Wat is het Econometrie salaris?

Econometrie salaris

Na een studie Econometrie is het salaris meteen al erg goed. Een econometrist is een combinatie van een econoom en een data analist en wordt ook wel wiskundig econoom genoemd. Hij/zij onderzoekt en toetst economische wetmatigheden, theorieën en verbanden en geeft dit alles weer in getallen en tabellen.

Het werk bestaat, simpel gezegd, uit het zoeken naar praktische oplossingen voor problemen binnen bedrijven of de samenleving. Daarbij gebruikt men wiskunde, statistiek en informatica. Na een driejarige econometrie opleiding aan een universiteit, gevolgd door een masteropleiding is je kans op een baan erg groot, econometrie vacatures zijn er voldoende.

Kortom, het is een opleiding met zeer goede perspectieven en carrière-vooruitzichten.

Het econometrie salaris is bovengemiddeld

Het startsalaris van de econometrist is gemiddeld € 3.428,- bruto per maand, maar dit loopt al snel op richting de € 4.000,-. Bovendien vind je na deze studie sneller een baan en krijg je sneller een vast contract dan na de gemiddelde opleiding. Zeker niet slecht dus!

Dat het startsalaris zo hoog is, komt waarschijnlijk doordat het een pittige opleiding is. Het is bovendien een specifiek vakgebied dat niet iedereen aantrekt. Om in economische termen te spreken: banenvraag en -aanbod betreft drijft de prijzen op! Voor een startende econometrist zal het inkomen waarschijnlijk dichter in de buurt van zo’n € 3.000,- zijn, maar wanneer iemand al langer werkt en zijn meerwaarde heeft bewezen, zal dat al snel de € 4.000,- passeren.

Wanneer we het salaris van een econometrist in tabelvorm weergeven, ziet dat er als volgt uit. Daarbij zijn we uitgegaan van het hierboven genoemde gemiddelde en een 40-urige werkweek.

  • Jaarinkomen econometrist: € 41.136,-
  • Maandsalaris econometrie: € 3.428,–
  • Uurloon: € 19,78

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden van de econometrist zijn zeker niet slecht. Deze omvatten vrije dagen, een vakantietoeslag en soms leuke extra’s, zoals een leaseauto en een laptop.

Econometrie opleiding

Om econometrist te worden volg je een driejarig studie aan de universiteit. Het meest gebruikelijke is om daarna een masterstudie te doen. Aangezien het een pittige opleiding is, doet de econometrie student er meestal net iets langer over dan andere masterstudenten: totaal 5,6 jaar. Het is een opleiding die veel investering vraagt, zowel qua collegegeld als qua tijd en inspanning. Maar daar staat tegenover dat de meeste studenten in deze richting hun vak erg leuk vinden en goede toekomstperspectieven hebben.

Econometrie vacatures

Econometrie vacatures zijn er voldoende en deze zijn bovendien zeer gevarieerd. Denk bijvoorbeeld aan functies als consultant, consultant due dilligence, planner of web analist. Gemiddeld vinden afgestudeerde econometristen binnen 2 maanden een baan en hebben binnen 2 jaar een vast contract. Na je studie hoef je dus waarschijnlijk niet lang en vaak te solliciteren en kun je veelal meteen kiezen voor een perfecte vacature op de ideale locatie, ofwel je droombaan!

Review Econometrie salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

In de Econometrie heb je een goed salaris en zijn er voldoende mogelijkheden om een baan te vinden. Veel corporate bedrijven maken gebruik van econometristen om de groei van het bedrijf te kunnen waarborgen. Je geniet van goede secundaire arbeidsvoorwaarden en het arbeidsperspectief is prima.

3.8

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Vindt je dit inkomen nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *