Saxo Bank Review – Is de Saxo Bank betrouwbaar? (upd 2024)

Je schrikt van de torenhoge inflatie en je wilt je vermogen beschermen. Je denkt er aan om te gaan beleggen om daarmee een rendement te verdienen. Maar waar ga je dat doen? In deze Saxo Bank review vertellen we je onze ervaringen en die van anderen. Wil je direct gaan handelen bij een goede en betrouwbare broker, dan is de Saxo Bank een prima keuze. Je hebt hier:

saxo bank review
 • Een ruime keuze uit aandelen, ETF’s, Obligaties, Futres en beleggingsfondsen.
 • De keuze om zelf te beleggen, of je geld te laten beleggen door een vermogensbeheerder.
 • Een gebruiksvriendelijk platform met middelen voor iedere type belegger.
 • Een groot volume in het aantal transacties en 16 miljard aan geadministreerd vermogen.

Meer dan 850.000 klanten gingen je voor.

Beleggen brengt risico’s met zich mee.
Uw inleg kan minder waard worden.

De helpdesk medewerkers zijn goed en vriendelijk.

Review van een gebruiker op Trustpilot.com

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wat is de Saxo Bank?

De Saxo Bank, voorheen bekend als Binck Bank, is een internetbeleggers bank. Het is een platform waar beginnende beleggers en actieve beleggers met vertrouwen verschillende posities in kunnen nemen. De Saxo Bank biedt beleggers verschillende mogelijkheden op verschillende Europese markten. De broker geeft je de kans om te beleggen op verschillende beurzen in diverse landen.

Het bedrijf werd in 1992 in Denemarken opgericht. In de 21e eeuw was er een overname van Binckbank en is Saxo Bank ook actief in Nederland. Naast dat men hier een kantoor heeft, zijn er nog eens 15 andere landen waar de Saxo Bank actief is. Het Chinese Geely heeft momenteel 52% van de aandelen in handen en is beter bekend als autofabrikant. Het heeft ook een groot belang in Mercedes-Benz.

Saxo brokers

Waarom kiezen voor de Saxo Bank?

Met de Saxo Bank heb je de mogelijkheid om via een broker te handelen op de beurs. Om dit te kunnen doen met je eerst een rekening openen. Je laat hier je persoonlijke gegevens achter en je hebt daarna toegang tot een uitgebreid arsenaal aan aandelen, opties, obligaties, turbo’s, futures, en andere markten.

Met lage transactiekosten en een lage service fee kun je slimme investeringen doen en bouwen aan je financiële toekomst. Dit kun je bewerkstelligen door zelf aan de slag te gaan met een technische analyse, maar ook door belegging experts te volgen. Ze kunnen je op tijd waarschuwen om uit te stappen uit een bepaald aandeel of juist een slimme inleg adviseren.

Dit gebeurd allemaal volgens de richtlijnen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Saxo Bank beschikt dan ook over een bankvergunning. Hiermee ben je er van verzekerd dan jouw belegging portefeuille in veilige handen is bij deze broker.

Wat is het aanbod van de Saxo Bank?

De Saxo Bank heeft een onbeperkt bereik voor handel in verschillende soorten effecten. Geografisch gezien heeft de situatie een breed bereik in alle landen in Europa, en verder in Australië en de grote Aziatisch-Pacifische markten.

beleggers aanbod van de saxo bank en andere brokers platformen

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.

Bij de Saxo Bank komen actieve beleggers helemaal aan hun wensen met een uitgebreid marktaanbod. Anders dan bij andere platformen betaal je hier geen extra kosten of cash om klant te worden. Ook bij inactiviteit gaat er geen inleg verloren uit je portefeuille.

Welke tools kan ik gebruiken?

Het platform van de Saxo Bank is uitgebreid en je hebt even de tijd nodig om het je eigen te maken. Je kunt de indeling naar je eigen wensen zetten en optimaliseren voor dagelijks gebruik. De Saxo Bank richt zich niet alleen op grote ondernemingen, maar ook lokale spelers. Met hoofdkantoren in verschillende landen weten ze als geen ander om je kennis te laten maken met specifieke lokale markten.

Daarnaast zijn er veel verschillende manieren om technische analyses uit te voeren en Saxo helpt je door verschillende handelssignalen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kun je de helpdesk inschakelen die 24 uur per dag voor je beschikbaar is. Het kan zijn dat ze je in het Engels helpen, maar als we de score in Google bekijken is de hulp meer dan prima.

beleggen bij de saxo bank

Zet inzichten van experts om in kansen

Bij deze broker wordt iedere type belegger geholpen met het maken van keuzes uit verschillende aandelen van verschillende beurzen. Dividenden die hier worden gehaald zijn tenslotte ook goed voor het Saxo platform zelf. Dit hebben ze al zo vaak gedaan waardoor een belegger “long” kan gaan op een goed aandeel, of op tijd kan stoppen wanneer men rekening houdt met een eventueel daling van waarde in een bedrijf.

Beleggen op het Saxo platform houdt in dat je te maken krijgt met transactiekosten. Bij iedere koop of verkoop pakken ze een kleine commissie om het platform draaiende te kunnen houden en te zorgen voor een optimale verbinding. Je kunt zelf als belegger bij Saxo je taal kiezen. Deze opties kun je altijd wijzigen en anders zou Google je een handje kunnen helpen.

Is de Saxo Bank betrouwbaar?

Hoewel beleggen altijd risico’s met zich meebrengt, behoort Saxo Bank tot de meest betrouwbare brokers in Europa. Het staat onder toezicht van het Deens depositogarantiestelsel. In het geval van een faillissement worden tegoeden beschermd tot 100.000 euro.

In het kielzog van Binck die ze verwerft, bezitten ze ook een bankvergunning in Nederland en hebben ze hun eigen garanties in het kader van hun respectieve verzekeringsplannen. Dat maakt het makkelijk om te beleggen bij een van de meest betrouwbare brokers.

Saxo Bank review – Wat zijn de voor- en nadelen?

 • Een ruime keuze uit aandelen, ETF’s, Obligaties, Futres en beleggingsfondsen.
 • De keuze om zelf te beleggen, of je geld te laten beleggen door een vermogensbeheerder.
 • Een gebruiksvriendelijk platform met middelen voor iedere type belegger.
 • Een groot volume in het aantal transacties en 16 miljard aan geadministreerd vermogen.
 • Beschikt over de juiste vergunningen om veilig te kunnen handelen.
 • Platform is wat uitgebreid voor de beginnende belegger.
 • Klantenservice is soms in het Engels.

Ervaringen: Saxo Bank

Chris

Handelingskosten
Klantenservice
Gebruiksgemak
Aanbod

Review Saxo Bank

Saxo Bank is een betrouwbare speler op de Europese aandelenmarkt. Deze broker is actief op verschillende beurzen en je hebt een groot scala aan aandelen waarin je kunt investeren.

4

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.

Veelgestelde vragen over Saxo Bank

Is Saxo Bank betrouwbaar?

Ja, de Saxo Bank behoort tot de veiligste brokers van Europa.

Is Saxo geschikt voor beginners?

Zeker, het platform biedt verschillende opties om beleggen eenvoudig te maken.

Kan ik snel een account aanmaken?

Ja, je kunt gratis een account aanmaken op dit platform. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen en wordt er van je gevraagd jezelf te legitimeren. Dit om te voorkomen dat kwaadwillende geld verdienen op deze platformen.

Waar moet ik rekening mee houden bij de Saxo Bank?

Het openen van een account op deze platformen kan wat tijd met zich meebrengen. Zeker als je weet dat je wordt blootgesteld aan risicovolle beleggingen zoals turbo’s en andere hefboom transacties. Dit verhoogt de inactiviteit op het platform.

Wat zijn de kosten voor het beleggen bij de Saxo Bank?

De actuele kosten voor het traden staat in een handig overzicht weergegeven. Bekijk het overzicht hier.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.

Meer reviews over andere brokers en beurzen:

Hier vindt je meer reviews over andere brokers en beurzen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *