ripple xrp

Ripple (XRP)

Alles over Ripple kopen, verkopen, wallets en mining

Ripple (XRP) is een gecentraliseerd betaalsysteem op basis van blockchain technologie. Het is een service die het meest te vergelijken is met het bankensysteem. Met dit netwerk kunnen (micro)transacties razendsnel bevestigd worden via een systeem met één overkoepelende organisatie. Het doel van XRP is om de bureaucratie rondom banktransacties te verminderen, zonder het vertrouwen die banken hebben te verliezen.

Ripple heeft een aantal voordelen:

  • Massa adoptie door banken en bedrijven uit de financiële sector
  • Transactie’s worden binnen 3 seconden bevestigd
  • Lage transactiekosten, slechts 0,0004$ per transactie
  • Anders dan andere cryptomunten gecentraliseerd

Ripple koers

Ripple Koers

Ripple wallet

Ripple Wallets

Ripple verkopen

Ripple Verkopen

Ripple mining

Ripple Mining

Hoe werkt Ripple?

Ripple is van oorsprong een P2P netwerk welke helpt om transacties uit te voeren zonder de tussenkomst van een bank of overheidsinstelling. De transacties worden uitgevoerd in XRP valuta. Het netwerk is bedacht om betalingen tussen financiële instellingen over de blockchain te laten verlopen. Het onschendbare vertrouwen tussen o.a. banken kan blijven bestaan, zonder de bureaucratie die daar mee gepaard gaat. Anders dan Bitcoin is XRP niet gedecentraliseerd en worden alle transacties via één centraal punt gecontroleerd.

Er zijn momenteel ook financiële instellingen die gebruik maken van deze munt en betalingen verwerken via de XRP blockchain. Een groot voordeel is dat internationale betalingen gemakkelijk en snel verlopen.

Doordat banken en financiële instellingen het product daadwerkelijk gebruiken, heeft dat een positieve invloed op de koers. De vraag zal verder toenemen en ook traditionele beleggers tonen hun interesse in de munt. Het is echter speculeren wanneer koersen weer (explosief) stijgen of dalen.

hoe werkt ripple xrp

Waarom gebruiken banken Ripple?

Door de wereld digitalisering komt er steeds meer vraag “instant money transactions” om internationaal handel te kunnen drijven. Omdat Ripple als orgaan controle heeft over de gehele blockchain, lijkt het erg veel op dat van een monetair banksysteem. Er is één overkoepelend orgaan, wat alle transacties controleert (net zoals de Nederlandse bank dat doet). Daarom sluiten steeds meer grote banken zich aan op het XRP netwerk om internationale transacties direct en veilig te laten verlopen.

Hoe wordt Ripple gebruikt door particulieren?

De XRP blockchain is oorsprokelijk ontworpen om een financieel vertrouwelijk netwerk te vormen tussen financiële instellingen. Dagelijks betalingsverkeer tussen andere bedrijven en particulieren is mogelijk, maar heeft niet de focus van het moederbedrijf van het netwerk; “Ripple”. De meeste particulieren kopen daarom een aandeel in Ripple als een investering voor de lange termijn.

Echter is het voor particulieren wel mogelijk om Ripple in te zetten als betaalmiddel. Diverse startups en scale ups accepteren betalingen in cryptocurrencies en de XRP munt is er daar vaak één van. Men speculeert dan op een prijsstijging van de munt om ze later om te zetten naar euro’s of dollars.

hoe wordt ripple gebruikt

Andere Cryptomunten: