Wat is het Data Scientist salaris?

salaris data scientist

Benieuwd naar de cijfers als het gaat om om het salaris als data scientist? Hieronder zal worden behandeld wat de gemiddelde data scientist verdient. Eerst dient echter duidelijk te zijn wat een data scientist precies doet. In de praktijk verwart men de data scientist namelijk nog wel eens met de data analist.

Een data scientist houdt zich doorgaans bezig met het ontwikkelen van modellen die grote hoeveelheden aan data (big data) kunnen verwerken. Deze modellen zullen volledig geautomatiseerd voorspellingen genereren. Het vak als data scientist gaat zowel op het gebied van wiskundige kennis als op het gebied van programmeerkennis nét een slag verder. Een data analist zal doorgaans immers zelf analyses uitvoeren, waar de data scientist de analyses ‘laat’ uitvoeren door gebruik te maken van programmeerskills.

Het vak als data scientist wordt, door de toenemende hoeveelheid aan big data, steeds belangrijker binnen de hedendaagse maatschappij.

Salaris van een data scientist

Een data scientist verdient gemiddeld €5000 bruto per maand. Een data scientist zijn salaris ligt gemiddeld dus hoger dan die van een data analist. Hoeveel je als data scientist uiteindelijk precies verdient, is per geval anders. Data scientists worden in alle hoeken van de maatschappij ingezet. Zo zijn data scientists niet alleen nodig bij grote banken, maar ook bij bijvoorbeeld de politie, de belastingdienst en grote multinationals als Shell en Booking.com.

Ook binnen bovengenoemde bedrijven en instanties zijn er verschillen in salaris mogelijk. Dit heeft te maken met factoren als opleidingsniveau, locatie en werkervaring. Ook zijn er verschillen mogelijk op het gebied van bonusregelingen en aanvullende voorwaarden.

Opleiding tot data scientist

Als je graag data scientist wil worden, zal je waarschijnlijk benieuwd zijn naar welke opleiding je dient te hebben afgerond. Tot een aantal jaren geleden, was er nog geen duidelijk antwoord te geven op deze vraag. Sinds de introductie van het universitaire bachelor programma ‘Data Science’ is het echter duidelijk dat dit de way to go betreft. Je zal bij deze academische studie onder meer leren hoe programmeren en data mining werkt. Je kan daarbij rekenen op een nodige portie aan wiskunde en statistiek.

Omdat het genoemde bachelor programma nog niet zo lang bestaat, zal je begrijpen dat dit niet de enige manier tot het worden van een data scientist kan zijn. Ook vóór het bestaan van deze bachelor bestonden er immers al data scientists. Dat komt door de doorgroeimogelijkheden vanuit de functie als data analist. Veel data analisten kiezen ervoor om vroeg of laat door (bij) te leren een data scientist te worden. Dit gaat in de praktijk via de weg van interne cursussen bij het bedrijf in kwestie zelf.

Review Data scientist salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Data scientist heb je een zeer goed salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook goed evenals de doorgroeimogelijkheden.

4

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een Data Scientist heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *