Wat is het salaris van een Juridisch Medewerker?

salaris juridisch medewerker

Het salaris van een juridisch medewerker kan enorm variëren. Dit komt doordat de term ‘juridisch medewerker’ eigenlijk een verzamelnaam is. Er zijn drie soorten juridisch medewerkers, namelijk juridisch administratief medewerker openbaar bestuur, juridisch beleidsmedewerker en juridisch medewerker (zakelijke) dienstverlening. Allemaal mensen met uiteenlopende juridische functies, meestal ondersteunende werkzaamheden, zoals het begeleiden van processen of het schrijven van vonnissen en dagvaardingen.

Om juridisch medewerker te worden zijn er verschillende mogelijkheden, er zijn juridisch medewerker opleidingen op mbo-, hbo- en universitair niveau. Vacatures voor dit vak zijn er tot nog toe veel, maar de verwachting is dat door automatisering en robots dit in de toekomst veel minder wordt.

Salaris juridisch medewerker

Met een vast contract is het salaris van een juridisch medewerker gemiddeld € 3.045,- bruto per maand. Maar zoals gezegd kan dit behoorlijk uiteenlopen: het varieert tussen de € 2.520,- en € 3.405,- met uitschieters tot wel € 4.600,-, afhankelijk van het opleidingsniveau en het aantal jaren ervaring. Andere factoren van invloed zijn de provincie waar je werkt en het bedrijf zelf. In sommige steden kan het salaris flink oplopen en de ene werkgever betaalt nu eenmaal meer dan de andere.

Als we uitgaan van het gemiddelde bedrag dat we hierboven noemden, is het salaris juridisch medewerker, op basis van een 40-urige werkweek, als volgt:

TijdseenheidSalaris
Salaris per jaar€ 36.500, –
Salaris per maand€ 3.000, –
Verdiensten per uur€ 17,50, –

De secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een lease auto, vakantietoeslag en overwerkuren, zijn over het algemeen heel goed, maar verschillen uiteraard per werkgever.

Juridisch medewerker opleiding

Om juridisch medewerker te worden, zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden. Op mbo-niveau kun je de opleiding Juridisch Medewerker niveau 4 volgen. Deze opleiding duurt drie jaar en omvat twee stageperioden. Na de opleiding kun je aan het werk of verder studeren op hbo-niveau.

Eén van de pluspunten van een juridisch medewerker opleiding is dat je daarna talloze doorgroeimogelijkheden hebt. Vaak is daar wel bijscholing voor nodig, maar zo kun je doorstromen naar hogere, beter betaalde functies, zoals griffier of parketsecretaris.

Een andere mogelijkheid is de hbo- of universitaire opleiding Rechten. De hbo bacheloropleiding duurt 4 jaar. De universitaire bacheloropleiding duur 3 jaar en is een voorbereiding op de eenjarige masteropleiding die daar op volgt.

Juridisch medewerker vacatures

Bij juridisch medewerker vacatures is het belangrijk dat je let op het vereiste opleidingsniveau en vergeet ook niet om te kijken naar de groeimogelijkheden die betreffende werkgever biedt. De salarissen zijn, zoals gezegd, per instelling/bedrijf en locatie verschillend, dus het loont best de moeite om ook daar te vergelijken. De functies die in de vacatures worden omschrijven zijn zeer uiteenlopend; van juridisch baliemedewerker tot juridisch adviseur of paralegal. Kortom, talloze, uitdagende mogelijkheden om carrière te maken.

Er zijn echter wel veel doorgroei mogelijkheden in de branche en op die manier groeit ook het social work salaris van een werknemer. Door jezelf te ontwikkelen en meer ervaring op te doen kom je steeds in een hogere schaal.

Zo kan je in de hoogste schaal rekenen op een bedrag tussen de €3142,- en €5603,- bruto. Het zal natuurlijk wel even duren voordat je in schaal 10 (de hoogste schaal) terechtkomt. Secundaire arbeidsvoorwaarden lopen erg uiteen en zijn werkgever specifiek.

Je kan in veel gevallen wel rekenen op een reiskostenvergoeding, extra scholing en een hoge flexibiliteit.

Review Juridisch Medewerker salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Juridisch Medewerker heb je een goed salaris. De arbeidsomstandigheden zijn prima en je geniet van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het arbeidsperspectief is ook goed en je kunt na je studie vrijwel overal aan de slag als junior juridisch medewerker.

3.7

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *