polygon matic crypto

Polygon (MATIC)

Alles over Polygon MATIC kopen, verkopen, wallets en staking

Er zijn enorm veel cryptoprojecten die de nieuwe Ethereum willen zijn. Of eigenlijk, ze proberen een betere dienst te leveren dan de op één na grootste coin op de cryptomarkt. De term Ethereum killer wordt hier vaak voor gebruikt.

Maar waarom de competitie aangaan, als je ook kan samenwerken? Zo dacht de cryptocurrency Polygon er ook over, waaruit een prachtig project is ontstaan. Vooralsnog is Ethereum de grootste blockchain, waar grote bedrijven als Microsoft en Samung gebruikt van maken.

Polygon bouwt hierop verder. Het project was voorheen bekend als Matic Network, maar is tegenwoordig bekend onder de naam Polygon.

Voordelen van Polygon:

  • Verlengstuk van Ethereum
  • Lage gas fees
  • Schaalbare oplossing
  • Metaverse en Gaming dApps op Polygon

Hier vindt je meer informatie over:

cryptocurrency kopen
Polygon kopen
cryptocurrency koers
Koers Polygon
wallets
Polygon wallets
cryptocurrency verkopen
Polygon verkopen
cryptocurrency mining staking
Polygon staking

Wat is Polygon?

Het bedrijf richt zich op de vele problemen waar Ethereum en diens blockchain dagelijks mee te maken hebben. Polygon zorgt bijvoorbeeld voor lagere transactiekosten en een betere gebruikerservaring. Polygon is een multi-chain ecosysteem, die zich richt op Ethereum blockchains. Ontwikkelaars worden hierdoor in staat gesteld om zelf een Ethereum-compatibele blockchain te creëren.

Dankzij Polygon wordt het voor diverse blockchains mogelijk om eenvoudig met elkaar te communiceren, waardoor het project de bestaande muren om blockchains doorbreekt. Sinds 2017 is het project actief. Eerst werd er geopereerd onder de naam Matic Network, maar dit veranderde later in Polygon. Dit wordt gezien als de infrastructuur van het netwerk, die de schaalbaarheid verhoogt.

Schaalbaarheid

Door de verhoogde schaalbaarheid van de Ethereum blockchain, wordt het voor ontwikkelaars interessanter om te bouwen op het netwerk. Decentrale applicaties (dApps) kunnen hierdoor gebouwd worden op de blockchain. De Ethereum blockchain was niet voorbereid op een grote toename van ontwikkelaars en gebruikers. Deze toename zorgt voor meer transacties, die allemaal verwerkt moeten worden. Om als blockchain door een groot publiek geadopteerd te worden, zal de blockchain schaalbaar moeten zijn.

Polygon richt zich daarom op de schaalbaarheid van de blockchain, zodat de groei van Ethereum kan blijven doorgaan. Naast de schaalbaarheid, waardoor een groot publiek gebruik kan maken van de blockchain, dient een blockchain ook gebruiksvriendelijk te zijn. Hoe eenvoudiger de techniek werkt, hoe meer mensen onderdeel worden van de blockchain revolutie.

Gedecentraliseerd

Om dit te bewerkstelligen bouwt Polygon een gedecentraliseerd platform, waarbij er gebruik wordt gemaakt van het Plasma framework. Dankzij dit framework worden transacties sneller en goedkoper uitgevoerd. Een belangrijke factor hierbij is het Proof-of-Stake systeem, waarbij transacties snel gevalideerd worden en naar de Ethereum blockchain gestuurd worden. De zogenoemde sidechains van MATIC kunnen hierdoor miljoenen transacties via verschillende chains verwerken.

Polygon is uniek in deze werkwijze. Dit komt onder andere doordat het op dit moment de enige oplossing voor de schaalbaarheid van Ethereum is, waarbij de dApps hun onafhankelijkheid houden. Voor ontwikkelaars lijkt het bouwen op MATIC zeer veel op het bouwen op Ethereum. Ontwikkelaars profiteren van het netwerk van Ethereum én van de transactiekosten en schaalbaarheid van MATIC.

Waar wordt Polygon voor gebruikt?

Door de voordelen van Polygon, bouwen er zeer veel dApps op het platform. De ontwikkelingen rondom de blockchain-technologie richten zich op decentralisatie, gaming en metaverse. Dit zijn enkele trends die in 2021 zichtbaar zijn geworden. Er zijn dan ook veel projecten in deze categorieën die op het Polygon netwerk bouwen.

Doordat Facebook bekend maakte dat de metaverse hun toekomstplan was, werden metaverse projecten die draaien op de blockchain-technologie ook een stuk populairder. The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA) zijn enkele voorbeelden van de enorme adoptie. Deze metaverse platformen, waar je verschillende activiteiten kan ondernemen, stegen enorm in waarde.

NFT’s en dApps

Niet alleen de cryptomunt van deze projecten steeg enorm, maar ook de in-game goederen zagen een toename in waarde. Binnen deze metaverse projecten, zijn de items ontwikkeld als NFTs. Door de toename in populariteit hebben landgoederen, verpakt als NFTs, een waarde gekregen, waar je in de echte wereld een huis kan kopen voor hetzelfde bedrag.

Naast deze dApps, zijn er meer dApps die zich richten op de metaverse en gaming. Voorbeelden hiervan zijn Gala, Aavegotchi en Bloktopia. Ook deze projecten hebben in 2021 een enorme groei doorgemaakt, waarbij de verwachting is dat dit nog maar het begin is.

Blockchain & games

Blockchain gaming heeft verschillende voordelen ten opzichte van de huidige gamescene. Zo wordt het dankzij de play to earn (P2E) spellen mogelijk om geld te verdienen aan gaming, maar krijgen items in spellen en werelden meer nut doordat het NFTs worden, die je kunt verhandelen.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Is Polygon betrouwbaar?

Over het project van Polygon kan worden gezegd dat het een zeer betrouwbaar project is. Dit is bijvoorbeeld te onderbouwen door het aantal jaren dat het bedrijf succesvol actief is binnen de cryptomarkt. Daarnaast neemt het aantal gebruikers en dApps toe op het platform, wat een positief signaal is.

Het team van Polygon

Je kunt stellen dat de leidinggevende teamleden op elkaar zijn ingespeeld. De meeste leidinggevende functies worden bezet door teamleden die sinds de oprichting van Matic Network actief zijn binnen de organisatie. Het voordeel hiervan is dat het team ervaring heeft met de onderlinge samenwerking en de invulling van de betreffende functies. Door kennis van Coinbase en Ethereum in huis te halen, is het team van Polygon alleen maar sterker geworden.

Hoe onderscheidt Polygon zich van de concurrentie?

Er zijn weinig projecten die dezelfde strategie als Polygon hanteren. Vele projecten proberen een verbeterde versie van Ethereum te bouwen, terwijl Matic inzet op een samenwerking. Je kunt je dan afvragen waarom ontwikkelaars en gebruikers niet gewoon gebruik maken van Ethereum.

Polygon biedt gebruikers meer waarde, waarbij gebruikers van de voordelen van beide platformen gebruik kunnen maken. De voordelen van de Ethereum blockchain worden gecombineerd met de schaalbaarheid, de lage transactiekosten en de snelheid van Matic.

Daarnaast geeft Matic ontwikkelaars de mogelijkheid om een eigen token te gebruiken voor hun dApp. De dApp kan hierdoor zelf hun eigen ecosysteem faciliteren, waarbij de token de belangrijke factor wordt. Deze kan bijvoorbeeld worden ingezet als betaalmiddel op de NFT marktplaats of voor het betalen van transactiekosten op het platform.

De toekomstplannen van Polygon

Normaal gesproken bracht Polygon de toekomstplannen altijd via een roadmap naar buiten. Echter ging de laatste roadmap tot 2020 door. Dit betekent niet dat Polygon niets meer aan het doen is. Wekelijks worden er nieuwe samenwerkingen bekendgemaakt.

Ook is de rol van Polygon nog lang niet uitgespeeld. Ethereum 2.0 staat al een zeer lange tijd op de planning, maar de verwachting hiervan is dat dit de problemen van Ethereum niet op zal lossen. Hierdoor blijft de technologie van Polygon nodig voor het ecosysteem.

Waarom is het interessant om in Polygon te investeren?

De blockchain-technologie wordt gezien als een ontwikkeling die belangrijk is voor vandaag en de toekomst. Transacties kunnen wereldwijd sneller, transparanter en veiliger dan ooit worden uitgevoerd. Dit is precies de innovatie waar het team van Polygon zich op richt. Deze plannen zijn tevens beschreven in de whitepaper van Polygon. Zoals je in de onderstaande Tweet kunt zien, zijn er grote investeerders zoals Mark Cuban die de voordelen van Polygon ook zien.

Dankzij de innovatieve plannen van Polygon, wordt het voor dApps eenvoudiger om hun projecten te ontwikkelen. Veel grote projecten maken al gebruik van Polygon, met name in de metaverse en gaming sector. Dit zijn juist de sectoren waar een grote ontwikkeling in wordt verwacht, waardoor Polygon een grote speler in deze sector kan worden.

De problemen met Ethereum zijn nog niet verholpen, waardoor Polygon voor ontwikkelaars en gebruikers een zeer interessant project is. De snelheid en lage prijs van transacties is voordelig voor alle partijen. Deze voordelen gecombineerd met de dApps in groeimarkten, kunnen resulteren in een groei van Polygon. Daarom kan Polygon voor investeerders een interessant project zijn.

Polygon whitepaper

Het team van Polygon heeft in de tijd dat het bedrijf als Matic Network opereerde, een whitepaper uitgebracht. Hierin werden de toekomstplannen uitvoerig beschreven.

Jaren na het uitbrengen van de whitepaper, blijkt dat de plannen geen luchtkastelen waren, gezien Polygon vandaag de dag daadwerkelijk een belangrijk bedrijf is, die de problemen van Ethereum oplost.

polygon whitepaper

Het aanbod op exchanges

Doordat Polygon een enorm gewilde munt is, zijn er zeer veel handelsplatformen die de coin in hun assortiment hebben opgenomen. Hierdoor kun je er bijna vanuit gaan dat jouw favoriete handelsplatform de token beschikbaar heeft. Zo is de coin op verschillende exchanges beschikbaar.

De grote beschikbaarheid van de coin is niet alleen voordelig voor jezelf, maar het kan ook voordelig voor de koers zijn. Wanneer een coin via verschillende platformen verkrijgbaar is, kan dit ervoor zorgen dat de behoefte aan de vraagkant beter ingevuld kan worden. Een grotere vraag kan leiden tot een koersstijging van de munt.

Polygon partnerships

Gezien Polygon voor verschillende partijen een belangrijke factor op de cryptomarkt is, heeft Polygon enorm veel samenwerkingen. Er zijn alleen al meer dan 3.000 dApps gebouwd op het netwerk. Om alle samenwerkingsverbanden van Polygon uiteen te zetten is dan ook een onmogelijke taak.

Maandelijks komen er weer nieuwe samenwerkingen bij. De meest bekende partnerships zijn de samenwerking met Decentraland en The Sandbox, de enorm populaire crypto gaming dApps die zich richten op de metaverse.

Hoeveel is MATIC waard?

Met deze calculator is het mogelijk om uit te rekenen wat de waarde van Polygon is. Je kunt het aantal MATIC coins invullen om te zien hoeveel euro’s je daarvoor kwijt bent. De prijzen voor het kopen en verkopen van de munt kunnen verschillen door vraag- en aanbod.

Polygon nieuws

Wanneer je op de hoogte wilt blijven van al het nieuws rondom Polygon, zijn er diverse manieren om dit te realiseren. Polygon is actief op verschillende social media platformen en heeft natuurlijk een eigen website. Via beide nieuwsbronnen kun je enorm veel te weten komen over het bedrijf en de actuele veranderingen.

De social media kanalen van Polygon

Het team van Polygon is op diverse social media kanalen actief. Zo heeft het project een eigen subreddit, met ongeveer 35.000 volgers. Mocht je meer van video’s houden, dan kun je Polygon volgens via het Youtube kanaal van Polygon. Op dit platform worden regelmatig video’s geplaatst.

De meeste volgers worden via Twitter bereikt. Polygon heeft op Twitter ongeveer 1 miljoen volgers, een enorme hoeveelheid. Daarnaast maakt het bedrijf ook gebruik van Telegram en Discord, waar respectievelijk 60.000 en 35.000 volgers bereikt worden. Door op de onderstaande links te klikken kom je op de betreffende social media platformen van Polygon.

Polygon website

Naast alle social media kanalen, heeft Polygon ook een eigen website. Op de website kan je enorm veel informatie over het bedrijf vinden. Zo legt het bedrijf op de website uit wat hun technologie tot stand brengt en kun je tevens de litepaper en whitepaper hier vinden.

Daarnaast is alle informatie voor ontwikkelaars aanwezig, zodat de laatste dApp op Polygon nog lang niet gebouwd is. Ook kun je op de website verschillende blogs van het bedrijf vinden. De website geeft een totaalplaatje van het project.

Review Polygon (MATIC)

Om je een beter beeld te geven wat we van deze cryptocurrency vinden, hebben we een review geschreven. Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Polygon

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Het team van Polygon is al jaren bij elkaar, wat vaak een goed teken voor de onderlinge samenwerking is. Daarnaast is er ervaring binnen het team bijgekomen, die onder andere afkomstig zijn van Coinbase en Ethereum. Met deze laatstgenoemde als partner, is het bijna vanzelfsprekend om een hoge beoordeling voor de partnerships te krijgen. Daarnaast leveren de grote hoeveelheid dApps ook een bijdrage.

De community wordt als bovengemiddeld beoordeeld, omdat het bedrijf een grote groep geïnteresseerden aanspreekt. Dit blijkt onder andere uit de 1 miljoen volgers op Twitter. Echter lijkt Polygon geen enorm grote community te hebben, die Polygon als de ontdekking van de eeuw zijn. Een fanatieke achterban zoals XRP en Bitcoin hebben, zal je niet snel bij Polygon zien.

Dit komt mede door de indirecte concurrentie van Polygon. Het bedrijf pakt de problemen van Ethereum aan, maar de zogenaamde Ethereum killers proberen dit ook op een andere manier. Zou proberen dit op een eigen blockchain. Er zijn al projecten die sneller, schaalbaarder en goedkoper zijn dan de service die Polygon biedt.

3.9

Veelgestelde vragen over Polygon (MATIC)

Waar wordt de coin van Polygon voor gebruikt?

Naast de speculatieve doeleinden voor veel investeerders, wordt de token van Polygon voornamelijk gebruikt om de transactiekosten te betalen. Handelingen op het platform kunnen transactiekosten met zich meebrengen, die in MATIC betaald worden.

Wat voor token is MATIC?

De token van Polygon is een ERC-20 token. Dit betekent dat MATIC gebaseerd is op het Ethereum netwerk. De afkorting ERC staat voor Ethereum Request for Comments.

Gaat de koers van Polygon stijgen?

Die vraag is lastig te beantwoorden. Het is verstandig om zelf onderzoek te doen. Je kunt rekening houden met de koers van Bitcoin of de enthousiasme op de cryptomarkt. Ook is het handig om te kijken of er belangrijk nieuws voor Polygon aankomt, dit kan een koop- of verkoopmoment zijn.

Is Polygon een Ethereum killer?

Er zijn talloze projecten die beweren de nieuwe Ethereum te zijn. Van Cardano tot Avalanche, ze proberen allemaal de technologie van Ethereum te verbeteren. Polygon probeert dit ook, maar in samenwerking met Ethereum. Dit is het verschil tussen Polygon en concurrenten van Ethereum.

Is Ethereum 2.0 de doodsteek van Polygon?

Het is eerst maar afwachten wat ETH2.0 zal betekenen voor het Ethereum netwerk. De technologie kan natuurlijk mislukken of niet brengen wat werd verwacht. Naast de ontwikkelingen van Ethereum zelf, zal Polygon zelf ook blijven innoveren, dus ETH2.0 hoeft geen gevaar voor het bedrijf te zijn.

Geld verdienen met Crypto? Volg de GRATIS Crypto Masterclass

Je wilt geld verdienen met Cryptomunten. De harde werkelijkheid is echter dat veel mensen geld verliezen met crypto. Dit komt omdat mensen zich niet laten adviseren, zich onvoldoende inlezen en er te weinig verstand van hebben.

Om jouw die kennis en strategieën te geven, kun je nu tijdelijk GRATIS onze Crypto Masterclass volgen. Hierin leer je met welke strategieën je geld kunt verdienen met cryptomunten. Met winstgevende tips uit de praktijk.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro!
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!

Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: