Tron trx

Tron (TRX)

Alles over Tron kopen, verkopen, wallets en staking

Tron (TRX) is een crypto platform dat tot doel heeft het faciliteren van zeer grote hoeveelheden aan transacties binnen een korte tijd.

Hierbij worden relatief lage transactiekosten gehanteerd, waardoor het interessant wordt voor gelegenheden waarbij veel relatief kleine transacties moeten worden verricht. Vandaag de dag wordt het veel toegepast onder content creators.

Tron heeft een aantal voordelen:

 • Geschikt voor zeer grote transactievolumes
 • Het richt zich op een niche, waardoor het kwaliteit kan waarborgen
 • Een ervaren ondernemer als oprichter
 • Hoge mate aan gebruiksgemak

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Tron kopen

Tron kopen

Tron koers

Tron Koers

Tron wallet

Tron Wallets

Tron verkopen

Tron Verkopen

Tron staking

Tron Staking

Wat is Tron (TRX)?

Tron (TRX) is een cryptocurrency die inmiddels meegaat sinds 2017. In dit jaar besloot de net afgestudeerde ondernemer Justin Sun deze cryptocurrency op te richten. Hierbij werd hij voorzien van het nodige startkapitaal, nu hij 70 miljoen dollar wist te werven bij de ICO. Een dergelijk hoog bedrag was het resultaat van de bullmarkt die al een tijdje gaande was.

Tron richt zich in essentie op het verwerken van uiterst grote hoeveelheden aan transacties binnen een zeer korte tijd. Zo zou deze cryptocurrency zo’n 2000 transacties in een seconde kunnen verwerken, waar andere grote cryptoplatformen slechts in staat zijn om tientallen transacties per seconde te verwerken. Maar in de realiteit is het ook simpel: zulke grote transactievolumes bereikt je toch niet? Niet in elke markt inderdaad; maar er zijn markten waar een hoog capaciteit wel gewenst is. Eén van die markten betreft de markt van content-creators. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die video’s maken op Youtube, artiesten of spelers binnen de gaming-industrie.

Op het moment is het nog feit dat de meeste content-creators betaald krijgen met tussenkomst van een platform. Zo krijgt iemand die Youtube video’s maakt bijvoorbeeld betaald via Youtube (en dus Google). Voor content-creators kent een dergelijke tussenstap een wezenlijk probleem: commissie. Een tussenpartij neemt in de meeste gevallen een klein deel van de inkomsten in. Soms gaat het om slechts enkele procenten, maar soms ook over tientallen procenten. Tron neemt dit probleem weg, door te werken met een peer-to-peer netwerk. Transacties gaan dus direct van de verzender naar de ontvanger, hier komen geen derde partijen bij kijken. Dit zorgt niet alleen voor transparantie en veiligheid, maar ook voor hogere inkomsten voor de content-creator.

Techniek achter Tron

TRX als crypto begon in 2017 als een ERC20 token. Dat betekent dat de token van Tron (TRX) was gebaseerd op de technologie van Ethereum: een andere grote cryptocurrency. Gebruikers zijn vrij om zelf een token te maken op basis van de techniek van Ethereum. Een tijd later werd het echter tijd om TRX te laten runnen op de eigen blockchain. Hierbij is het proof-of-stake systeem van Ethereum aangehouden. Wel betreft het een ietwat aangepaste variant, genaamd ‘delegated proof-of-stake’. Hierbij bestaan er 27 ‘representatives’ die transacties controleren. Hiervoor krijgen zij een beloning in de vorm van TRX tokens – een soort Tron coin.

Tron nieuws

Ben je benieuwd naar het meest recente Tron nieuws, dan kan je dit op verschillende plekken vinden. Zo heb je veel bronnen die de ontwikkelingen van deze munt en andere bekende cryptocurrencies op de voet volgen. Het is echter aan te raden om altijd de betrouwbaarheid van de bron te controleren. Omtrent cryptocurrencies wordt er namelijk relatief veel nepnieuws verkondigd. Het is in die zin het verstandigst om nieuwsfeitjes te ontvangen vanuit het team achter deze coin zelf te bekijken. Dit kan op verschillende manieren:

Is Tron een goede investering?

Het kan in theorie interessant zijn om in TRX te investeren. Tot in hoeverre dit daadwerkelijk interessant is, zal echter af moeten hangen van je eigen visie. Feit is in ieder geval dat Tron geen nutteloze altcoin is, maar daadwerkelijk een toegevoegde waarde kent in de realiteit. Veel cryptocurrencies hebben namelijk niet de mogelijkheid om veel transacties te verwerken in een korte tijd. Dit is een wezenlijke tekortkoming. Wel is het belangrijk om te onthouden dat het met name wordt gebruikt door content-creators en artiesten.

De daadwerkelijke markt voor deze coin is dus klein in vergelijking tot andere grote cryptocurrencies. Dit kan enerzijds positief zijn, nu er weinig concurrentie bestaat. Anderzijds dient het team wel op te letten dat ze de toegevoegde waarde binnen deze markt weten te behouden. Als de vraag vanuit deze markt vermindert, hebben ze nog maar weinig benen om op te staan. Voor nu blijft de Tron coin TRX in ieder geval één van de meest snel groeiende cryptovaluta op de markt.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Tron whitepaper

Wanneer je benieuwd bent naar diepgaande informatie omtrent TRX als crypto, is het verstandig om eens te kijken naar de whitepaper van Tron.

Hierin vind je onder meer hoe het project onder de motorkap functioneert en wat de toekomstvisie van deze cryptocurrency is. Je vindt hem hier.

Review Tron (TRX)

Tron weet zich wezenlijk te onderscheiden van andere cryptocurrencies door zich te focussen op een zeer specifieke markt. Door de mogelijkheid om zeer grote transactievolumes te faciliteren, lopen gebruikers niet snel tegen de limieten van het netwerk aan.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Tron (TRX)

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Tron heeft potentie voor de toekomst, maar het is nog maar de vraag of de toepassing ooit verder zal reiken dan de industrie van content-creators en artiesten. Als dit niet het geval zal zijn, is het belangrijk dat het binnen deze sector in ieder geval de sterkste speler is als het aankomt op betalingssystemen. De oprichter Justin Sun heeft – zo blijkt in de praktijk – in ieder geval aardig verstand van zaken en zal zich inzetten om van Tron een succes te maken.

3.2

Veelgestelde vragen over Tron (TRX)

Waarom investeren in Tron?

Tron richt zich op op content creators, spelletjes en Social Media. Als de oprichter Justin Sun zijn project verder weet op te bouwen naar andere segmenten, kan dit project zeker een investering waard zijn.

Hoe werkt Tron?

Op het platform wordt de Tronix token (TRX) gebruikt. Gebruikers kunnen deze token inzetten om aankopen te doen. De token wordt direct van gebruiker naar gebruiker gestuurd zonder tussenkomst van een derde partij zoals banken of andere financiële instellingen.

Heeft Tron toekomst?

Jazeker, Tron wordt op dit moment veel gebruikt in de gaming en content creation scene. Het product is goed en het team achter deze cryptocoin is ook prima.

Hoeveel Tron zijn er?

Er zijn meer dan 100 miljard Tron (TRX) tokens in omloop.

Is Tron Proof-of-Work of Proof-of-Stake?

Tron maakt gebruik van het Proof-of-Stake consensus. Dit maakt de coin energiezuinig en je kunt meer TRX verdienen door je tokens te laten staken in je wallet.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar