Wat verdient een Sales Manager?

Inkomen van een salesmanager

Veel mensen willen weten wat een sales manager verdient. En dat is ook niet zo gek, want je hoort regelmatig mensen die vertellen dat ze sales manager zijn. Maar wat zegt dat dan? Je kunt manager van alles zijn, en sales manager klinkt heel verkoop gericht. Maar niemand weet precies wat het beroep inhoudt.

Laatst sprak ik iemand die sales manager als beroep heeft. Ik ben met hem in gesprek gegaan en heb veel dingen met hem besproken omtrent zijn beroep. Hij vertelde me alles over zijn werkzaamheden, verantwoordelijkheden en uiteindelijk ook over zijn salaris. 

Dat heeft mij doen inspireren om zijn verhaal te verifiëren en uit te zoeken welke werkzaamheden en beloningen iemand ontvangt die deze baan heeft. Ik geef hieronder antwoord op bovenstaande vragen n.a.v. zijn verhaal en mijn gevonden resultaten op het web.

Wat is een sales manager?

Een sales manager is iemand die verantwoordelijk is voor de verkoop van diensten of producten binnen een bedrijf. Hij of zij stuurt vaak een team van meerdere personen aan die het beroep als verkoper of vertegenwoordiger hebben. Vaak werkt een sales manager van een groot bedrijf samen met een marketing manager. In kleinere bedrijven worden deze twee beroep vaak samengesmolten tot één beroep.

Wat verdient een sales manager aan salaris en inkomen?

Als sales manager heb je verschillende niveau’s. Naar gelang je meer ervaring hebt, ga je ook meer verdienen. Een startende sales manager heeft een salaris van ongeveer 2.500 euro bruto per maand. Ervan uitgaand dat je niet een managing cursus of opleiding hebt afgerond en al een aantal jaren werkzaam bent geweest als verkoper. 

Je groeit daarna door naar een medior sales manager en dan geniet je van een inkomen van ongeveer 4.000 euro bruto per maand. Je bent hierin al enkele jaren actief in dit beroep en leidt een team van verschillende sales agents. Als senior sales manager heb je een salaris van ongeveer 6.500 euro bruto per maand.

FunctieBrutosalaris per maand
Junior sales manager€ 2.500,00
Medior sales manager€ 4.000,00
Senior sales manager€ 6.500,00

Secundaire arbeidsvoorwaarden sales manager

Naast een prima salaris ontvang je vaak verschillende bonussen op basis van de resultaten die jullie als team hebben gerealiseerd. Daarnaast ontvang je uiteraard ook een pensioen en heb je vaak een auto van de zaak. Een zakelijke laptop en telefoon behoort ook tot de standaarduitrusting en heb je vaak de mogelijkheid om extra vrije dagen op te nemen.

Review inkomen Sales manager

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als sales manager heb je een goede baan met een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. De werkdruk is vrij hoog maar de beloning voor dit harde werken ook!

4

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een sales manager heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: