chainlink link

Chainlink (LINK)

Alles over Chainlink kopen, verkopen, wallets en staking

Chainlink (LINK) is een cryptocurrency die sterk in populariteit aan het toenemen is. Het ideaal van dit project ligt in het wereldwijd beschikbaar stellen van de functies van zogeheten smart contracts. Zo streeft Chainlink ernaar om steeds meer menselijke taken te vervangen door de werking van deze smart contracts. Een verouderd en achterhaald concept zou je zeggen? Hieronder lees je alles over smart contracts, oracles en nog veel meer. Je zal erachter komen dat deze cryptomunt meer is dan slechts het zoveelste project gericht op smart contracts.

Chainlink heeft een aantal voordelen:

 • Werkt met smart contracts: het contracteren van de toekomst
 • Een vernieuwende invalshoek door te werken met decentrale oracles
 • Ze hebben de focus op kwaliteit en ontwikkeling
 • Tot op heden weinig directe concurrentie

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Stellar kopen

Stellar kopen

Stellar koers

Stellar Koers

Stellar wallet

Stellar Wallets

Stellar verkopen

Stellar Verkopen

Stellar mining

Stellar Staking

Wat is Chainlink?

Chainlink is in de basis een platform dat zich richt op het wereldwijd implementeren van smart contracts, zodat steeds meer menselijke taken overbodig gaan worden. Dit willen zij realiseren door een schakel te plaatsen tussen enerzijds verschillende blockchain platformen en anderzijds smart contracts.

Klinkt interessant; maar wat zijn smart contracts eigenlijk in essentie? Smart contracts faciliteren volgens cryptoprojecten als Chainlink het contracteren van de toekomst. Het gaat eigenlijk om een soort digitale contracten die worden gebaseerd op blockchain technologie. Deze technologie kan ervoor zorgen dat contracten erg solide en lastig te manipuleren zijn.

De onderscheidende factor

Wat is Chainlink zijn onderscheidende factor? Wellicht weet je reeds dat er veel cryptoprojecten bestaan die een implementatie van smart contracts in het dagelijkse leven beogen. Het probleem is echter altijd dat smart contracts niet in staat zijn om externe data te gebruiken. Het resultaat is dat de toegevoegde waarde van smart contracts zeer klein is en het niet meer dan slechts een ‘grappige ontwikkeling’ blijft. Ze willen dit alles echter doorbreken. Het doel is het koppelen van externe (‘off-chain’) data aan de inhoud van smart contracts. Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Het toverwoord: (decentrale) oracles.

Het gebruik van decentrale oracles: een gouden oplossing?

Decentrale oracles zorgen ervoor dat externe gegevens kunnen worden gebruikt bij het contracteren met smart contracts. Dit is in de basis een sterk concept, alleen er kleeft wel een nadeel aan. Dat probleem zit hem met name in de betrouwbaarheid van de externe bronnen. Chainlink weerlegt dit nadeel door aan te geven dat zij alleen gebruik willen maken van betrouwbare bronnen om kwetsbaarheid van het protocol tegen te gaan. De betrouwbaarheid van de bronnen dient te worden geverifieerd door de nodes binnen het netwerk. Als er meerdere externe bronnen zijn die dezelfde gegevens aanleveren, dan kan er vanuit worden gegaan dat sprake is van een betrouwbare bron. Hier komt duidelijk naar voren dat Chainlink nét dat extra stapje zet om een goede functionering van smart contracts te kunnen realiseren.

Chainlink mainnet

Het Chainlink mainnet bestaat inmiddels al sinds mei 2019 op de blockchain van Ethereum. Het protocol in zijn algemeenheid bestaat reeds sinds september 2017. Het mainnet als zodanig is dus later gelanceerd; hetgeen overigens niet vreemd is voor dergelijke projecten. De meeste cryptocurrencies – zo ook LINK – werken eerst aan het platform in algemene zin, waarna pas het mainnet wordt gelanceerd.

Chainlink roadmap

Ben je op zoek naar een Chainlink roadmap? Dan ga je deze helaas niet vinden. Het team achter deze cryptocurrency geeft namelijk aan dat zij niet willen komen met een dergelijke roadmap, omdat dit onnodig veel druk op de ketel zou zetten. Een dergelijke druk zou volgens het team hand in hand gaan met het maken van fouten; dit is uiteraard geenszins geoorloofd. De ideologie van LINK en het bijbehorende streven naar perfectie lijken dus niet goed samen te gaan met een roadmap. Wil je toch een scherp oog houden op de vorderingen en ontwikkelingen die plaatsvinden? Dan kan je de open-source code inzien op Github.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Chainlink nieuws

Wanneer je geïnteresseerd bent in de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de cryptocoin, ben je al gauw aangewezen op de sociale media-accounts die door het team zelf worden beheerd. Dat is overigens geen probleem, nu je op deze wijze zeker weet dat de informatie afkomstig is van een betrouwbare bron.

Uiteraard zijn er daarnaast genoeg externe (derde) bronnen die geregeld Chainlink nieuws naar buiten brengen. Bij dergelijke bronnen is het altijd verstandig om de betrouwbaarheid ervan te controleren. Tegenwoordig bestaan er veel bronnen die in een soort tunnelvisie raken met betrekking tot een bepaalde cryptocurrency. Het gevolg is een uiterst eenzijdige toestroom aan informatie. Het is dan ook aan te raden om altijd te zoeken naar zo objectief mogelijk nieuws.

Waarom investeren in Chainlink (LINK)?

Chainlink is een interessante cryptocurrency met een onderscheidende visie op smart contracts. In vergelijking tot andere cryptoprojecten die smart contracts centraal stellen is de praktische toepasbaarheid relatief hoog. Dit kan in de toekomst leiden tot interessante ontwikkelingen. Uit veel gegevens blijkt in ieder geval dat het team ontwikkeling en kwaliteit op de eerste plaats hebben staan.

Wil je écht weten of LINK voor jou een interessante investering is, dan kan het geen kwaad om de Chainlink whitepaper eens door te nemen.

Een interessante ontwikkeling is daarbij het feit dat LINK een ‘Whitepaper 2.0’ heeft geïntroduceerd.

Dit zou de tweede fase van ontwikkelingen moeten representeren. Wat is de hernieuwde visie? Je vindt de whitepaper hier.

Chainlink onderscheidt zich door Smart Contracts te koppelen aan externe data. Dit doen ze door middel van decentrale oracles. Dit maakt het project uniek en onderscheidt zich daarmee van andere digitale projecten. Dit zou een reden kunnen zijn om te investeren in deze cryptomunt. Hieronder lees je onze recensie over deze cryptomunt.

Recensie Chainlink (LINK)

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Chainlink (LINK) is een serieus project waar ze trachten om enkele problemen rondom Smart Contract, op te lossen. Dit is ze aardig gelukt met de Oracles, maar dat maakt dit project nog niet zaligmakend. De USP die ze hadden is in door andere projecten te kopiëren. Dit zou de enige USP wegnemen. Het is dus zaak voor het team om de techniek in de gebruikersgemak verder uit te bouwen.

2.8
Hoe werkt Chainlink?

Chainlink werkt op het Ethereum netwerk en zorgt er voor dat Smart Contracts met externe data kan worden gemaakt.

Is Chainlink een ERC20 token?

LINK is geen ERC20 token. Het is wel ontstaan uit een ERC20 token, maar is later verder gegaan als ERC677 token.

Waar staat Chainlink voor?

Chainlink staat voor een cryptocurrency project dat een oplossing biedt voor mensen die een smart contract willen gebruiken waaraan externe data aan gekoppeld kan worden. Zoals bijvoorbeeld banktransacties, marktinformatie en koersen.

Wat kan Chainlink waard worden?

Het is niet goed te voorspellen wat Chainlink waard kan worden. De koers is namelijk onderhevig aan marktsentimenten, vraag- en aanbod en wet- en regelgevingen.

Waarom daalt Chainlink?

De koers van Chainlink kan behoorlijk geraakt zijn door interne en externe factoren. Dit zijn vaak de redenen waarom de koers van LINK behoorlijk onderuit kan gaan. De andere kant van de medaille is dat door deze factoren de prijs ook flink kan stijgen.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar