Wat is het Actuaris salaris?

Actuaris salaris

Wat een actuaris als salaris verdient, kan heel erg verschillen; dit hangt onder meer af van de werkgever. Een actuaris berekent risico’s en analyseert deze. Het beroep wordt ook wel omschreven als verzekeringswiskundige. De meeste actuarissen zijn dan ook werkzaam in de verzekeringswereld, maar je vindt ze ook in andere bedrijfstakken en bij de overheid.

Voor het beroep actuaris is de opleiding een academische weg. Actuaris vacatures zijn er niet zo heel veel, maar daar staat tegenover dat er veelal ook niet zoveel gegadigden zijn. De baankans is redelijk en de ontwikkelingsmogelijkheden zijn erg goed.

Wat is het Actuaris salaris

Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest, verdient een actuaris als salaris gemiddeld zo’n € 4.205,- bruto per maand. Het startsalaris is minder hoog, € 2.490,-, maar dit loopt dus al snel op. Met meerdere jaren werkervaring verdien je al veel meer, tot een maximum van zelfs zo’n € 5.920,-!

De werkgever is uiteraard van invloed op het salaris. Bij een groot bedrijf zal je waarschijnlijk meer verdienen dan bij een functie bij de overheid. Daarnaast bepaalt ook de provincie waar je werkt de hoogte van je inkomen. In Zuid- en Noord Holland verdien je meer dan in bijvoorbeeld Gelderland.

Op basis van het bovengenoemde gemiddelde is het actuaris salaris in tabelvorm als volgt:

  • Inkomen per jaar: € 50.460,-
  • Inkomen per maand: € 4.205,-
  • Uurloon: € 24,26

Daarbij zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden vaak erg gunstig. Naast de vakantietoeslag worden er veelal leuke extra’s geboden én is het vaak ook mogelijk om in deeltijd en flexibel te werken.

Actuaris opleiding

De opleiding Actuaris is een lange, universitaire opleiding (7,5 – 9 jaar). Je kunt direct na de middelbare school beginnen aan de opleiding bij het Actuarieel Instituut. Het is echter niet een beroep dat dan al vaak wordt gekozen. De meesten volgen eerst een wiskundige of economische studie en daarna pas de masteropleiding Master of Actuarial Analytics. Deze opleiding duurt een jaar.

Daarna volgt nog een opleiding van 2,5 jaar en daarmee behaal je de Executive Master of Actuarial Science (EMAS). Dit klinkt als een hele opgave en dat is het ook wel, maar de opleiding is ook in deeltijd, waardoor je het goed kunt combineren met een baan. Vaak betaalt de werkgever dan ook de kosten van je opleiding.

Actuaris vacatures

Actuaris vacatures liggen niet altijd voor het oprapen. Misschien moet je dan ook even zoeken voordat je de perfecte vacature vindt. Maar daar tegenover staat dat er waarschijnlijk ook niet veel sollicitanten zijn en je dus weinig concurrentie hebt tijdens de sollicitatieprocedure.

Belangrijk is om je na je studie aan te melden als lid van het Actuarieel Genootschap. Daarna ben je overigens ook verplicht om Permanente Educatie te volgen (elke 3 jaar moet je 60 PE-punten behalen) om je titel te behouden. Maar met je titel en je goede opleiding is het niet moeilijk om uiteindelijk je droombaan te vinden.

Review Actuaris salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Actuaris heb je een goed salaris en geniet je van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De doorgroeimogelijkheden zijn eindeloos en het arbeidsperspectief is erg goed. Dit beroep

4.3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Vindt je dit inkomen nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *