shiba inu coin crypto

Shiba Inu (SHIB)

Alles over Shiba Inu kopen, verkopen, wallets en staking

Nadat de populaire cryptocurrency Dogecoin zeer explosieve koersstijgingen begon te vertonen, raakten veel investeerders geïnteresseerd in een soortgelijke munt. Shiba Inu (SHIB) zou uitkomst moeten bieden.

Deze cryptocurrency, die zich kenmerkt door de inmiddels populaire Japanse nachthond, is best een vreemde eend (lees: hond) in de bijt. Hieronder lees je alles over deze cryptocurrency, zodat je straks heel wat kennis rijker bent en wellicht een investering durft te overwegen. Spoiler: je moet van een gokje houden.

Voordelen:

  • Zeer goedkoop en daarmee bereikbaar voor iedereen.
  • Project gebaseerd op het netwerk van Ethereum.
  • Kandidaat voor explosieve koersstijgingen door ‘Dogecoin-effect’.
  • Behoort tot het aanbod van de meeste grote exchanges.

Hier vindt je meer informatie over:

cryptocurrency kopen
Shiba Inu kopen
cryptocurrency koers
Shiba Inu koers
wallets
Shiba Inu wallets
cryptocurrency verkopen
Shiba Inu verkopen
cryptocurrency mining staking
Shiba Inu staking

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu (SHIB) is een cryptocurrency. Het werd gelanceerd in augustus 2020. Het doel? Het aangaan van de concurrentiestrijd tegen Dogecoin. Het project wordt geregeld de ‘Dogecoin Killer’ genoemd. In nettere woorden van de ontwikkelaars is Dogecoin een ‘spontaan’ experimentje met als doel het opbouwen van een gemeenschap.

Deze woorden verhullen echter al gauw dat een serieus te nemen langetermijnvisie ontbreekt. Shiba Inu is nadrukkelijk niet één van die cryptocurrencies met een ideaalbeeld om de (financiële) wereld te revolutioneren.

De vraag naar het praktische nut van Shiba Inu dringt zich op, nu deze cryptocurrency zuiver en alleen lijkt te zijn gemaakt om Dogecoin te verslaan. Waarom is SHIB überhaupt aanwezig op moeder aarde? Het zit zo. Sprake is van een zogeheten ‘get-rich-quick’ munt.

Het is de bedoeling dat Shiba Inu dusdanig wordt gehypet, dat iedereen deze crypto gaat kopen. Als gevolg hiervan zal de prijs explosief stijgen, waardoor heel veel mensen winst kunnen pakken. Let echter op: dit is wat de bedoeling is, maar dit kan ver van de realiteit afliggen. Veel van deze munten verdwijnen net zo snel als dat ze gekomen zijn.

Shiba Inu Ecosysteem

De ontwikkelaars van SHIB beweren dat hun project is geevolueerd van een meme naar een kleurrijk ecosysteem. Maar wat wordt er bedoeld met een ecosysteem? Het zit als volgt. Shiba Inu kent een aantal tokens. De Shiba Inu Token (SHIB) is niet de enige token die behoort tot het project.

Een andere token is bijvoorbeeld LEASH. In tegenstelling tot SHIB, zijn er maar relatief weinig LEASH tokens beschikbaar. In totaal komen er namelijk maar 107.646 tokens in omloop. LEASH wordt gebruikt om verhogers van liquiditeit binnen ShibaSwap te belonen. Over ShibaSwap lees je straks meer.

Een laatste token die behoort tot Shiba Inu, betreft BONE. Hier bestaan in totaal 250 miljoen tokens van. BONE is met name een zogeheten governance token. Het wordt gebruikt om een soort interne democratie tot stand te brengen waarbij fans van Shiba Inu kunnen stemmen op voorstellen die worden gedaan.

Wat is ShibaSwap?

ShibaSwap is een volledig gedecentraliseerde exchange. Dat houdt in dat er sprake is van een exchange waarin één centrale partij het beheer houdt. ShibaSwap richt zich op ERC20 tokens, maar heeft de nadruk liggen op alles wat te maken heeft met Shiba Inu.

Het platform werd in eerste instantie ook ontwikkeld om het verhandelen van SHIB tokens mogelijk te maken. Door de tijd heen is het platform echter enigszins gegroeid en iets meer volwassen geworden. Meer tokens behoren nu tot het aanbod.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu is razend populair en mag dan ook rekenen op de nodige vermeldingen in het dagelijkse nieuws. Het meest populaire nieuwsfeit omtrent deze cryptocurrency deed zich voor in het voorjaar van 2021. Omdat de ontwikkelaars van Shiba Inu decentralisatie nastreven, hebben zij 50% van alle tokens naar de wallet van Vitalik Buterin gestuurd. Dit is de oprichter van Ethereum.

Met het versturen van de tokens naar zijn wallets, zouden deze zijn ‘geburnt’. Met andere woorden: de tokens zouden niet meer in omloop moeten zijn (en komen). Dit was onder meer vastgelegd in de whitepaper. In mei 2021 bleek het echter dat Buterin tóch een deel van zijn tokens had verkocht. Kwalijk? Dat valt wel mee. Hij heeft namelijk 10% van zijn positie gedoneerd aan een fonds in India die zich inzet voor het genezen van COVID (India’s Crypto Covid Relief Fund).

Ben je benieuwd naar meer nieuwsfeitjes omtrent deze veelbesproken cryptocurrency? Dan kan je op een aantal kanalen terecht. Een goed beginpunt wordt gevormd door de website van Shiba Inu. Bekijk verder eens:

De nadelen van Shiba Inu

Het is erg gemakkelijk om ‘memecoins’ als Shiba Inu af te branden. Hoewel dit onnodig lijkt, is het wel erg terecht. Gezegd dient namelijk te worden dat investeren in SHIB niets anders is dan een complete gok. In de meeste projecten investeer je, omdat je toekomst ziet in de voorgestelde ideeën en technologieën die een crypto naar de wereld wil brengen. Maar waar komt Shiba Inu mee? Precies. Niks.

Deze cryptocurrency dient geen enkele functie, behalve het beogen van een waardestijging. Tot op heden zijn er nog geen signalen die erop wijzen dat Shiba Inu het roer om gaat gooien en alsnog praktische oplossingen naar de wereld gaat brengen. De kans is tevens groot dat deze signalen er ook nooit gaan komen.

Koers is volatiel

Los van bovenstaande, zou je het ook als nadeel kunnen zien dat de koers binnen de grafiek van Shiba Inu bijzonder volatiel is. De prijs van een token kan erg snel veranderen. Dit brengt op verschillende momenten nadelen met zich mee. Zo kan het geval zich voordoen dat je nu een aantal tokens koopt, om er over een kwartier achter te komen dat ze flink in waarde zijn gezakt.

Ook kan het gebeuren dat de prijs juist heel erg stijgt, maar dat je niet snel genoeg bent geweest met het ‘cashen’ van je winst, waardoor je het gevoel zal hebben de boot te hebben gemist. Laatstgenoemde verschijnsel komt veel voor bij memecoins, omdat dergelijke coins veel onervaren investeerders aantrekken. Het gevolg is dat men uiteindelijk steeds meer geld blijft investeren in de munt. Dit leidt in veel gevallen tot flinke verliezen.

Een project zonder serieuze gedachte

Shiba Inu kent dus geen functie en daarnaast is de koers zeer volatiel. Een derde nadeel kan worden gevonden op het vlak van concurrentie. Onder meer door Dogecoin, wordt de cryptomarkt overspoeld door memecoins. Er bestaan vandaag de dag ontzettend veel cryptocurrencies die denken Dogecoin wel even na te doen. Hoewel dit in eerste instantie een nadeel is, zou je het ook best kunnen interpreteren als voordeel.

Naar economische maatstaven is concurrentie namelijk juist goed voor een goede functionering van de (crypto)markt. Het zorgt ervoor dat projecten het onderste uit de kan gaan halen om beter te zijn dan de concurrenten.

Het is echter maar de vraag tot in hoeverre dit bij memecoins ook het geval zal zijn. Nu er geen functies zijn, zijn er immers weinig vlakken waarop de projecten kunnen innoveren. Het zal uiteindelijk neerkomen op arbitraire factoren als naamsbekendheid en marketing.

Review Shiba Inu

Holochain is per definitie een onderscheidende cryptocurrency, nu het geen gebruikmaakt van blockchain technologie. Herin ligt ook de toegevoegde waarde van deze cryptocurrency. Het hebben van een onderscheide factor wil echter niet per definitie zeggen dat er ook sprake is van potentie. Hieronder een korte recensie.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Shiba Inu

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

De ingekleurde sterretjes hierboven verhullen veel. Door ShibaSwap krijg je wellicht de indruk dat Shiba Inu praktisch nut kent, maar dit is eigenlijk amper het geval. De decentrale exchange focust zich immers op Shiba Inu zelf en levert weinig toegevoegde waarde ten opzichte van algemenere decentrale exchanges. Het is verder grappig en leuk dat SHIB komt met een meme-project, maar of zoiets nou het investeren waard is, is echt de vraag. Ook is het de vraag of je het überhaupt een investering mag noemen. Shiba Inu kopen komt neer op het doen van een gokje. Daar moet je van houden. Zelf vinden wij gokken in het casino een stuk leuker dan gokken op een jachthond-muntje op het internet. Shiba Inu scoort alleen goed op het vlak van community. Het is echter een belangrijke realisatie dat een groot deel van deze community zal bestaan uit aanhangers zonder verstand van crypto.

2.4

Veelgestelde vragen over Shiba Inu

Wat is de native token van Shiba Inu?

De native token van Shiba Inu is SHIB. Dit is tevens de utility token van dit project. Andere tokens die verbonden zijn aan het project, maar geen native tokens zijn, zijn BONE en LEASH. Deze houden verband met de decentrale exchange ShibuSwap.

Kan ik shoppen met SHIB?

In principe is SHIB niet ontwikkeld om te dienen als betaalmiddel. Wel kent elke token een waarde en zou het in theorie kunnen worden gebruikt om het in te wisselen tegen goederen.

Waarom de Japanse nachthond?

Wat de Japanse nachthond ‘Shiba Inu’ te maken heeft met dit cryptoproject? Op zichzelf niet zo veel. Dit hondenras werd gebruikt bij het project van Dogecoin en Shiba Inu wilde de concurrentie met Dogecoin aangaan. Om dit op een directe wijze te kunnen verwezenlijken, heeft Shiba Inu dezelfde jachthond als centraal symbool gekozen. Deze jachthond is onder crypto-geeks uitgegroeid tot het meest iconische hondenras.

Gaat de Shiba Inu koers stijgen?

Wisten we dat maar. Bij Shiba Inu zullen koersbewegingen zeer sterk afhangen van de community. Hoe meer de token gehypet wordt, hoe meer mensen het zullen kopen. Er bestaat altijd een kans op een ‘pump and dump’. De kans dat je veel geld verliest met Shiba Inu, is echter ook fors aanwezig.

Wie heeft Shiba Inu bedacht?

Shiba Inu is een idee van iemand met de alias ‘Ryoshi’. Deze persoon wenst anoniem te blijven. Een soortgelijk verhaal doet zich voor bij Satoshi Nakamoto van Bitcoin.

Is Shiba Inu een goede investering?

Shiba Inu is een goede investering voor wanneer je houdt van een gokje. De koers zal moeten stijgen omdat veel fans de token inkopen, niet omdat het project zo’n geniale ideologie heeft die de wereld gaat revolutioneren. Alleen jij kan echter bepalen of Shiba Inu een goede investering is voor jou. Iedereen hanteert immers andere maatstaven om dit te beoordelen.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: