eToro Review – Onze ervaringen bij eToro (upd 2021)

Ben je op zoek naar een prettige broker, die zowel voor beginnende als voor meer gevorderde beleggers en handelaren geschikt is? Dan is het platform van eToro wellicht de overweging waard. Om meer te weten te komen over deze broker, zullen in onderstaande eToro review verschillende aspecten de revue passeren. Onder meer zal worden gekeken naar de functies van eToro en naar de betrouwbaarheid. Het doel? Jou voorzien van eerlijke en kloppende informatie met betrekking tot deze populaire broker.

etoro review
 • Een van de grootste CDF aanbieders ter wereld
 • Prettige en werkende handelsomgeving met ruime keuze
 • Veel instrumenten voorhanden om te kunnen beleggen
 • Sociale community voor sociaal beleggen van grote toegevoegde waarde
 • Eerst oefenen met oefengeld voordat je écht begint.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Geschatte leestijd: 8 minuten

Over eToro

eToro werd opgericht in 2007 in Israël door algemeen directeur Yoni Assia. Door de jaren heen heeft deze broker zich weten te kwalificeren als een grote speler op de Europese markt en daarbuiten. eToro weet zich met name te onderscheiden op het gebied van – laagdrempelig – sociaal beleggen, binnen een gebruiksvriendelijke interface. Noem daarbij nog eens het feit dat eToro vrij lage instapkosten hanteert en je hebt een relatief compleet beeld van de unique selling points (USP’s) van deze broker.

eToro maakt het als broker mogelijk om te handelen in verschillende financiële producten. Het gaat in de basis met name om CFD’s, maar sinds een tijdje biedt eToro tevens de mogelijkheid om te handelen in ‘echte’ aandelen. eToro biedt dus meer aan dan slechts derivatieve producten.

Een kleine greep uit het assortiment van eToro:

 • Aandelen (bijvoorbeeld Apple of Tesla)
 • Indices (bijvoorbeeld NSDQ100)
 • Valuta’s (bijvoorbeeld EUR/USD)
 • ETF’s (bijvoorbeeld VXXB)
 • Grondstoffen (bijvoorbeeld goud of olie)

Let op: CFD’s zijn complexe handelsinstrumenten met een hoog risico. 67% van de particuliere beleggers bij Etoro verliest geld bij het handelen in CFD’s. Ga na of je begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of je je het hoge risico op verlies van je geld kunt veroorloven.

Bedrijfsgegevens:
eToro EU
4 Profiti Ilia Street
Kanika International Business Center (KIBC) 7th Floor
Germasogeia 4046
Limassol
Cyprus


Openen van een rekening

Het openen van een rekening bij eToro is erg gemakkelijk. Geen frustrerende procedures met brieven die naar je huis worden verstuurd, maar gewoon een vanzelfsprekende, logische en volledig digitale procedure. Naar schatting ben je maximaal 10 tot 15 minuten bezig met het openen van een rekening.

Registratie is in eerste instantie mogelijk met een e-mailadres, maar ook met een Apple of Facebook account. Na registratie zal je direct toegang krijgen tot je demo-account. Deze maakt het mogelijk op met fictief geld te oefenen met beleggen. Wil je beleggen met echt geld, dan zal je de procedure nog even moeten doorzetten. Dat houdt in dat je je identiteit en woonplaats dient te verifiëren. Hiervoor heb je een identiteitsbewijs (paspoort of ID) en een kopie van een bankafschrift of nutsrekening nodig.

Wanneer je identiteit volledig is geverifieerd, is het tijd voor een beleggingsquiz. Hoe vervelend sommige beleggers dit ook kunnen vinden: het is voor je eigen bestwil. Beleggen zonder kennis kan je namelijk – heel veel – geld kosten. Beoordeelt eToro je kennis van beleggen als adequaat, dan heb je de test doorstaan en kan je beginnen met beleggen. Althans; eerst even geld storten natuurlijk.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Minimale storting en betaalmethodes

Het minimale stortbedrag (voor de eerste storting!) op eToro is $200. Dit dien je even om te rekenen naar de euro, gezien eToro werkt in Amerikaanse dollars. Op het moment van schrijven is $200, ongeveer €168. Heb je een eerste storting van minimaal $200 gedaan, dan geldt vanaf dat moment een minimaal stortbedrag van slechts $50.

Een aantal betaalmethodes op een rijtje:

 • iDEAL
 • Creditcard
 • Paypal
 • Snelle overschrijving
 • ‘Reguliere’ bankoverschrijving
 • Sofort

Houd rekening met het feit dat de voorwaarden kunnen verschillen per betaalmethode. Het gaat dan bijvoorbeeld om het maximale stortbedrag. Raadpleeg hiervoor de website van eToro.

Interface en platform van eToro

De interface van een broker kan voor een groot deel bepalen hoe je ervaring met die broker zal zijn. Een onhandige, overbodig complexe en niet-inspirerende beleggingsomgeving, zal veel beleggers en handelaren bij voorbaat afschrikken. Dit lijkt eToro prima gesnapt te hebben, want de interface is kort gezegd duidelijk en straight to the point. En dat is precies hoe het hoort.

De prettige interface lijkt in te spelen op de vraag vanuit beginnende beleggers. Beleggen is tegenwoordig iets voor iedereen. Nieuwe beleggers moeten zich thuis kunnen voelen bij hun broker. De omgeving van eToro lijkt in dat opzicht een mooie combinatie te vertonen van enerzijds effectiviteit en anderzijds een fraai ogende en tevens gestroomlijnde omgeving.

Grafieken en analysemogelijkheden

Aan het begin van deze eToro review kwam al even kort aan bod dat deze broker zowel geschikt is voor beginnende als voor gevorderde beleggers en handelaren. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de gedetailleerde grafieken die eToro aanbiedt. Hoe gedetailleerd de grafieken precies zijn, heb je zelf in de hand. Zo maak je niet alleen gebruik van simpele lijngrafieken, maar zo kun je ook kiezen voor (hollow) candles. Dit is iets wat meer gevorderde beleggers zullen waarderen.

Daar houdt het echter niet op. De fanatieke technische analist wordt namelijk pas blij wanneer termen als ‘Bollinger Bands’, ‘RSI’ en ‘Fibonacci retracements’ hem of haar om de oren vliegen. Ook voor deze fanatiekelingen is er goed nieuws. eToro leent zich namelijk uitstekend voor technische analyses, waarvoor verschillende indicators van belang zijn. Deze indicators zitten ingebouwd in eToro.

Naast technische analyse, biedt eToro de nodige functies om fundamentele analyses uit te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld inzicht krijgen in verschillende bedrijfsstatistieken en -overzichten. Daarbij zal je onder meer vinden hoe bepaalde bedrijven op kwartaalbasis hebben gepresteerd in het verleden. Let wel: resultaten uit het verleden, bieden geen garanties voor de toekomst. Wél kunnen dergelijke analysemogelijkheden perspectief bieden voor eventuele posities.

eToro en sociaal beleggen

Uit verschillende eToro ervaringen blijkt dat het aspect van ‘sociaal beleggen’ bij eToro, zeker eens een nadere onderzoeksblik waard is. In de basis zal je binnen de omgeving van eToro een ‘feed’ zien bij ieder aandeel. Hier krijgen handelaren en beleggers de mogelijkheid om relevante informatie met betrekking tot het betreffende aandeel te delen.

Vooral beginnende handelaren kunnen dit aspect van ‘social trading’ als prettig en waardevol ervaren. Je krijgt daarbij de mogelijkheid om te ‘copy traden’. Dit is het kopiëren van andermans trades. Wel dient hierbij te worden gezegd, dat de nodige terughoudendheid met betrekking tot deze functie geboden is. Je dient altijd je eigen research te doen alvorens je een positie aangaat of sluit. Tóch moeten we eToro meegeven dat het implementeren van het aspect van sociaal beleggen, een verfrissend en origineel perspectief biedt op beleggen.

Is eToro betrouwbaar?

Een broker vertrouw je toe met je geld. Het is dan belangrijk dat een broker ook daadwerkelijk betrouwbaar is. eToro bestaat zoals gezegd sinds 2007. Door de tijd heen heeft eToro zich weten op te werken tot één van de grootste brokers wereldwijd. Het feit dat je te maken hebt met een dusdanig grote partij, geeft vertrouwen. Als het gaat om omvang, zou je dus kunnen stellen dat eToro betrouwbaar is. Maar het is minstens net zo relevant om te kijken naar licenties.

Binnen Europa beschikt het bedrijf eToro Ltd. over een licentie van de Cyprus Securities Exchange Commission (afgekort: CySEC), onder licentienummer #109/10. Je zou CySEC kunnen zien als de financiële waakhond (soort AFM) van Cyprus. Op dit gebied weinig om je zorgen over te maken dus.

Kosten handelen bij eToro

Een zichzelf respecterende belegger zal niet kiezen voor een broker, voordat duidelijk is wat de kosten zijn. Handelen en beleggen doe je om winst te maken. Het behoeft geen uitleg dat bijkomende kosten de nodige centen (zeg maar euro’s) van je winst af snoepen. Dat mag niet de bedoeling zijn. Hoe zit het met de kosten bij eToro?

Om te beginnen: het openen van een rekening bij eToro is volledig gratis. eToro rekent verder geen ticket- of beheerkosten en het handelen in aandelen is volledig vrij van commissies. Wanneer je bijvoorbeeld een aandeel Apple aanschaft, zal de commissie inclusief nachtpremies precies 0$ zijn. Uitzonderingen zijn te vinden wanneer je short-posities aangaat of je werkt met posities met een hefboom.

Wanneer je handelt in CFD’s, gaan er dus wel wat kosten gelden. En dat is niet vreemd, want je handelt in principe met geld dat niet van jou is wegens de hefboom. Je ‘leent’ als het ware het geld dat valt onder de hefboom en daar betaal je logischerwijze wat ‘rente’ voor. Je betaalt bij het aanhouden van CFD-posities hoe dan ook nacht- en weekendpremies. De weekendpremie is driemaal de nachtpremie.

Ook werkt eToro met spreads. Deze spread merk je bijvoorbeeld wanneer je net een positie hebt afgesloten. Je ziet dat de positie dan direct in de min begint, in plaats van op 0. Wat de spread precies is, verschilt per instrument. Bij valuta’s beginnen de spreads bij 1 pip en bij indices vanaf 100 pips.

Slotsom: eToro een prettige broker?

Onze eToro ervaringen zijn vrij positief. Dit heeft alles te maken met de prettig werkende handelsomgeving en het ruime aanbod aan instrumenten. Het aspect van sociaal beleggen heeft zeker toegevoegde waarde, omdat je als het ware wordt opgenomen in een ‘community’ waarin je elke dag weer meer leert. Wel dient gezegd te worden dat sociaal beleggen niet geheel risicovrij is. Het is namelijk belangrijk dat je altijd je eigen research doet. Vertrouw nooit blind op anderen. Het feit dat je echter eerst even kan oefenen met een demo-account, geeft al direct wat meer vertrouwen.

eToro review – Wat zijn de voor- en nadelen?

 • Een van de grootste CDF aanbieders ter wereld
 • Prettige en werkende handelsomgeving met ruime keuze
 • Veel instrumenten voorhanden om te kunnen beleggen
 • Sociale community voor sociaal beleggen van grote toegevoegde waarde
 • Eerst oefenen met oefengeld voordat je écht begint.
 • Geen Nederlands bedrijf waardoor communicatie in Engels gaat.
 • Contact opnemen gaat via een chat / ticketing systeem. Er is, zo ver wij weten, geen telefoonnummer bekend.

Ervaringen: eToro

Chris

Handelingskosten
Klantenservice
Gebruiksgemak
Aanbod

Review eToro

eToro is een goede broker met een prettig werkende handelsomgeving. Het aanbod is zeer ruim en de instrumenten die je kunt gebruiken zijn uitgebreid en goed mee te werken. Het Sociaal Beleggen is een leuk toevoeging, maar is niet geheel risicoloos. Fijn is dat je altijd eerst een Demo account kunt aanvragen via onderstaande knop.

4.3

Beleggen neemt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg verliezen

Veelgestelde vragen over eToro

Is eToro betrouwbaar?

Ja, eToro is een betrouwbare broker waar je prettig op kunt handelen. Ondanks dat het geen Nederlandse klantenservice heeft, werkt alles intuïtief en kun je alle kanten op.

Is eToro geschikt voor beginners?

Ja eToro is makkelijk te gebruiken en voor beginners zijn er veel mogelijkheden om te leren beleggen. Er is zelfs een functie waarbij je het beleggingsportfolio van een ervaren belegger kan kopiëren. Dit is een prima start voor de beginnende belegger.

Kan ik snel een account maken bij eToro?

Een account aanmaken is binnen een paar minuten gebeurd. Via deze link kom je op de aanmeldpagina en kun je jouw eToro account aanmaken.

Waar is eToro gevestigd?

Het bedrijf is een wereldspeler met verschillende vestigingen. De Europese vestiging is gelegen in Cyprus.

Welke aandelen heeft eToro?

eToro heeft een groot pakket met aandelen om in te investeren. Het assortiment kan wel eens wisselen en daarom is het altijd goed om het actuele aandelen overzicht te bekijken.

Meer reviews over andere brokers en beurzen:

Hier vindt je meer reviews over andere brokers en beurzen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *