enjin enj coin

Enjin (ENJ)

Alles over Enjin kopen, verkopen, wallets en staking

Enjin (ENJ) is een blockchain platform dat zich volledig richt op de gaming industrie. Meer specifiek richt het platform zich op het maken en het beheren van virtuele (digitale) goederen binnen games. Hierbij is het de bedoeling dat te hoge transactiekosten verleden tijd zijn en dat fraude tegen wordt gegaan.

Wie enigszins thuis is binnen de gaming industrie, weet dat hier uitdagingen van grote proportie liggen. Enjin staat dus aan het roer van een project dat impliciet belooft de gaming industrie te revolutioneren.

Enjin heeft een aantal voordelen:

 • Positionering binnen een snel groeiende markt
 • Veel (potentiële) gebruikers
 • Je wordt daadwerkelijk eigenaar van een virtueel goed
 • Virtuele goederen zijn inwisselbaar voor echt geld

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Enjin kopen

Enjin kopen

Enjin koers

Enjin Koers

Enjin wallet

Enjin Wallets

Enjin verkopen

Enjin Verkopen

Enjin staking

Enjin Staking

Wat is Enjin?

Enjin Coin is een cryptoplatform dat in 2009 in Singapore is gebouwd op het blockchain netwerk van het grote Ethereum. Dat brengt dus met zich mee dat het een zogeheten ERC20-token betreft. In 2017 was de Initial Coin Offering (ICO) van Enjin; hierbij werd 23 miljoen dollar opgehaald – ruim 2 miljoen dollar minder dan het gestelde doel van 25 miljoen dollar. Van de totale hoeveelheid aan bestaande munten is ruim 80% al bij de ICO verkocht. De 20% die overblijft is verdeeld over het team achter de cryptovaluta en over beloningsprogramma’s.

De native token van Enjin betreft ENJ. Deze token wordt gebruikt binnen het netwerk om transacties te faciliteren. Zo zullen er transactiekosten worden gerekend in ENJ wanneer je ervoor kiest om een digitaal object te verkopen of verruilen. In ruil daarvoor krijg je echter wel een hoge mate aan zekerheid terug. Blockchain technologie leent zich bij uitstek voor het beschermen van gegevens die worden verwerkt via games. De toepassing hiervan is vrij wenselijk; de gemiddelde gamer heeft bijvoorbeeld zijn bankaccount direct of indirect al gauw gekoppeld aan verschillende spellen. Het is dus een illusie dat gamen niets te maken heeft met persoonsgegevens of vertrouwelijke informatie.

Daadwerkelijk eigendom van een game asset

Het interessante van de wisselwerking tussen ENJ en de gaming-industrie, betreft het feit dat digitale objecten uit games nu ook daadwerkelijk eigendom kunnen worden van de gebruiker. Dit biedt voor gamers een groot voordeel met zich mee. Zij kunnen bij gebruik van deze token namelijk digitale objecten verruilen tussen verschillende games. Een fictief voorbeeld betreft bijvoorbeeld het verruilen van een vis in Runescape met een voetbalspeler uit FIFA. Dit is uiterst uniek. Daarnaast slaat het zo een brug tussen verschillende spellen die in eerste instantie niets met elkaar te maken hebben. Het feit dat een spel digitale items aanbiedt, is voor de werking van dit netwerk genoeg.

Enjin tegenover andere cryptocurrencies

Wanneer je dit project afzet tegenover andere cryptocurrencies, zal je vrij snel tot de conclusie komen dat je te maken hebt met een betrekkelijk unieke cryptocurrency. Dit heeft alles te maken met het feit dat ENJ zich zuiver richt op de gaming-industrie. Er zijn weinig cryptoprojecten te bedenken die zich hier ook op richten. Een cryptocurrency als Tron kan indirect wat te maken hebben met deze gaming-industrie, maar het gaat dan meer over content-creators. Deze cryptocurrency duikt echter dieper in de industrie; ze willen daadwerkelijk het verschil maken voor gamers en ontwikkelaars.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Enjin nieuws

Wanneer je geïnteresseerd bent in het laatste Enjin nieuws, kan je op verschillende plekken terecht om dit tot je te nemen. Het is aan te raden om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke bron – het team achter deze munt – te blijven. Zo voorkom je dat je per ongeluk te maken krijgt met nepnieuws. Een aantal bronnen die nauw verband houden met ENJ vind je hieronder.

Is Enjin een interessante investering?

Of Enjin een goede investering is? Dat is natuurlijk lastig te zeggen. Het blijft immers een vrij subjectief gegeven. Op feitelijk gebied kan er in ieder geval worden aangehaald dat het project zich goed heeft weten te positioneren. Ze focussen zich daadwerkelijk op een specifieke industrie en ze beogen daar concrete zaken aan de orde te stellen. Hier wijken ze af van veel andere cryptocurrencies die een betrekkelijk algemene doelstelling hebben, zoals ‘het vormen van een alternatief op fiatgeld’. Investeer je in ENJ, dan investeer je in een project met voldoende potentie, een gedreven team en een leuke markt.

Enjin Whitepaper

Wil je écht eens onder de motorkap kijken als het gaat om de technische kant van het verhaal? Dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen in de Enjin whitepaper.

Hierin vind je precies wat dit project inhoudt, waar het voor staat en hoe zij beogen de gang van zaken in de gaming-industrie op de kop te zetten. Je vindt de whitepaper hier.

Review Enjin

ENJ is een ambitieuze cryptocurrency met een duidelijke doelstelling. Met de volledige focus op de gaming-industrie, probeert het transacties veiliger en betrouwbaarder te maken terwijl het een toegevoegde waarde biedt voor gamers.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Enjin (ENJ)

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Dat ENJ een afwijkende cryptocurrency is, dat staat vast. Het is fijn om te zien er cryptovaluta zijn die zich daadwerkelijk toespitsen op een bepaalde sector en daarmee proberen de hele sector te revolutioneren. Zo zijn crypto’s niet alleen ideologisch, maar ook daadwerkelijk effectief. Deze coin lijkt in die zin zeker potentie te hebben met een goed werkend product. De toekomst zal echter moeten aanwijzen hoe sterk het product van dit project daadwerkelijk is. Hierbij dient er vooral gewaakt te worden op concurrentie.

3.8

Veelgestelde vragen over Enjin (ENJ)

Wat is Enjin Coin?

Enjin coin is een cryptocurrency die zich volledig richt op de gaming industrie. Je kunt met de ENJ token attributen ruilen met gebruikers van andere spellen. Bijvoorbeeld een speler op Fifa voor een wapen in Fortnite. ENJ maakt het mogelijk om een ruilhandel in een online wereld te laten plaatsvinden.

Hoeveel Enjin zijn er?

In totaal kunnen er 1 miljard ENJ tokens op de markt komen. In totaal is er op dit moment zo’n 85 – 90% van deze tokens in omloop.

Heeft Enjin toekomst?

Het unieke aan deze munt is dat je attributen uit verschillende games met elkaar kunt ruilen. Zeker in de digitale wereld kan dit baanbrekend zijn en kan de vraag naar deze technologie toenemen. Dat maakt deze coin interessant en bied het een goed toekomstperspectief.

Wat wordt Enjin waard?

Het is van te voren moeilijk te voorspellen wat een coin mogelijk waard kan worden. Maar met een marketcap van 1 miljard en het aantal gamers op de wereld, kun je zelf een berekening maken wat de potentie is van deze cryptocurrency.

Is ENJ Proof-of-Work of Proof-of-Stake?

Enjin is gebouwd op het ethereum netwerk en heeft daarme een proof-of-stake consensus. Je kunt de coins die je hebt in je wallet beschikbaar stellen voor het netwerk en hier steekpenningen voor ontvangen.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: