Aliexpress review: Wat zijn onze aliexpress ervaringen?

Ben je op zoek naar een goede Aliexpress review? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wereldwijd zweren veel consumenten bij het gouden recept van Aliexpress.com: een groot aanbod tegen (zéér) lage prijzen. Maar wat weet je echter over ‘ome Ali’? Hoe betrouwbaar is deze website en hoe zit het eigenlijk met praktische zaken als invoerrechten en betalingsmethoden? Hieronder volgt een heldere uitzetting over alles wat je moet weten wanneer je het overweegt om iets te kopen bij Aliexpress. Alle sterke en zwakke punten van deze Chinese gigant zullen daarbij de revue passeren.

aliexpress review en ervaringen
 • Een van de grootste webshops ter wereld
 • Zeer goedkope producten
 • Gratis verzending vanuit China (meestal)
 • Veel namaak producten van goede kwaliteit

Let op: korting slechts tijdelijk

Geschatte leestijd: 9 minuten


Wat is AliExpress?

AliExpress.com is een zeer grote webshop uit China, waar veel verschillende producten te koop zijn. Deze producten variëren van potloden tot laptops tot hele waterpretparken (!). AliExpress werd in 2010 opgericht door de inmiddels beursgenoteerde Alibaba Groep. Je kunt het in zekere zin zien als een Chinese Amazon.

Als je goed wil begrijpen wat het recept achter AliExpress is, zal je moeten begrijpen dat het niet gezien kan worden als één winkel. Het is eerder een soort marktplaats, waar kopers en verkopers samenkomen. Wanneer je verschillende producten bij AliExpress koopt, is de kans dus groot dat deze producten van allemaal verschillende bedrijven komen. Een bedrijf meldt zich aan bij AliExpress en kan daar vervolgens zijn producten verkopen. Deze bedrijven zijn doorgaans Chinees. Of de term ‘webshop‘ geschikt is, is hierom betwistbaar. Het is eerder een platform.

aliexpress webshop

De AliExpress ervaringen zijn doorgaans relatief goed. Dit heeft te maken met de verkoopconstructie die het hanteert. Het werkt namelijk als volgt. Wanneer je iets koopt bij AliExpress, zal de verkoper het geld pas ontvangen, wanneer het (juiste) pakketje daadwerkelijk bij jou is aangekomen. Dit biedt een stukje zekerheid voor jou, de consument.

Waarom is AliExpress zo goedkoop?

Veel mensen vragen zich af of AliExpress wel betrouwbaar is. Dit heeft vaak te maken met het feit dat men de prijzen te mooi om waar te zijn vindt. Deze prijzen vormen echter wel de realiteit. Er zitten geen addertjes onder het gras. Je zal voor een paar cent dus écht ontvangen wat je hebt besteld. Maar hoe kunnen de prijzen op AliExpress.com dan zo laag zijn? Een aantal verklaringen:

 • Lage kosten voor AliExpress. AliExpress.com maakt als zodanig niet erg hoge kosten. Zo hoeven ze niet te investeren in winkelpanden en winkelpersoneel. Daarnaast wordt er zó veel via dit platform besteld, dat ze al hun producten in bulk kunnen verwerken en versturen.
 • (Meestal) gratis verzending. In de meeste gevallen zal je je gekochte producten kosteloos opgestuurd krijgen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de Chinese overheid (internationale) verzendingen via post subsidieert. Daarnaast zijn de pakketjes vaak verwaarloosbaar klein en kunnen ze met veel tegelijkertijd verscheept worden.
 • Namaak (neppe) producten. Een gloednieuwe Apple Macbook voor 300 euro? Dat kan natuurlijk niet. Via AliExpress worden veel neppe (merk)producten verhandeld. Lang niet alles is nep, maar het is aan te raden om hierom enigszins terughoudend te zijn wanneer je het overweegt om (premium) merkproducten via AliExpress aan te schaffen.
aliexpress ervaringen

Is AliExpress betrouwbaar?

Hiervoor werd al duidelijk dat AliExpress op het gebied van prijzen wel degelijk te vertrouwen is. Er zitten – in de meeste gevallen – geen addertjes onder het gras. Omdat AliExpress echter een zeer groot platform is, zou je denken dat je zomaar nét de verkeerde verkoper kan tegenkomen. In zekere zin is dat ook waar, alleen de klantenservice van AliExpress zal in zo’n geval altijd inspringen.

Wanneer je pakketje bijvoorbeeld nooit aankomt, of een verkoper geen gehoor meer geeft na de aankoop, zal AliExpress je dus altijd met plezier helpen. De kans is groot dat je je geld terugkrijgt. AliExpress biedt immers een geld terug garantie. Het zal je verbazen hoe scherp AliExpress is op de betrouwbaarheid en eerlijkheid van hun verkopers.

Betalen met iDeal

Vóór 2015 zou deze AliExpress review er anders uit hebben gezien. Dat heeft te maken met het feit dat je sinds 2015 kunt afrekenen met iDeal. Wat hier zo baanbrekend aan is? Je hoeft geen creditcardgegevens achter te laten. Dus ook al zou je de situatie niet voor de volle 100% vertrouwen; je bankgegevens zijn in ieder geval veilig.

betalen met ideal bij aliexpress

Het feit dat je met iDeal kan betalen, maakt AliExpress een extra prettig platform. Je bestelt producten op AliExpress, alsof je ze gewoon besteld bij een Nederlandse webwinkel. Dit gevoel wordt nog eens extra versterkt wegens het feit dat de website volledig in het Nederlands is vertaald. Dat maakt dat AliExpress in Nederland goed te gebruiken is.

Achteraf betalen

Naast het betalen met iDeal, laat AliExpress het toe om achteraf te betalen. Dat betekent dat je pas betaalt, wanneer je het product daadwerkelijk in huis hebt. Wel dient gezegd te worden dat het verstandig is om hier terughoudend mee om te gaan. Afterpay kun je immers zien als een soort lening. Dit kan voor ongewenste problemen zorgen wanneer achteraf blijkt dat je het product tóch niet kan betalen.

Waar komen de negatieve ervaringen dan vandaan?

Laat jij elke keer een review achter wanneer je tevreden bent over een product dat je hebt besteld? Veel mensen doen dat in ieder geval niet. Wel is het daarentegen feit dat veel mensen pas een review achter gaan laten, wanneer ze slecht te spreken zijn over een product. Daarom is het verstandig om negatieve AliExpress ervaringen met een korreltje zout te nemen.

Invoerrechten bij AliExpress

Moet je invoerrechten betalen bij AliExpress? Dat is natuurlijk een relevante vraag, want je wil niet achteraf worden geconfronteerd met een vervelende som aan invoerrechten. Om te beginnen het volgende. Of je invoerrechten moet betalen bij AliExpress, heeft niks te maken met AliExpress als zodanig. Het enige wat relevant is, is dat de zending afkomstig is van een land buiten de Europese Unie. Binnen de EU betaal je geen invoerrechten.

De meeste pakketjes vanuit AliExpress komen uiteraard uit China. De volgende extra kosten en invoerbelastingen zijn dan aan de orde:

BedragInvoerrechten
Aankoopsom tot €22Geen invoerrechten (€0)
Aankoopsom tussen €22,- en €15021% BTW + inklaringskosten (varieert)
Aankoopsom meer dan €15021% BTW + invoerrechten (0-17%) + inklaringskosten (varieert)

De hoogte van de inklaringskosten varieert tussen de €10 en €17,50. Dit is afhankelijk van de vervoerder. Zo rekent PostNL €13 inklaringskosten en DHL €10. De invoerrechten variëren ook. Dit gaat per productcategorie. Voor een duidelijk beeld van de bijkomende kosten, wordt het aangeraden om de website van de Belastingdienst te raadplegen.

Wanneer je reden ziet om bang te zijn voor extra kosten – bijvoorbeeld wanneer je iets van meer dan €150 bestelt – biedt AliExpress je een extra optie. Je kunt namelijk kiezen voor Priority Line verzending. Hierbij wordt het product eerst naar een distributiecentrum binnen de EU verstuurd, zodat het product valt binnen de regelgeving van binnen de Unie. Dat houdt in dat je geen invoerrechten hoeft te betalen. Priority Line verzending zie je ook terug bij andere Chinese webshops, zoals BangGood.

Hoe lang duurt de verzending op AliExpress?

Omdat AliExpress een Chinees platform is, zal je begrijpen dat de verzending wat tijd in beslag kan nemen. Voor een gedeelte heb je zelf in de hand hoe lang de verzending duurt. Er zijn namelijk verschillende verzendopties te kiezen. De meest voorkomende zijn:

 • AliExpress Standard Shipping: dit is de normale manier van verzenden. Deze zal meestal het goedkoopst (of gratis) zijn. Wel kan de verzending tot wel 2 maanden duren.
 • (e-)EMS: deze verzendwijze is aan de duurdere kant (vaak enkele tientjes), maar kan het waard zijn voor minder goedkope producten. Je hebt het product dan binnen 2 á 3 weken in huis.
 • DHL: bij erge spoed zal DHL het snelst zijn als het op verzending aankomt. Vaak heb je het product binnen 1 á 2 weken in huis. Wel kan het je soms meer dan €100 kosten. Dit is het meestal niet waard.

Kortingscode AliExpress

Ben je na het lezen van deze AliExpress review overtuigd van het feit dat AliExpress betrouwbaar is en wil je graag wat bestellen? Dan heb je wellicht baat bij een AliExpress kortingscode. Het gebruiken van een dergelijke kortingscode is ideaal. Zo bespaar je immers dubbel: enerzijds op de lage prijzen van AliExpress en anderzijds op het feit dat je nog eens extra korting hebt.

AliExpress is een gulle gever als het gaat om korting. Zo zal je vaak kortingscodes tegenkomen rond bepaalde feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan Kerst, Pasen of Singles Day. Deze AliExpress kortingscodes vind je vaak terug op AliExpress.com zelf of in de AliExpress app.

Wacht, app? De AliExpress app is een ware aanrader. De app werkt erg goed en dat maakt het bestelproces gemakkelijk en simpel. In dat opzicht is de app prettiger in het gebruik dan de desktop website.

aliexpress app

Voor- en nadelen van Aliexpress

 • Zeer goedkoop
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede voorwaarden
 • Zeer uitgebreid assortiment
 • Lange levertijd
 • Kwaliteit soms matig
 • Invoerrechten + BTW betalen

Conclusie Aliexpress Review

Ervaringen: Aliexpress review

Chris

Assortiment
Klantenservice
Kosten
Levertijd

Aliexpress review

Aliexpress is een van de grootste webshops ter wereld en heeft een uitgebreid assortiment. De raarste dingen kom je tegen en je betaald er slechts een fractie van de prijs voor.
De service is voor een buitenlandse website prima en je kunt er tegen hoge kortingen kopen. Via de knop hieronder kun jij je eigen kortingscode bemachtigen!

4.1

Deze korting is slechts tijdelijk!

Veelgestelde vragen over Aliexpress

Hoe kan ik contact opnemen met Aliexpress?

Via de site van Aliexpress kun je eenvoudig contact opnemen met de klantenservice of met de individuele verkopers die procuten op de website aanbieden.

Hoe snel levert Aliexpress?

De levertijd is ongeveer 3 weken. Wanneer je kiest voor gratis verzending kan de levertijd oplopen van 19 tot 60 dagen. Houd daar rekening mee

Is bestellen op Aliexpress veilig?

Aliexpress is een veilige website om te kunnen bestellen. Je goederen worden vanuit China verstuurd en 3 weken later heb je ze meestal binnen. Pas wel op voor de invoerrechten en de BTW die je nog mogelijk achteraf kunt krijgen.

Waarom is Aliexpress zo goedkoop?

Omdat de producten allemaal in China worden geproduceerd. Daar zijn de kosten voor het maken van deze producten slechts een fractie van iets dat in Nederland of België geproduceerd wordt.

Wat is de Aliexpress kortingscode?

Aliexpress heeft een aantal kortingscodes. Als je via deze link naar de website gaat, wordt de kortingscode automatisch verrekend.

Meer reviews over andere webshops

Hier vindt je meer reviews over andere webshops:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *