn er engineers die 2.000 euro per maand verdienen en engineers die 10.000 euro per maand verdienen.

Hoeveel je uiteindelijk verdient als engineer hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opleidingsniveau, ervaring en het soort engineer dat je bent. Daarnaast zijn onkostenvergoedingen en dergelijke extra inkomsten niet verdisconteerd in het hierboven genoemde bedrag. In de praktijk zal dit bedrag dan ook wat hoger uitvallen.

Kortom, de gemiddelde engineer verdient:

  • 42.000 euro per jaar
  • 3.500 euro per maand
  • 813 euro per week
  • 116 euro per dag
  • 14,50 euro per uur (op basis van 8 uren)

Opleiding tot engineer

De opleiding tot engineer is een HBO studie, maar er bestaan ook varianten van de studie die aan universiteiten worden gegeven. Ook hier hangt het weer af van de tak van sport. Ambieer je een toekomst in de electrical engineering, dan zou je kunnen kijken naar een wetenschappelijke studie. Zoek je echter een wat bredere en algemenere studie tot engineer, dan kan je de studie HBO engineering eens bekijken.

De studie HBO engineering is een mengelmoes van verschillende technische disciplines. Zo zal je wat opsteken van de elektrotechniek, maar ook wat van de werktuigbouwkunde en de chemie. Afhankelijk van je studierichting kan engineering ook gecombineerd worden met industrieel ontwerpen. Een dergelijke HBO bachelor duurt doorgaans vier jaar.

Review Engineer salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Engineer heb je een goed salaris en werk je onder prima arbeidsomstandigheden. Je hebt een grote verantwoordelijkheid binnen de onderneming en zorgt met jouw technische kennis voor groei. Het arbeidsperspectief is goed en je kunt als het ware overal aan de slag.

4

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *