Wat is het Online Marketeer salaris?

Online Marketeer salaris

Wat krijgt een online marketeer als salaris, wat is zijn functie-inhoud en welke opleiding heeft hij genoten? Wij hebben het voor je uitgezocht. Een online marketeer verzorgt de internet marketing van een bedrijf of instelling.

Zijn vakgebied omvat zoekmachine marketing (SEO en SEA), social media marketing en marketing automation (automatische e-mails). Om dit werk te doen heb je een hbo- of wo-opleiding Communicatie en/of Marketing nodig. Soms kun je vanuit een baan met aanvullende cursussen ook de overstap maken. In ieder geval zijn er ruim voldoende online marketeer vacatures en kun je waarschijnlijk al snel aan de slag.

Online marketeer salaris

Als net afgestudeerde online marketeer verdien je rond de € 2.500,- bruto per maand. Maar wanneer je eenmaal wat werkervaring hebt opgebouwd, gaat dat bedrag al snel omhoog. Werk je bij een gerenommeerd bedrijf en doe jij je werk goed, dan kan je zomaar ruim € 4.000,- verdienen! Je werkervaring, het soort functie en het soort bedrijf hebben allemaal invloed op de hoogte van je inkomen.

Salarissen zijn uiteraard altijd afhankelijk van de betreffende CAO en de werkgever. Maar als we uitgaan van het gemiddelde bedrag dat we hierboven noemden, is het startende salaris van de online marketeer als volgt:

  • Jaarinkomen: € 30.000,-
  • Maandinkomen: € 2.500,–
  • Uurloon: € 14,42

De banen die onder de categorie online marketeer vallen, zijn zeer divers. Daardoor zullen de secundaire voorwaarden ook verschillen. Deze lopen uiteen van de vakantietoeslag tot een bonus en van een laptop tot een auto van de zaak.

Online marketeer opleiding: een brede basis

Een echte Online Marketeer opleiding is er niet. Om online marketeer te worden zal je een hbo- of wo-opleiding moeten volgen in de richting Communicatie en/of Marketing. Je kunt jezelf nog verder specialiseren door aanvullende cursussen te volgen.

Je begint dus met een breed opgezette opleiding waar je veel kanten mee op kunt. Het is leuk om tijdens je opleiding met veel aspecten van je vakgebied kennis te maken. Zo ‘rol’ je waarschijnlijk vanzelf de kant op waar je het meeste interesse in hebt en die je het beste ligt.

Online marketing vacatures

Er zijn veel, zeer gevarieerde online marketeer vacatures: keuze genoeg dus. Je toekomstperspectief als online marketeer is ook erg gunstig. Dit komt omdat er zakelijk veel meer online plaatsvindt. Bedrijven zetten daarom ook steeds vaker het internet in om de consument te bereiken.

Online marketing is bovendien een vakgebied dat constant in ontwikkeling is. Dat stelt jou voor de nodige uitdagingen en het is dan ook belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo kun je altijd adequaat inspelen op de markt en het stelt je in staat de mogelijkheden om door te groeien direct aan te grijpen.

Review Online Marketeer salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Online Marketeer heb je een goed salaris en geniet je van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De doorgroeimogelijkheden zijn eindeloos en het arbeidsperspectief is erg goed. Dit is een prima beroep voor mensen die aan de slag willen gaan met bijv. social media, zoekmachine optimalisatie en online advertising.

4.3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Vindt je dit inkomen nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *