Shiba Inu (SHIB)

shiba inu shib

Geschatte leestijd: 10 minuten

Shiba inu (SHIB) is een soortgelijke cryptomunt als Dogecoin. Door de zeer explosieve van de munt met de schattige charme hond, is er als grap een op Ethereum gebaseerde tegenhanger gemaakt. Het behoort nu tot een van de meest populaire munten in de cryptomarkt.

Deze cryptocurrency kenmerkt zich door het logo van de inmiddels populaire Japanse nachthond. De Shiba Inu coin is best wel een vreemde eend (hond) in de bijt. Hieronder lees je meer informatie over deze cryptomunt, zodat je straks heel wat kennis rijker bent en wellicht een investering durft te overwegen. Spoiler: je moet van een gokje houden.

Voordelen van Shiba Inu:

  • Zeer goedkoop en daarmee bereikbaar voor iedereen.
  • Project gebaseerd op het netwerk van Ethereum.
  • Kandidaat voor explosieve koersstijgingen door ‘Dogecoin-effect’.
  • Wordt aangeboden op grote exchanges.

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu (SHIB) is een op Ethereum gebaseerde tegenhanger van Dogecoin. Het werd opgericht in augustus 2020. Het doel was om de concurrentiestrijd aan te gaan met de, door Elon Musk geliefde, Dogecoin. Het project wordt geregeld de ‘Dogecoin Killer’ genoemd. In nettere woorden van de ontwikkelaars is Dogecoin een ‘spontaan’ experimentje met als doel het opbouwen van een gemeenschap.

Dat gezegd hebbende weet je direct dat het een niet al te serieus project is waar een langetermijnvisie ontbreekt. Het is nadrukkelijk niet één van die cryptocurrencies met een ideaalbeeld om de (financiële) wereld te revolutioneren.

Shiba Inu als investering

De vraag is waarom deze munt zo veel investeerders weet te trekken. De marktkapitalisatie is flink gegroeid evenals de populariteit van de munt. Deze vraag kunnen we echter snel genoeg beantwoorden. Het is bedoeld als parodie op Dogecoin en is één van de meest populaire munten om “snel geld te verdienen“.

De Shib token maken deel uit van grote pump-and-dump groepen. Meerdere investeerders spreken met elkaar af om op een bepaald moment grote hoeveelheden Shiba inu coin te kopen. De prijs schiet omhoog omdat de marktkapitalisatie plotseling toeneemt. Deze investeerders verkopen dan de munten weer snel en hebben zo snel 10/20% toegevoegd aan hun portfolio.

Shiba Inu Ecosysteem

De ontwikkelaars van SHIB beweren dat hun project is geëvolueerd van een meme naar een kleurrijk ecosysteem. Maar wat wordt er bedoeld met een ecosysteem? Het zit als volgt. Shiba Inu kent een aantal munten. De Shiba Inu Token (SHIB) is niet de enige toepassing die behoort tot het project.

Een andere token is bijvoorbeeld LEASH. In tegenstelling tot SHIB, zijn er maar relatief weinig LEASH tokens beschikbaar. In totaal komen er namelijk maar 107.646 tokens in omloop. LEASH wordt gebruikt om verhogers van liquiditeit binnen ShibaSwap te belonen. Over ShibaSwap lees je straks meer.

Een laatste munten die behoort tot Shiba Inu, betreft BONE. Hier bestaan in totaal 250 miljoen van. BONE is met name de zogeheten governance producten. Het wordt gebruikt om een soort interne democratie tot stand te brengen waarbij fans van Shiba Inu kunnen stemmen op voorstellen die worden gedaan.

Wat is ShibaSwap?

ShibaSwap is een volledig gedecentraliseerde exchange. Dat houdt in dat er sprake is van een exchange waarin één centrale partij het beheer houdt. ShibaSwap richt zich op ERC20 tokens, maar heeft de nadruk liggen op alles wat te maken heeft met Shiba Inu.

Het platform werd in eerste instantie ook ontwikkeld om het verhandelen van SHIB mogelijk te maken. Door de tijd heen is het platform echter enigszins gegroeid en iets meer volwassen geworden. Meer cryptovaluta’s behoren nu tot het aanbod.

inhoud en informatie over shib

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu is razend populair en mag dan ook rekenen op de nodige vermeldingen in het dagelijkse nieuws. Het meest populaire nieuwsfeit omtrent deze cryptomunt deed zich voor in de maanden van het voorjaar in 2021. Omdat de ontwikkelaars van Shiba Inu decentralisatie nastreven, hebben zij 50% van alle coins naar de wallet van Vitalik Buterin gestuurd. Dit is de oprichter van Ethereum.

Met het versturen van de tokens naar zijn wallets, zouden deze zijn ‘geburnt’. Met andere woorden: de tokens zouden niet meer in omloop moeten zijn (en komen). Dit was onder meer vastgelegd in de whitepaper. In mei 2021 bleek het echter dat Buterin tóch een deel van zijn tokens had verkocht. Kwalijk? Dat valt wel mee. Hij heeft namelijk 10% van zijn positie gedoneerd aan een fonds in India die zich inzet voor het genezen van COVID (India’s Crypto Covid Relief Fund).

Ben je benieuwd naar meer nieuwsfeitjes omtrent deze veelbesproken cryptomunt? Dan kan je op een aantal kanalen terecht. Een goed beginpunt wordt gevormd door de website van Shiba Inu. Ook de informatie in de tweets van het account voegen veel toet.

Bekijk verder eens:

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

De nadelen van Shiba Inu

Het is erg gemakkelijk om ‘memecoins’ als Shiba Inu af te branden. Hoewel dit onnodig lijkt, is het wel erg terecht. Gezegd dient namelijk te worden dat investeren in SHIB niets anders is dan een complete gok. In de meeste projecten investeer je, omdat je toekomst ziet in de voorgestelde ideeën en technologieën die een crypto naar de wereld wil brengen. Maar waar komt Shiba Inu mee? Precies. Niks.

Deze cryptomunt dient geen enkele functie, behalve het beogen van een waardestijging. Tot op heden zijn er nog geen signalen die erop wijzen dat Shiba Inu het roer om gaat gooien en alsnog praktische oplossingen naar de wereld gaat brengen. De kans is tevens groot dat deze signalen er ook nooit gaan komen.

informatie over shib kopen

Koers is volatiel

Los van bovenstaande, zou je het ook als nadeel kunnen zien dat de koers binnen de grafiek van Shiba Inu bijzonder volatiel is. De prijs kan erg snel veranderen. De grootste cryptomunt Bitcoin heeft ook last van een zekere mate van volatiliteit. Maar is niet zo extreem als bij dit type cryptomunten.

Dit brengt op verschillende momenten nadelen met zich mee. Zo kan het geval zich voordoen dat je nu een aantal munten koopt, om er over een kwartier achter te komen dat ze flink in waarde zijn gezakt. Gecombineerd met een hoge marktkapitalisatie kan dat bij beginners tot veel fouten zorgen. Beginnende crypto enthousiastelingen moeten voorkomen dat ze informatie verkeerd interpreteren.

Ook kan het gebeuren dat de prijs juist heel erg stijgt. Je loopt dan het risico dat je niet snel genoeg bent geweest met het ‘cashen’ van je winst. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat je de boot hebt gemist. Laatstgenoemde verschijnsel komt veel voor bij memecoins, omdat dergelijke coins veel onervaren investeerders aantrekken. Meestal is het gevolg dat men uiteindelijk steeds meer geld blijft investeren in de munt. Dit leidt in veel gevallen tot flinke verliezen.

Een project zonder serieuze gedachte

Shiba Inu kent dus geen functie en daarnaast is de koers zeer volatiel. Een derde nadeel kan worden gevonden op het vlak van concurrentie. Onder meer door Dogecoin, wordt de cryptomarkt overspoeld door memecoins. Er bestaan vandaag de dag ontzettend veel cryptocurrencies die denken Dogecoin wel even na te doen. Hoewel dit in eerste instantie een nadeel is, zou je het ook best kunnen interpreteren als voordeel.

Naar economische maatstaven is concurrentie namelijk juist goed voor een goede functionering van de (crypto)markt. Het zorgt ervoor dat projecten het onderste uit de kan gaan halen om beter te zijn dan de concurrenten. Dit zorgt voor meer inhoud en betere data informatie voorziening van het team.

Het is echter maar de vraag tot in hoeverre dit bij memecoins ook het geval zal zijn. Nu er geen functies zijn, zijn er immers weinig vlakken waarop de projecten kunnen innoveren. Het zal uiteindelijk neerkomen op arbitraire factoren als naamsbekendheid, marketing, marktkapitalisatie en verstrekken van informatie.

Bitcoin aangeboden voor SHIB aan derden

Review Shiba Inu

Shiba Inu is per definitie geen onderscheidende cryptocurrency, nu het geen gebruikmaakt van blockchain technologie. Hierin ligt ook de toegevoegde waarde van dit type cryptovaluta’s. Het hebben van een onderscheidde factor wil echter niet per definitie zeggen dat er ook sprake is van potentie. Hieronder een korte recensie.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Shiba Inu

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

De ingekleurde sterretjes hierboven verhullen veel. Door ShibaSwap krijg je wellicht de indruk dat Shiba Inu praktisch nut kent, maar dit is eigenlijk amper het geval. De decentrale exchange focust zich immers op Shiba Inu zelf en levert weinig toegevoegde waarde ten opzichte van algemenere decentrale exchanges. Het is verder grappig en leuk dat SHIB komt met een meme-project, maar of zoiets nou de investering waard is, is echt de vraag. Ook is het de vraag of je het überhaupt een investering mag noemen. Shiba Inu kopen komt neer op het doen van een gokje. Daar moet je van houden. Zelf vinden wij gokken in het casino een stuk leuker dan gokken op een jachthond-muntje op het internet. Shiba Inu scoort alleen goed op het vlak van community. Het is echter een belangrijke realisatie dat een groot deel van deze community zal bestaan uit aanhangers zonder verstand van crypto.

2.4

Veelgestelde vragen over Shiba Inu

Wat is de native token van Shiba Inu?

De native coin van Shiba Inu is SHIB. Dit is tevens de utility munt van dit project. Andere die verbonden zijn aan het project, maar geen native tokens zijn, zijn BONE en LEASH. Deze houden verband met de decentrale exchange ShibuSwap.

Kan ik shoppen met SHIB?

In principe is SHIB niet ontwikkeld om te dienen als betaalmiddel. Wel kent elke coin een waarde en zou het in theorie kunnen worden gebruikt om het in te wisselen tegen goederen.

Waarom de Japanse nachthond?

Wat de Japanse nachthond ‘Shiba Inu’ te maken heeft met dit cryptoproject? Op zichzelf niet zo veel. Dit hondenras werd gebruikt bij het project van Dogecoin en Shiba Inu wilde de concurrentie met Dogecoin aangaan. Om dit op een directe wijze te kunnen verwezenlijken, heeft Shiba Inu dezelfde jachthond als centraal symbool gekozen. Deze jachthond is onder crypto-geeks uitgegroeid tot het meest iconische hondenras.

Gaat de Shiba Inu koers stijgen?

Wisten we dat maar. Bij Shiba Inu zullen koersbewegingen zeer sterk afhangen van de community. Hoe meer de token gehypet wordt, hoe meer mensen het zullen kopen. Er bestaat altijd een kans op een ‘pump and dump’. De kans dat je veel geld verliest met Shiba Inu, is echter ook fors aanwezig.

Wie heeft Shiba Inu bedacht?

Shiba Inu is een idee van iemand met de alias ‘Ryoshi’. Deze persoon wenst anoniem te blijven. Een soortgelijk verhaal doet zich voor bij Satoshi Nakamoto van Bitcoin.

Is Shiba Inu een goede investering?

Shiba Inu is een goede investering voor wanneer je houdt van een gokje. De koers zal moeten stijgen omdat veel fans de token inkopen, niet omdat het project zo’n geniale ideologie heeft die de wereld gaat revolutioneren. Alleen jij kan echter bepalen of Shiba Inu een goede investering is voor jou. Iedereen hanteert immers andere maatstaven om dit te beoordelen.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: