Wat verdient een Controller?

Veel mensen in de zakelijke wereld willen weten wat een controller verdient. En dat is ook niet zo gek, want een controller is een belangrijke functie binnen een grote organisatie. 

Toen ik laatst op een feestje stond, sprak ik met iemand die vertelde dat hij controller was bij een groot technisch bouwbedrijf. Toen ik hem vroeg naar zijn werkzaamheden, vertelde hij dat hij veel financiële verantwoordelijkheden heeft en dagelijks in contact staat met het management van het bedrijf. 

Het bleek dat ik nog niet veel wist over dit beroep en dat heeft mij doen inspireren om eens dieper in dit vakgebied te duiken. Ik geef hieronder antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en heb uit verschillende informatiebronnen de context gehaald en deze opnieuw herschreven. Als je zelf nog vragen hebt, aarzel dan niet om ze hieronder te stellen, dan gaan wij er mee aan de slag.

Wat doet een controller?

Een controller is iemand die de financiële huishouding binnen een organisatie beheerst. Hij of zij adviseert het management team en rapporteert direct aan de Chief Financial Officer. De controller zorgt ook voor de financiële planning en investeringsbegroting van het bedrijf. Zo kan hij op basis van kosten- baten analyses, diverse balansen en jaarrekening een schatting maken van het investeringsbudget. 

Daarnaast kan de controller ingezet worden om een plan van aanpak te schrijven en uit te voeren, om de financiële positie van het bedrijf te verbeteren of uit te bouwen. Door middel van diverse geheimhoudingsverklaringen, kan de controller inzicht krijgen in alle cijfers en zorgt deze er mede voor dat de cijfers niet naar buiten lekken.

Wat verdient een controller aan salaris?

Een beginnend financial controller heeft een startsalaris van ongeveer 2.500 euro per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet, kan het salaris stijgen naar zo’n 4.800 euro bruto per maand.

Een senior controller heeft vaak een belangrijke rol binnen een organisatie en wordt hier ook ruim voor beloond. Deze ontvangt een gemiddeld salaris van 7.000 euro bruto per maand en heeft vele verantwoordelijkheden. 

Naast primaire arbeidsomstandigheden, heeft men vaak ook goede secundaire voorwaarden zoals de opbouw van een pensioen, ruim aantal vakantiedagen en diverse toeslagen en uitkeringen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als controller heb je een goed salaris en als je meer ervaring hebt kun je echt verder te komen. Maar het kan ook makkelijker…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *