Hoe krijg ik een salaris verhoging?

hoe krijg ik een salaris verhoging?

Vaak wil je een salarisverhoging wanneer je ontevreden bent over je huidige salaris. Het is dan zeker niet gek om een loonsverhoging te vragen.

Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want hoe vraag je om een salaris verhoging en wat is het juiste moment? Op dergelijke vragen zal in dit artikel antwoord worden gegeven.

Tip 1: Bepaal hoeveel je omhoog wilt in salaris

Als het aan jou ligt verdien je natuurlijk het liefst zó veel dat je bankrekening het niet meer bij kan houden. Je zal echter begrijpen dat er ergens een limiet zit. De kans is niet erg groot dat je na één gesprek in eens een veel hoger salaris krijgt. Het opbouwen van je salaris gaat in kleine stapjes. Eens in de zoveel tijd kan je een stapje omhoog, totdat je het plafond hebt bereikt.

Voordat je naar je leidinggevende kunt stappen om een salaris verhoging te vragen, is het verstandig om research te doen naar hoeveel je zou moeten verdienen. Hierbij is internet je grootste vriend. Heb je een bedrag in je hoofd? Tel daar dan 10% bovenop; zo heb je nog een beetje onderhandelingsruimte.

Tip 2: Kom met argumenten voor een salarisverhoging

Zeggen dat je een hoger salaris wil, kan natuurlijk iedereen. Je moet daarom niet aantonen dat je een hoger salaris wil, maar je moet aantonen dat je dit ook daadwerkelijk verdient.

Wat onderscheidt jou van andere collega’s op de werkvloer? Op welk vlak heb je je ontwikkeld? Het is daarbij slim om te komen met concrete resultaten. Zo maak je je groei controleerbaar voor je leidinggevende. De kans is groot dat dit gewaardeerd wordt.

Wanneer je daadwerkelijk met een goed verhaal aankomt, wordt het veel gemakkelijker om een salaris verhoging te vragen (en krijgen).

Tip 3: Kies het juiste moment

Alles op een rijtje? Dan is het nu zaak om naar je leidinggevende te stappen. Althans, wanneer de tijd rijp is. Het is aan te raden om geduldig te wachten op het juiste moment.

De beste momenten zijn de momenten waarop er gereflecteerd zal worden op je prestaties. Denk bijvoorbeeld aan een functioneringsgesprek of bij het veranderen van functie. Beide momenten even niet in zicht? Dan is het einde van het jaar bijvoorbeeld ook een goed moment.

Een goede timing kan in je voordeel werken. Kies dus in ieder geval niet die ene drukke week uit om het eens over je salaris te hebben.

Wil jij makkelijker geld verdienen?

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen van alle beroepen in de supermarkt: